Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 8 november 2009

Chavez roept de bevolking en het leger op om zich voor te bereiden op oorlog

In het natte en droge klotsende grijze gedeelte van het hoofd van dictator Chavez heeft zich de afgelopen dagen een oorlog afgespeeld en nu vandaag komt de modder naar buiten.
¨Chavez roept de bevolking en het leger op om zich voor te bereiden op oorlog

Moeten we dit serieus nemen of is het weer een greep om de enorme puinhoop van zijn land te verdoezelen voor de bevolking.

De volslagen idioot dreigt ook met een oorlog die 100 jaar kan duren en zich zal verspreiden over het continent!! En waarschuwt de Empire en Colombia hiervoor. Een soort vervanging van de 11 Vietnams?


Er zijn twee punten helder en kant en klaar.
1. Het land Venezuela staat aan de vooravond van een ineenstorting van zijn 21ste eeuwse revolutie. De meest idiote beslissingen worden genomen en als je de kranten mag geloven dan zakt Chavez aardig weg in de polls met zijn aanhang.

2. Chavez kan het niet verkroppen dat de Amerikanen 7 basissen zullen openen in Colombia en voelt zich aangetast in zijn soevereiniteit, maar gooit dit op de soevereiniteit van Zuid en Midden Amerika. We weten allemaal dat zijn drugs transporten door de aanwezigheid van de Amerikanen gevaar loopt. En dat scheelt miljarden dollars per jaar aan inkomsten. Deze moeten veilig gesteld worden.
Kunnen we nu dus ook zeggen Chavez wil zijn bevolking opofferen voor de drugs??

Er zijn duidelijk restricties neergelegd voor de Amerikanen en er komen maar 700 soldaten!
Het is voor deze eenheden 100% duidelijk dat ze geen oorlogshandelingen mogen plegen en zich alleen mogen toeleggen op het bestrijden van drugs en de transporten.

De basis in Colombia is een vervanging van de basis in Ecuador. Ecuador heeft het contract niet verlengd en na tien jaar zullen ze nu in Colombia werken. Het Zuid en Midden Amerika is dus gewend aan basis(sen) van de Amerikanen. Er zijn overigens meerdere Amerikaanse basissen rond de Cariben. Je zou dus kunnen zeggen waar maakt de man zich druk om. Ja de inkomsten van de drugs, maar om daar nu een oorlog van te maken.

Het is overigens wel apart dat het communisme (altijd de dictators) altijd bang is geweest voor de democratie en dat ze dit moeten beschermen met een muur en altijd dreigen met een oorlog.
Buiten dat het communisme niet werkt, kijk naar 50 jaar armoede in Cuba, Noord Korea, lijkt het erop dat ze die altijd moeten verdedigen met dreigementen, zowel internationaal als nationaal bij de eigen bevolking, om het communisme te verdedigen.

Een optie om de olie naar de VS stil te leggen is geen optie. Chavez kan de olie nergens anders kwijt. De dikke smurrie kan alleen in Amerika bewerkt worden. Stoppen met de olie zou betekenen dat Chavez niet eens meer een zaklantaarn kan kopen om naar de WC te gaan.
Zoals voormalig minister Condoleezza Rice, al eens heeft gezegd, hij kan het dan opeten.

Het is overigens nu al de vierde keer in twee jaar dat de man met oorlog dreigt.
Dat er paniek is in het regime van Chavez is duidelijk. En Chavez laat zich zoals gewoonlijk dubbelzinnig uit. Het kwartje kan nog altijd alle kanten opvallen.

Persoonlijk denk ik dat een oorlog met Colombia meer afhangt van de binnenlandse wanorde dan de 700 man uit Amerika.
Er is wel een gezegde die zegt; ¨met een gek moet je niet spotten, je weet nooit wat ie doet¨.

groet
Alpha

1 reacties:

Revolutionair zei

Ik weet niet waar jij vandaan haalt dat Chavez drugsgelden ontvangt maar zal wel liggen aan onze zogenaamde objectieve media.
De reden dat communistische of socialistische landen moeten dreigen met dingen als oorlog komt door het egoisme van liberale enz
Als iedereen zijn werk doet werkt het socialisme als je daarvoor een paar egoistische butfucks bang moet maken so be it

Blogarchief