Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 13 november 2009

Chavez met zijn nieuws, een schizofreen beleid

(Artikel bijgewerkt dd. 14-11-2009 11.57) Extra link Metro Caracas en Budget 2010 woningbouw en donatie woningen aan Dominicaanse Republiek.

Er zijn van die dagen dat er zoveel tegenstrijdige berichten zijn dat je er lacherig van wordt.
Op zich is dat best triest, want het gaat wel over hoe het regime het nieuws naar buiten brengt en de maatregelen die ze beloven te doen, of willen doen, of gaan doen, of gewoon beloven en niet doen. De bevolking moet het doen met een man die steeds vreemder wordt. Waarschijnlijk zitten er enorm veel linken in dit artikel. De linken zijn geheel voor de documentatie en uiteraard ter controle.

Neem nu onlangs dat Chavez woordelijk heeft gezegd, dat het leger en de bevolking zich moeten voorbereiden op een oorlog met Colombia en desnoods Amerika. Niet één keer heeft de man het gezegd maar twee keer en de laatste keer vanuit zijn grot volgens Chavez, wij zeggen Miraflores.
En dan.....nieuwe mededeling...... komt de dictator naar buiten dat hij gemanipuleerd is door de media!! Ik heb geen manipulatie gezien. De schizofreen was in zijn eigen land, omgeven door rode schaapjes en het was zijn eigen zender VTV die het uitzond.
Niet veel later komt de man dat hij het helemaal niet gezegd heeft. De dictator was verbouwereerd dat men hem zo maar kon beschuldigen dat hij oorlog wilde. Dat werkt dan bij mij op mijn lachspieren. Wel niet, welles nietes. Zoiets als ¨mijn naam is haas¨.
Er is maar één reden die ik kan bedenken, waarom de man het nu op deze manier naar buiten brengt. En dat is de Mercosur. Chavez wil niets liever dan een lid worden van de Mercosur en zijn oproep om oorlog, heeft in ieder geval in de senaat van Brazilie een bom gelegd. En de stemming of Venezuela nu wel of niet in de Mercosur komt is met een week uitgesteld. Ook benauwde het de dictator dat de bevolking niet stond te springen om zijn oorlog wensen. 8 van de 10 Venezolanen is er op tegen om het geschil met Colombia op te lossen met geweld.

En dan zie je in de krant dat er tanks naar de grens gaan. De voorraad is dan wel niet zo groot meer dus het ¨restantje¨ van 12 tanks maar richting Maracaibo.

En volgens mij staan er al bij de grens tien tankbataljons. deze waren nog niet zo lang geleden met pijn en moeite door het drukke verkeer, veel opstoppingen en te zwakke wegen daar naar toe verplaats en ik heb nooit gelezen dat ze ooit weer teruggegaan zijn. (kan het mis hebben)

We kunnen zien dat Chavez gewoon een lege dop is die raaskalt en als hij ziet dat het een verkeerde uitwerking heeft, gewoon alles ontkent. Het is wel een uiterst gevaarlijke ontwikkeling.
Het wordt moeilijk om te zien wat nu wel en wat nu niet waar is met zijn uitspraken. De puinhoop in het land moet toch op de één of andere manier verdoezelt worden en de gedachte van de mens moet op iets anders gefocust worden.

Maar.... Chavez komt met goed nieuws!! En ik zal het zo min mogelijk bekritiseren, anders blijft er geen goed nieuws over.

De waterreservoirs komen op een gunstig peil en het water in de Camatagua waterreservoir in de staat Aragua is met 1 meter gestegen. Het wil niet zeggen dat het communistisch douchen nu afgelopen is en de kalebas moet gebruikt blijven worden.
Er zijn trouwens al aardige grappen over de kalebas.
Een getrouwd stelletje kijkt naar de cadeautjes die ze hebben gekregen. Dan zegt de nieuwbakken getrouwde man tegen zijn vrouw; ¨wat vind jij nu het mooiste cadeau?¨ Ze antwoordt; ¨de kalebassen met de ingegraveerde namen van ons¨.

De woningbouw zakt ook steeds verder weg. Toch kan Chavez zich even te buiten gaan met het goede nieuws. Er is een project, een socialistisch project voor de armen, waar Iran huizen bouwt in Venezuela. Een project van 2400 woningen en er zijn 200 woningen klaar. Nu nog de andere 2 miljoen die het tekort aan huizen moeten opheffen.
Ik denk dat er volgend jaar nog minder aan huizen gebouwd wordt. De financiële crisis laat het niet toe om hetzelfde bedrag te besteden als dit jaar en gaat met 89,7% naar beneden in 2010. Het gaat goed met de huizenbouw dus moet je bezuinigen, zoiets zal het motto wel zijn van de dictator. Het gaat zo goed dat er zelfs 2000 woningen gebouwd worden in de Dominicaanse Republiek.

De metro van Caracas!!
Vol trots wordt er verkondigd dat Metro lijn 3 klaar is in december.
De metro van Caracas was eens het voorbeeld van veiligheid en efficiëntie en dat het een vervolg krijgt met uitbreiding is niet meer dan logisch. Maar.....
De metro van Caracas is niet meer veilig. Er wordt gereden met verouderd en vooral niet goed onderhouden materiaal. In de metro zelf doen de liften het niet meer, de airco is kapot, er wordt gevreesd dat het totale metro stelsel vandaag of morgen gewoon stopt met werken. Dan helpt het veel als je een nieuwe lijn gaat aansluiten.
Er is een verhoogd risico voor overvallen, wanneer men afdaalt naar de treinen in de stations of overstapt. Al met al situaties die verzwegen worden.
Was het niet beter geweest om de bestaande lijnen te onderhouden en de metrotreinen te vervangen. nu moet er ook in het nieuwe station gereden worden met oud en versleten materiaal.
In 2012 komen als het goed is de nieuwe treinen voor de metro.

Nou nog één voorbeeldje met goed nieuws. De criminaliteit is opnieuw gedaald met 46% in Petare, Caracas, door het plan ¨veilig Caracas¨. tja...... Met de procenten van vorige maand is het nu veilig!!! Geweldig nieuws als je het gelooft. Maar wat helpt het als je als politie ziet dat meer dan 70% van de criminelen, welke moord, verkracht en overvallen pleegt, binnen een paar dagen weer vrij rondloopt!!
De moorden in Venezuela is volgens de kranten met duizenden gevallen toegenomen, vorig jaar 14.600 en nu al volgens twee berichten 18.000 en het andere bericht 18.500. Het lijkt meer op dweilen met de kraan open. Doet me ook denken aan de busbeveiliging van Chacin, met gewapende controleurs. Het hielp op bepaalde plekken, maar andere gedeeltes daar werd het minder veilig. De misdaad verplaatste zich gewoon.

Ook wordt er nu ineens een ophef gemaakt met extra inzet voor de periode van november tot en met december. Het is de periode dat veel Venezolanen hun bonus uitbetaald krijgen, op vakantie gaan en geld uitgeven voor de kerst. De criminelen zijn dus extra actief in de aankomende maanden. Nu is het al jaren zo dat er extra manschappen worden ingezet rond deze tijd, maar nu wordt er ineens ophef over gemaakt. In het verleden heeft het niet geholpen, maar laten we nu eens positief afsluiten met het idee dat het met de kerst gezellig wordt, al zal er noodgedwongen meer met een kaarsje gewerkt moeten worden.

Laten we hopen dat het beleid tegen de criminaliteit nu eindelijk eens vruchten af gaat werpen.
Persoonlijk zie ik het somber in dat dit regime dit voor elkaar krijgt, maar om het idee te hebben dat je iedere morgen in Vietnam wakker wordt is ook niet echt prettig.

De clip heb ik even een beetje bijgewerkt, met eigen tekst.


groet
Alpha

Update.
Op het blog ¨Alianza Venezolana-Holandesa por la Democracia¨ een artikel over de criminaliteit in Caracas en in Venezuela.
En Caracas existen tres grandes focos de violencia homicida
In Caracas drie grote gebieden met moorden.
Het is in het Spaans, maar gooi er een vertaler tegen aan als je niet het Spaans beheerst, goed geschreven artikel van Alianza.

Blogarchief