Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 27 november 2009

De Nederlandse Ambassade in Caracas, Venezuela

Zo nu en dan reageer ik ook op het prikbord van Venezuela.
En ik kon het niet laten om op een prikactie van ¨Dummy¨ te reageren.
Aangezien er toch nog wel wat mis is met de info van de Nederlandse Ambassade in Caracas via hun website, heb ik voor het eerst iets gekopieerd van mezelf naar het blog.
De info die ik vond tijdens het schrijven en het zoeken op internet is toch wel interessant.

Hoi Dummy,

Zo´n dummy ben je overigens niet. Ik heb aan de hand van je info eens wat dingetjes opgezocht en ben lid geworden van The Economist.

Ook heb ik eens uitvoerig de website en de documenten doorgenomen van de Nederlandse Ambassade in Caracas.

Als ik zo de prikjes op het bord doorneem over de ambassade gaat het om twee zaken. De handelswijzer welke op de website staan van de Ambassade in Caracas als mede wat ze nu eigenlijk doen.

Laten we beginnen met het laatste.
Het laatste daar kan ik ook weinig van vinden op hun website. Er staat dan wel allerlei evenementen op de site vermeld die ze promoten, voornamelijk tentoonstellingen van Anne Frank een lijstje van openingstijden en vakantieperiode´s. Ook wat ze niet kunnen doen of kunnen betekenen voor je.
Helaas geen verslagen te vinden met wat ze gedaan hebben.

We weten ook dat een ambassade veel aan het intermenselijk contact doet, dus er worden veel recepties afgelopen met andere ambassades en consulaten. Wijselijk genoeg staan daar ook geen verslagen van op de site!

De website van de Ambassade:
De info is trouwens nogal verouderd die erop staat en je kan zien dat er al maanden niets is veranderd. Zelfs de zomertijd staat nog vermeld.
Net als het reisadvies voor Venezuela. Een automatische software bewerking geeft aan dat het advies wat is afgegeven op 18 december 2008 nog steeds geldig is op de huidige datum. Het lijkt me ook wel aardig als je bijvoorbeeld doorgeeft dat er ruim 4.900 moorden meer worden gepleegd dan vorig jaar en dat het vorig jaar zo´n slordige 14.600 moorden betrof. Of ze het risico nummer van 4 zullen veranderen zal me een zorg zijn. Dat is geheel de verantwoording voor de ambassade.

Dan de Handelswijzer met een vrij optimistische kijk om de kansen te pakken die er zijn voor de ondernemers.

Er staan wat documenten en pdf´s welke je gewoon kan downloaden er is ook een pagina op de website welke lichtelijk negatief is over de kansen met ondernemen in Venezuela. Wat ik alleen niet begrijp is dat alles in het Engels staat op een Nederlandse site van de Ambassade. Kan dat nu echt niet in het Nederlands???

Ja dan de handelswijzer, daarin staat een Disclaimer
Aan de inhoud van deze publicatie en mogelijke bijgevoegde documenten kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de publicatie hoeft niet de mening te zijn van de Nederlandse Regering, het Ministerie van Buitenlandse zaken en/of de Nederlandse Ambassade te Caracas.
De Handelswijzer Venezuela 2009 is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks accepteert de Nederlandse Ambassade te Caracas noch het Ministerie van Buitenlandse Zaken aansprakelijkheid voortvloeiende uit gebruik, onnauwkeurigheid of onvolledigheid van tekst, afbeeldingen, informatie, links of andere onderdelen van deze publicatie.
De Nederlandse Ambassade te Caracas garandeert niet dat het document vrij is van onderschepping of manipulatie daarvan door derden of computerprogramma's die worden gebruikt voor elektronische berichten en het overbrengen van virussen.

Copyright
Copyright © 2009 Nederlandse Ambassade te Caracas. Het is niet toegestaan om deze publicatie in gewijzigde vorm te verspreiden.


Heel duidelijk dat ze hun vingers ervan aftrekken als het niet zou kloppen. En ergens wordt er gesuggereerd dat ze er niets mee te maken hebben en zelfs tussen de regels door kan je lezen dat ze het niet zelf geschreven hebben. Immers als je het zelf zou schrijven dan was de laatste regel meer dan voldoende geweest over het manipuleren van het bericht.

Tja.... en dan een ander document van dezelfde site van de Ambassade.
De economische nieuwsbrief van de Andes. Er is een pdf te downloaden nummer 2 van oktober 2009.

Op bladzijde 18 de laatste van het pdf staat dit geschreven, (overigens nergens een disclaimer te vinden).

Sinds het verschijnen van de Handelswijzer Venezuela in 2007, heeft de Venezolaanse overheid de regelge- ving betreffende buitenlandse investeringen, import en export, deviezencontrole en eigendomsrecht ingrijpend gewijzigd. De Nederlandse Ambassade te Caracas heeft de Handelswijzer dan ook grondig herzien.
In de nieuwste editie worden niet alleen worden de bovenstaande veranderingen besproken, ook zijn recente marktverkenningen toegevoegd en wordt uitgebreid aandacht besteed aan subsidies en projectfinanciering voor bedrijven.


In dit schrijven haal ik er gewoon uit dat de Nederlandse Ambassade te Caracas wel degelijk een vinger in de pap heeft!!
Ze hebben het grondig herzien!!
Het komt bij mij over als je een medisch vakblad leest over gezond leven en er staan zegeltjes in om een bepaald sigaretten merk gratis aan te vragen en er lekker op los te paffen.
Nu is die PDF niet echt objectief. En ergens kan ik dat wel begrijpen als er alleen officiële verklaringen in staan van de Venezolaanse overheid. Maar ik vraag me wel af of je leugens moet accepteren in een uitgave van de Nederlandse ambassade.

Dan hebben we ´Dummy¨ met de The economist¨. Zoals ik al gezegd heb ik ben lid geworden en Dummy heeft helemaal gelijk. Kansen voor een ondernemer welke iets op wil zetten in Venezuela is vergelijkbaar als ijsblokjes verkopen op de zuidpool en dan verwachten winst te maken.

Ranglijst meest risicovolle landenEn de cijfers voor Venezuela:


Het is duidelijk, hoe lager het cijfer hoe beter en hoe hoger hoe slechter. En 100 is de limiet.

Voor de duidelijkheid onderstaand tabel geld voor Haiti. Deze wordt wel gezien als het meest Corrupte land in Latijns Amerika.

Wanneer je deze cijfers ziet dan is het gewoon beter om in een land als Haiti iets te ondernemen.

Voor de Europese landen is de A de meest voorkomende letter en de cijfers zijn laag. Alleen geld het momenteel wel dat de macroeconomische risico hoger ligt vanwege de crisis. Maar Venezuela was beschermd volgens Chavez voor de crisis.

Bekijk ook deze info eens en klik er op los. Helaas kan ik niet controleren of de site ook werkt bij degene die niet zijn aangemeld bij ¨The Economist¨


Als we nu dus terugkomen op de vraag of het zin heeft om te ondernemen in Venezuela, dan kunnen we gewoon zeggen, NEE! Blijf lekker met je ondernemingslust zitten of zoek een land uit waar je wel in kan investeren.

Er rest nog een vraag, wat doet de Nederlandse Ambassade nu nog in Venezuela.We mogen constateren dat er een website is die niet of nauwelijks wordt bijgehouden. Verkeerde inlichtingen verstrekken! We lezen weinig verslagen met wat ze nu wel doen! Een gehele pagina met info in het Engels. verschillende pagina´s die doodlopen.

Ach er is één geruststelling je mag de webmaster mailen als er iets fout zit. Maar wie doet dit als je info wilt hebben over Venezuela en je krijgt verkeerde info welke alleen personen kunnen zien die iets meer weten over Venezuela.
Een toerist zal niet klagen. Een beginnende ondernemer denkt, daar liggen kansen. Maar worden wel op het verkeerde been gezet.

Ze kunnen wat mij betreft de stekker uit de ambassade trekken. Het personeel is geschoold om partijen te geven en kan zo de feestindustrie in Nederland een oppepper geven. Het Carnaval komt eraan, dus werkeloos worden ze niet.

Het scheelt in ieder geval een hoop belastingcenten, welke beter kan worden besteed.

Misschien zou het helpen als minister van buitenlandse zaken Verhagen eens gewezen zou worden op de belabberde en verkeerde info van zijn ambassade in Caracas.
Zelf heb ik de man al een mailtje gestuurd.
Wanneer er nog meer mensen zijn die minister Verhagen een mail willen versturen hier wat gegevens.

Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)

Bezuidenhoutseweg 67
Postbus 20061
2500 EB Den Haag
Tel: (070) 348 64 86
Fax: (070) 348 48 48
E-mail: via het contactformulier op de website
Internet: www.minbuza.nlGroet
Alpha

Blogarchief