Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 23 november 2009

Franklin Brito een uiterst triest slachtoffer van het rojo regime in Venezuela

De meer dan schandalige manier waarop het rojo rojito regime kijk heeft op wat goed en fout is of eerlijk en oneerlijk is of corrupt en het niet corrupt zijn, kent geen limiet en dan niet de positieve kant maar de negatieve kant. Beloftes van dictator H. Chavez is gewoon blazen in de wind, er gebeurt gewoon niets. Het is de ultieme manier van dit regime om gewoon niets te betekenen voor individuen en voor het land. De robolution is belangrijk en zakken vullen en vette bankrekeningen kweken is belangrijker dan de zorg voor burgers.

Dit artikel gaat over een man die geweldloos vecht voor zijn eer en het recht wil hebben om net als ieder ander, als mens te kunnen leven.

Franklin aan het begin van zijn hongerstaking.

Franklin Brito, bioloog, leraar en agrariër een hardwerkende man die op zijn land het knolgewas ¨Yam¨ verbouwde, een soort zoete aardappel. En zijn vrouw was ook lerares bij de plaatselijke school in de staat Bolivar.

In het kort het ontstaan van de problemen:
De problemen begonnen in 2002. Er werd een soort bacterie gevonden die de Yam aantastte en de burgemeester kwam met een biochemisch bedrijf op de proppen die de bacterie zou bestrijden. Franklin Brito zei dat dit niet de oplossing is en kwam met een niet chemische oplossing. Het bedrijf trok de financiering terug en besloot niets te doen. De burgemeester, die wellicht wat geld zag verdwijnen, begon een vendetta tegen Franklin Brito. In de jaren die volgde, raakte Franklin zijn land kwijt, werd opgedeeld na een nationalisering. Hij verloor zijn baan als onderwijzer. Ook zijn vrouw werd ontslagen. Voor zijn huis werden allerlei obstakels neergezet door de gemeente en zo konden niet eens meer hun huis in. Alles waar de man eerst voor gestudeerd had en voor gewerkt had werd door de burgemeester afgenomen. De burgemeester die in dit regime veel voor het zeggen heeft als je rood bent, heeft iedere menswaardigheid van Franklin en zijn gezin afgepakt.
Franklin met een enorme eigenwaarde liet het er niet bij zitten en schreef naar H. Chavez en begon allerlei juridische procedures om zijn bezit terug te krijgen. Zelf is de man geen jurist of advocaat, maar werd wel geholpen.
De man ging herhaaldelijk in hongerstaking om aandacht te vragen voor zijn situatie waar hij door toedoen van de burgemeester was veroordeeld.
Een constante stilte was het enigste geluid van het regime. Er werd niet gereageerd op zijn schrijven en verzoeken. In 2005 heeft de man gedreven door radeloosheid om aandacht te krijgen zijn linkerpink afgesneden en opgestuurd naar Chavez.
Een hongerstaking bij de OAS hielp ook niet. Tot voor kort met zijn huidige hongerstaking welke al ruim vier en een halve maand aan de gang is, gaf Chavez ineens geluid. Na 7 jaar begon snuf te geluiden te geven en hoe!!
Op 13 november 2009 in een alo Presidente beloofde Chavez om dit probleem met de grootste spoed op te lossen. Franklin was toen al ruim 4 maanden in hongerstaking en het was zijn 6de poging met een hongerstaking voor aandacht. Iedereen mag toch wel verwachten dat als een president iets zegt en belooft dat er wat gebeurd!
Tot nu toe nada , noppes, niets is er gebeurd en het enigste geluid wat er te horen is vanuit de regingskant is een volmaakte stilte.
Wanneer Chavez na zijn belofte aan Franklin willens en wetens niets doet en de man sterft dan komt er wederom een naam bij op zijn socialistische lijst met moorden gepleegd onder zijn regime.

Franklin een paar dagen geleden.
De toestand van Franklin is kritiek. Hij wordt regelmatig bezocht door medewerkers van het rode kruis. En vandaag hebben ze de man zuurstof toe moeten dienen.
Woorden schieten te kort. Een 7 jaar lange nachtmerrie voor het gezin Brito. Begonnen met een burgemeester, welke zijn macht uitoefent als een klein plaatselijke dictator. Het socialistische regime ten top zal ik maar zeggen. Overal zakkenvullers en corruptie en dan niets ontziend in hun besluiten al kost dit mensenlevens. Voor meer informatie met veel clips en foto´s, Blog Alianza en Curioseandito.

Vandaag wordt er internationale aandacht gevraagd voor Franklin Brito. Op twitter zullen er steeds berichten komen. Nu ben ik geen twitter figuur en het zal wel makkelijk zijn, maar ik begrijp het niet. Heb ook geen tijd om me te verdiepen in het twitteren. Wel de site zal ik melden en dan is het vanuit daar mogelijk om te twitteren voor degene die dit willen doen en de man willen steunen. En voor de vergevorderde twitteraar. De Hashtags zijn: #LunesVEN en #Franklinbrito, (zonder spatie tussen het teken en het woord).
http://twubs.com/franklinbrito
Mocht ik het verkeerd hebben met de tag? Dan zal ik dat met liefde veranderen, gewoon even een reactie plaatsen bij de comment. Note: De tags staan nu juist in het artikel vermeld. Tess bedankt voor je snelle reaktie.

groet
Alpha

1 reacties:

Curiosa zei

Muchísimas gracias por hacerte eco de la ayuda hacia el señor Franklin Brito. Mil bendiciones. En el post donde comentaste acabo de hacer unas actualizaciones,y cada vez que pasa algo lo actualizo.
Muchas gracias.

Blogarchief