Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 19 november 2009

Chavez heeft de stagflatie opgelost, de economen kunnen wel naar huis

Zoals ik gisteren schreef, zit Venezuela momenteel in een stagflatie. En de economen van Venezuela staan voor een problematisch probleem en anders gezegd een grote uitdaging om Venezuela weer draaiende te krijgen.

Maar...... met de alles oplossende econoom Chavez, kunnen de economen van Venezuela wel met pensioen. Het probleem is al opgelost door Chavez!
De socialistische dictator had er niet meer voor nodig om één verklaring te geven en de stagflatie van Venezuela was opgelost.

Iedereen natuurlijk nieuwsgierig hoe de man dit in ¨no time¨ had opgelost. Het is eigenlijk gewoon heel simpel voor een socialist.
Chavez verklaarde dat de rekenmethode een kapitalistisch meetinstrument is en dat het tijd wordt om een andere methode, een socialistische methode, te ontwikkelen. Punt uit klaar, de problemen bestaan dus niet.

En over de matige omzet van de olie, had de man ook een verklaring. De krimp van 9,5% in de olie was vanwege het gehoorzamen van de OPEC om de productie te verminderen!
Ehh.....we praten over het laatste kwartaal. Was er dan een nieuw OPEC besluit? Heb ik iets gemist? En de vorige 8 maanden dan?
De OPEC website geeft uitkomst. Er was geen nieuw besluit om de olie productie te verminderen! De laatste stop voor de productie dateert van december vorig jaar en de OPEC is tevreden over de uitwerking van een stop van 4.2 miljoen vaten per dag. Klik hier voor PDF van de OPEC en ga naar bladzijde zes, onder de foto in het Engels de laatste ingreep van de OPEC.
Ik kan niet anders zeggen dat de socio-econoom Chavez een soort gebral in de ruimte liet horen.

Er moet dus iets anders aan de hand zijn. Een klein zoektochtje op het internet geeft aan waarom de productie maar blijft afnemen in Chavez-olie-land.
Het zal niemand verbazen dat het komt door even te weinig onderhoud. Analysten van Reuter geven een goed beeld dat vanaf 2003 er een krimp is in de productie vanwege te weinig investeringen. Helaas is het artikel op de site van Reuter voor leden vandaar de Spaanse editie, maar op de site van Reuter staan meerdere artikelen, over de verminderde productie van Venezuela. Welke na de nationaliseringsdrift van Olie-Hugo gestaag blijft afnemen.

Er zijn dus geen problemen in Venezuela volgens Chavez, de crisis met zijn socialistische uitleg bestaat ook niet. De Hugo-struisvogel-econoom heeft gesproken en daar zal Venezuela het maar mee moeten doen.

groet
Alpha

Blogarchief