Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 14 november 2009

Chavez, Je zegt Oorlog en je bedoelt Vrede. Het nieuwe socialistische begrippenboekje van de 21ste eeuw

Je zegt Oorlog en je bedoelt Vrede.

De nieuwe uitleg van Diosdado Cabello over hoe je woorden moet begrijpen en hoe de media dit moet begrijpen is een soort nieuw begrippenboekje voor regeringskornuiten met een rode inslag in de hersens.
In de revolutie van Chavez is alles mogelijk en D. Cabello gaat straffen uitdelen aan de media als woorden verkeerd neergezet worden in de krant. Of als het verkeerd geïnterpreteerd wordt.

Het gaat om wat Chavez afgelopen week woordelijk heeft gezegd dat de bevolking en het leger zich moeten voorbereiden op een oorlog. En dat de FAN instructie en lessen moet geven aan de militie.

Een hoop verontwaardiging bij Chavez die volgens hem dit nooit gezegd heeft en beweerd dat hij een pacifist is en dus tegen geweld. Nu zie ik Chavez niet als pacifist, als beroepsmilitair is dat moeilijk verenigbaar. En zijn optreden met de bloedige staatsgreep in 1992 waar hij gewoon een moordend bevel voerde kan ik niet zien als pacifist. Zelfs een negenjarig meisje heeft de dood gevonden onder zijn pacifistische leiding.
Moeten we nu dus ook zeggen dat pacifist in het begrippenboekje van de socialist een oorlogszuchtig persoon is? Het verklaart wel dat hij al drie keer soldaten en tankbataljons naar de grens heeft gestuurd en zich tot op de tanden laat bewapenen door de Russen. Wel eventjes 11 Vietnams kan beginnen en met zijn laatste opmerking van afgelopen week een 100 jarige oorlog op het continent laat uitbarsten. Dus een nieuw soort pacifist!

Het verklaard ook als hij zegt dat hij een socialist is, dus met het begrippenboekje in de hand wil dat zeggen kapitalist. Het verklaard ook zijn opslag van 638% op jaarlijkse budget, welke nu 2,2 miljard dollar is.
Hetzelfde geld ook voor Cabello, Chacon, Ramirez etc.. etc.. gewoon socialistische miljonairs.

Overigens moeten de dreigementen van Cabello tegen de media wel serieus genomen worden. Het is een geweldige kans om nog verder de media uit te schakelen die niet op de hand is van Chavez.

En Chavez heeft afgelopen vrijdag opnieuw zijn oorlogspreek gehouden, nu met één verschil. Let op!! Hij roept het volk op om zich voor te bereiden op een gevecht om zich te verdedigen tegen de agressie van de VS en Colombia. En dan noemt hij Uribe een lakei van de VS en gaat de man nog even door met wat verwensingen aan het adres van en Uribe en ook Obama moet het ontgelden. En in andere speeches gaat de man zich helemaal te buiten tegen de oppositie, deze stinkt is smerig en walgelijk etc.. etc.. Ook kon Chavez nog even snel kwijt dat hij het nooit zal toelaten dat er een strijdmacht van vreemde mogendheid zich zal gaan installeren aan de grens van Venezuela. En dat de VS in Colombia zich als een geheim agent ala 007 zal zijn, waar mee ze een licentie tot moorden heeft.
Gewoon ophitsend en Bargoens taalgebruik en in mijn begrippenlijst is dat zeer zeker niet pacifistisch.

Maar nog even terug komen op D. Cabello. afgelopen week kreeg hij flink wat te verwerken van Chavez. De wegen moeten verbeterd worden en de huizenbouw moet beter gecoördineerd worden en Cabello beloofde beterschap. Cabello kon zeggen dat er twee maanden door ongeregeld heden weinig is gedaan??? Ehhhh...... kom op met dat begrippenboekje en laat me eens kijken, aha... ik zie het al twee socialistische maanden is twee jaar in de democratie. Dit is nu ook duidelijk.

Cabello is door Chavez even zachtjes aangepakt en Cabello zal dus op het oorlogspad gaan tegen de media. Maar hoe zit het nu met de media? Hoeveel kranten, internetpagina´s, radio en TV zenders heeft het regime nu eigenlijk? Is het zo dat de klacht van Chavez terecht is dat hij er maar bekaaid van af komt!

Het regime heeft de beschikking over meer dan 700 verschillende media, om precies te zijn 731!!
Verdeelt onder;
1: 238 radio stations
2: 28 TV stations
3: 340 kranten, nieuwsbladen, magazine´s
4. 125 internetpagina´s
En dit is dan zonder een ¨Cadena¨ dan plopt alles automatisch op rood.

Het is dus niet zo slecht gesteld met de media van het regime. Zeker niet als je weet dat in 1998 tijden een gesprek, welke H. Chavez had met Jorge Ramos. (engels ondertitelt) President Chavez vond 1 TV kanaal (kanaal 8) meer dan genoeg en 1 zender op de radio daar kon hij ook wel mee leven.
Even kijken in het rode begrippenboekje....... ehh.... ¨genoeg,.... genoeg media¨....... moet gezien worden als ¨niet genoeg zolang er nog media is welke kritische geluiden laten horen ¨..Aha..... Dat is dus ook weer duidelijk.

Het zal moeilijk worden na de uitlatingen van Cabello om als objectief verslaggever nog een artikel te schrijven. Nu was er al niet zo veel persvrijheid meer, maar met deze nieuwe uitlatingen van Cabello wordt het nog moeilijker om artikelen te schrijven. Het zal wel door hem, in een socialistisch begrippenboekje, in obscuur donker kamertje verder uitgewerkt worden.

groet
Alpha

Blogarchief