Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 29 november 2009

Chavez wil meer prostitutie, net als in Cuba

Iedereen zal zeggen als hij de woorden hoort van Chavez dat hij geen prostitutie wil in Venezuela.
Waarom zeg ik dan dat hij meer prostitutie wilt hebben?
Het wordt heel duidelijk bij het lezen waarom ik dit zeg. maar eerst even de Clip van Chavez


Chavez zegt dat Cuba vrij is van criminaliteit en dat het Cuba voor Fidel vol met prostitutie zat.
En dat de revolutie in Cuba heeft ervoor gezorgd dat Cuba vrij is van criminaliteit.

Note: Chavez heeft al verschillende malen gezegd dat het socialisme de oplossing is voor de criminaliteit.

Wanneer we het Cuba van nu nemen dan zien we een sex industrie die kan wedijveren met Thailand, Brazilie, het in opkomst zijnde Vietnam en zo zijn er nog wel meer landen op te noemen. Ook op Isla is er een toerist die komt voor de sex.
Cuba neemt een hoge positie in op het exploiteren van het sex toerisme.

Met het promoten van het toerisme en we moeten erkennen dat het succes heeft. Afgelopen jaar hebben meer dan 2 miljoen toeristen de weg gevonden naar het communistische eiland Cuba van dictator Castro. En ruim 200.000 singles hebben het eiland bezocht.

Cuba staat al jaren bekend als het eiland waar je goedkoop sex kan hebben.
De salarissen van de Cubanen is schrikbarend laag. Volgens de BBC news was deze in 2008 voor een maand werken 20 dollar!! En het maakt niet uit wat je doet voor werk, dokter of schoonmaker het salaris is voor iedereen gelijk. Nu heb ik ook gelezen dat een Cubaan zo´n 3 dollar per dag verdient en dan kom je stukken hoger uit. Uiteraard worden ze in peso´s uitbetaald, deze staat merkwaardig genoeg hoger dan de dollar. 100 peso is 92,59 dollar, maar het is dan de CUC peso. Een soort monopoly geld die gecreëerd is voor de toerist. De CUP is geen donder waard.
Om het even ingewikkeld te maken er zijn twee soorten geld in Cuba de convertibele peso en de gewone peso.
De CUC en de CUP, met het ene kan je in westerse winkels iets kopen en met de andere niet. laat het nu zo zijn dat de Cubaan uitbetaald wordt met de munt waar ze niet mee kunnen betalen in de westerse winkel.
Net als in Venezuela, is er geen dollar te krijgen en er is een aardige zwarte markt.
Voor een goede uitleg wordt er geschreven op de startpagina van Cuba.
In de westerse winkels zijn er ook meer goederen te verkrijgen, maar dan moet je wel dollars of euro´s hebben die je weer kan inwisselen voor de CUC of op de zwarte markt gewisseld kan worden.

Nu zit Cuba al jaren in een socialistische communistische crisis en zelfs als het goed gaat in Cuba is dat te vergelijken met een crisis. Veel werkelozen en een salaris die niet genoeg is om van te leven. Maar ja, Cuba is dan ook maar pas een vette 50 jaar bezig en elk begin is moeilijk, dus nog een paar honderd jaar socialisme en dan kan je een eitje meer kopen.

Het is geen wonder dat de sex industrie opleeft in Cuba met een groeiende toerisme. De toerist wordt gewoon gezien als een wandelend eurobiljet of dollarbiljet.
De sex industrie op Cuba is al jaren aan de gang, de eerste meldingen dateren al van 1990, in 1995 is het uitvoerig beschreven (Pdf) in het Italiaanse reis magazine ¨Viaggiare¨ welke toen Cuba al omschreef in zijn reiskrant als paradijs voor het sex toerisme. Alleen in het brein van Chavez is dat nooit doorgedrongen. Zelfs al weet de man het, hij kan het ook niet verkondigen, want zijn ideologie over een socialistisch bewind moet vooral uitgesproken worden als een zonnig wonder.

De armoede is de voedingsbodem om op een illegale manier toch te zorgen dat je kan overleven.
Verschillende artikelen zijn er te lezen, zoals deze en deze van het Havana journaal.

Op 28 juli 2009 verscheen er een artikel van de NSHP en deze haalde wat uitspraken aan van Fidel Castro welke de man uitgebrald heeft in zijn vroegere jaren.
Even een stukje gekopieerd, het is in het Engels.
Reflecting the official line, Fidel Castro remarked in 1993 that thanks to socialism Cuban girls must make the cleanest and best-educated prostitutes in the world. (Thomas Von Mouillard, Sex Tourism Arrives in Cuba, The Ottawa Citizen, March 13, 1993, p. K5. (Lexis-Nexis); Adams, p. A1) Castro said in 1992 in a speech to the Cuban National Assembly: “There are no women forced to sell themselves to a man, to a foreigner, to a tourist. Those who do so do it on their own, voluntarily, and without any need for it. We can say that they are highly educated hookers and quite healthy, because we in the country with the lowest numbers of AIDS cases… Therefore, there is truly no prostitution healthier that Cuba’s. He also said in 1992 that: “Cuban women become jineteras (prostitutes) because they like sex.”

De link naar het artikel heb ik al gegeven en er staat nog meer in. Ik begrijp echt wel dat het fenomeen prostitutie nooit uit te roeien is en dat het overal op de wereld voorkomt. En voor veel mannen is het een uitkomst dat er prostitutie is. Het moet dan wel gaan om volwassenen en zonder uitbuiting van broodpooiers. Maar ik heb nog nooit een president gehoord die dit zo promoot. (zien we dit Balkenende al doen in de tweede kamer!!)

En wat te denken van de bloeiende bedrijfstak om kinderen in te zetten in de porno industrie.
Zelfs op de scholen in Cuba worden kinderen geronseld voor sex.
De clip is in het Spaans en heeft meerdere delen. Ik ben van mening dat je geen Spaans hoeft te kennen om enigszins te begrijpen wat er gebeurd. De beelden spreken voor zichzelf.


Aan het einde van de clip kan je op deel twee klikken.
En we hebben nog een serie


Nu ga ik niet alle series neerzetten op het blog. Voor de mensen die meer willen zien en willen weten raad ik een google aan, met de woorden sex tourism Cuba en er komen tientallen pagina´s te voorschijn.

Ook wil ik even kwijt dat Cuba niet zo crimineel vrij is zoals altijd wordt gesuggereerd. Natuurlijk is het 1000 keer veiliger dan Venezuela, maar er gebeurd genoeg en het is niet alleen prostitutie, maar ook berovingen en drugszaken komen daar vrij regelmatig voor.

We komen dus weer even terug op de kop van dit artikel en de leugens die Chavez verteld (zoals gebruikelijk).
In feite zegt Chavez, met de weg inslaan van het socialisme en de weg die Fidel is ingeslagen, dat de sex toerist straks met een gediplomeerde prostituee zijn of haar dingetje mag doen.

En de chavista maar klappen als Chavez al deze onzin uitkraamt. Nu heeft Chavez al verkondigd dat hij steeds verkeerd geinterpreteerd wordt door de media, maar wat doen we nu als hij zelf liegt?


groet
Alpha

Blogarchief