Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 27 oktober 2009

Presidentieel opslag voor H Chavez, ach het is maar 638%

Chavez komt constant met anti kapitalistische maatregelen voor zijn volk. Want rijk zijn is slecht volgens hem. Er volgen aanbevelingen om niet langer dan 3 minuten te douchen, want dan kan je niet meer stinken en het kapitaal krijgt de schuld van de water tekorten, ze stelen het water. De elektriciteit wordt ook al gestolen door de rijken. Er mag geen whisky meer gedronken worden op het strand en de problemen met het voedsel komt ook al door het kapitalisme. Oja... ook de wereldcrisis is veroorzaakt door de rijken.

Maar dat neemt niet weg dat de enigste kapitalist die het land Venezuela nog rijk is ¨Dictator Chavez¨zichzelf maar een opslag geeft van wat hij mag uitgeven in 2010. Het nieuwe budget is maar een kleine zeshonderd en achtendertig procent meer (638%). In totaliteit is zijn besteding nu opgelopen tot het schamele bedrag van 3.3 miljard Bolivar Fuerte. Koers is officieel 2.85 BsF voor 1 Euro, dus ruim 1 miljard heeft de man te besteden. Hiervan moet hij wel zijn Departement van betalen! Artikel in het Frans en in het Spaans.
Er waren wat problemen met het NA en deze heeft gezegd, wij willen geen confrontatie met H. Chavez in 2010 zoals we dit jaar hadden in 2009. Dus is zijn budget even opgetrokken.

Maar om toch te bezuinigen heeft hij maar besloten dat de gezondheid, scholing, universiteiten, werk en voedsel met wat minder geld bedeeld moet worden. Deze moeten maar even de broekriem aanhalen.
Dit sluit dan ook wel heerlijk aan op zijn eerdere besluit om alles eens goed op te lossen. En om de gezondheidszorg uit het diepe dal te halen waar het al jaren in zit. Dus bezuinigen op wat je eerder belooft hebt komt in zijn gedachtegang als eerste naar boven.

Het kan ook niet anders als je ziet wat de man uitgeeft voor zijn wasgoed..... 61.000 Euro!!
Kost dit dan geen water en geen elektriciteit denk ik dan! Ach meneer heeft ook nog eens nodig 240.000 euro per jaar aan kleding en schoenen. Hij krijgt maar liefst 6 miljoen euro om te reizen!! En de Cadivi heeft met de nieuwe maatregelen het nog moeilijker gemaakt voor de Venezolaan om op vakantie te gaan. Je moet bijkans nu een secretaresse meenemen om alle uitgaven bij te houden en de rekeningen in een map te leggen voor thuiskomst om het te laten controleren voor de Cadivi.

Je vraagt je gewoon af hoe de man het maar vol kan houden om het socialisme aan te prijzen als hij zelf als kapitalist door het leven gaat.

groet
Alpha

Ps. Update met een link
Het is ook Elsevier opgevallen dat Chavez wel een buitengewone vergoeding krijgt voor zijn trips.