Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 26 oktober 2009

Valencia de op één na meest gevaarlijke stad in Venezuela en een voetbalteam afgeslacht

We komen er niet onderuit om maar weer eens iets te schrijven over de veiligheid in Venezuela. Deze lijkt onstuitbaar te groeien in een wel zeer negatieve zin. vandaag een stukje in de krant dat Valencia nu de tweede plek inneemt in Venezuela als meest gewelddadige stad in het land. Nu heb ik daar enkele jaren gewoond en als ik nu de cijfers zie dan ben ik echt heel blij dat ik vertrokken ben. Alleen met zulke berichten dan denk ik wel aan de familie die daar zit. Valencia ligt in de staat Carabobo en van januari tot oktober zijn daar 1.494 moorden gepleegd. Een werkelijk schandalig cijfer.
Wanneer we dit getal doorberekenen naar eind december dan komen we op bijna 2.000 moorden en dat in 1 staat. Nu is het zo dat in de maand december er altijd een lichte stijging is van het aantal moorden, dus ik ben bang dat de 2.000 moorden wel overstegen wordt.
Vorig jaar waren er in Venezuela zo´n 14.500 moorden te betreuren en wanneer ik dit zo zie in de kranten dan gaat Venezuela toch weer een diep triest moordrecord neerzetten.
Voor Caracas wordt ook een record moorden verwacht welke voor het eerst over de 3.000 moorden zal komen. Dan zitten we al op ruim 5.000 moorden in twee staten en om het even makkelijk te houden (Chavez heeft de staten wat veranderd met benamingen) er zijn nog 20 andere staten die met een dodelijk cijfer zullen komen.
Nu kan Tareck wel zeggen dat de misdaad met 47% is afgenomen, maar wie gelooft deze taliban van Venezuela!! Tot op heden liegt en bedriegt het hele regime tot op de kale botten aan toe. En ze doen dit met het grootste gemak en komen steeds maar weer met beloftes en cijfers, wanneer worden ze eens afgerekend op hun beloftes en cijfers!!
Zo´n mismanagement moet toch ook voor de grootste chavista aanhanger duidelijk zijn en zelfs deze marionetten moeten nu toch eens wakker worden.

Er wordt nauwelijks iets gedaan tegen de criminaliteit en deze criminelen worden steeds brutaler. Ook wordt er weinig gedaan aan de stijgende kidnappingen in het land, of tegen de guerrilla uit Colombia die steeds meer hun toevlucht zoeken in Venezuela.
Op 11 oktober is er een geheel voetbal team (amateurs) in de staat Tachira ontvoerd en afgelopen weekend zijn er op verschillende plaatsen 12 lijken gevonden. Alle spelers vertoonden 1 of meerdere schotwonden.

Voor de foto´s (schokkend) en het artikel ook de namen van de vermoorden zijn vrijgegeven. Volgens de Ombudsman van Colombia waren er tien Colombianen vermoord.
Chavez als president had ook wel eens kunnen reageren op de slachtpartij van Tachira. Maar sinds een paar jaar hoor je hem helemaal niet meer over moordpartijen en wat hij er aan wil veranderen. Al drie jaar houdt de man laf zijn waffel dicht met berichten die gaan over moordpartijen en doet net of alles gewoon en normaal is. Of........ zou het zo zijn dat de meeste toch maar Colombianen waren. Het is een teken dat de man totaal gestoord is en zich echt niet afvraagt wat er gebeurd met zijn volk of wat er zich afspeelt in het land.

groet
Alpha