Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 15 november 2009

H. v. Baalen steunt Micheletti en dus de democratie in Honduras

We kunnen toch wel stellen dat Hans van Baalen met een indrukwekkende politieke trip bezig is in Midden Amerika. Laat hij eerst van zich spreken in Nicaragua door zich uit te spreken dat D. Ortega een coup gepleegd heeft op de Nicaraguaanse grondwet. Hij riep de bevolking op om te demonstreren voor het herstel van de democratie. Wordt persona non grata (zie mijn vorige artikel) verklaard in Nicaragua. Krijgt excuus van president Ortega van Nicaragua vanwege de uiterst domme en beledigende opmerkingen van de Nicaraguaanse vice minister van Buitenlandse zaken Manuel Coronel.
En nu deelt Hans v. Baalen een politieke dreun uit naar de wereldleiders door de interim president van Honduras, vice president te maken van de ¨Liberale Internationale¨, de wereldfederatie van liberale politieke partijen en organisaties.

Met deze aanstelling van Micheletti laat v. Baalen zien dat de wereldopinie over een coup in Honduras onterecht is. Op het blog heb ik meerdere keren uitgelegd dat het niet meer betrof dan een ontslag van de nu ex president en crimineel Zelaya. Welke als zittende president meerdere keren de grondwet geweld aandeed. Het ontslag was en is niet meer dan een uiterst terechte correctie op een president die niet zijn werk deed, maar uit was op meerdere glorie voor hem zelf, al of niet gestuurd door H. Chavez van Venezuela. Het diende niet de democratie van Honduras. En een president is niet meer en niet minder dan een uithangbord voor het land en heeft een normaal dienstverband.

Ook deelde H. v. Baalen even een sneer uit naar de OAS, door te zeggen dat hij de rol betwist van de OAS, waardoor Honduras in een crisis kwam, dit vanwege het standpunt dat de OAS innam.

H.v. Baalen voegde ook nog toe dat hij ervan overtuigd is dat de nieuwe president de steun zal krijgen van de Europese Unie, mits deze verkiezing eerlijk verloopt.

Chapeau!! voor H. v. Baalen die durft te zeggen waar andere politieke leiders de moed niet voor hebben.

Website van de ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) met meer info

groet
Alpha

Blogarchief