Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 7 oktober 2009

Nieuwe site met een dagelijkse misdaadmeter

Wij Willen Vrede!!!

Het is meer een oproep voor een land wat in oorlog is. Maar niets is minder waar.
Er is een website geopend met de naam QuieroPaz.org. (Wij willen vrede) en dat in een land wat geen oorlog kent, namelijk Venezuela.
Zoals we weten zijn er jaarlijks zo´n 14 a 15.000 moorden in Venezuela.

Elke 15 seconden is er een criminele delict in VenezuelaDe site is een soort interactief gebeuren en is een soort misdaad thermometer. Men kan per dag zien hoeveel overvallen er zijn geweest hoeveel moorden er zijn gepleegd of kidnappingen. Ook geeft het aan waar deze criminaliteit gebeurde. Dus een ontvoering en waar deze gebeurde.
Aangezien ik veel Nederlandstalige lezers heb, heb ik de site uitgetest met een online vertaler van google. De tekst blijft een puzzle, maar het geheel wordt toch duidelijk en ik wist niet dat google al zo ver was, maar met doorklikken blijft het functioneren, hij blijft vertalen.

Of de site lang blijft bestaan weet ik niet. Persoonlijk zie ik het meer als een richtlijn, want iedereen kan een misdaad rapporteren. Er zitten zowel negatieve kanten aan als positieve.

Maar het blijft opmerkelijk dat er nu zo´n site is in Venezuela en meerdere mensen kunnen nu dus zien hoe de situatie is.


groet
Alpha