Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 29 november 2009

Honduras stemt voor nieuwe president

Vandaag is het zover dat Honduras naar de stembus gaat om voor en nieuwe president te kiezen.
Zelaya werd op 28 juni ontslagen vanwege de grondwetwijzigingen die hij er maar door wilde hebben en het overtreden van de grondwet. In totaal heeft hij 6 keer de grondwet overtreden.

De verkiezingen stonden al vast voordat Zelaya ontslagen werd.
De hele commotie van landen die niet de nieuwe president willen erkennen, vanwege een ondemocratisch verloop is klinkklare onzin. Zelaya als president had zijn tijd erop zitten en een president mag maar 4 jaar aanblijven. Dat Chavez en zijn consorten de nieuwe president niet willen erkennen, ligt aan hun buitensporige drang naar een socialistisch bolwerk in Latijns Amerika en ze zien dat hun links machtsgreep een deuk heeft opgelopen.

Op het moment dat ik dit nu schrijf zijn de stemlokalen gesloten en zal het tellen beginnen. wat de uitslag zal zijn zien we morgen wel.

Er is in Honduras bij de waarnemers een uiterst goed gevoel en de stemming in het land was opgetogen. De waarnemers waren verheugd over het feit dat de democratie diep geworteld is in Honduras en dat het allemaal enorm rustig verliep.

Toch is er een kanttekening te plaatsen en een paar Zelaya aanhangers probeerden met kracht een demonstratie te houden.

Zelaya kon voor het begin van de openingen nog wel even kwijt dat de opkomst heel mager zou zijn en dat niet meer dan 50% zijn stem zou uitbrengen.
Wat de uitslag ook zal zijn het zou prachtig zijn als de opkomst de 50% zal overtreffen. Er zijn nu al wat landen bekend die de uitslag zullen erkennen. Costa Rica, Amerika, Colombia en ik vermoed dat het niet daarbij zal blijven.
Zelaya heeft al bekend gemaakt dat hij asiel gaat aanvragen in Nicaragua. Op zich niet vreemd natuurlijk. Ortega als hulpsoldaat van Chavez, zal hem wel asiel geven. Overigens heeft Nicaragua de grenzen dicht gegooid met Honduras. dit om te voorkomen dat de Hondurees in Nicaragua zijn stem kon uitbrengen in Honduras.

Op de voorpagina van El Heraldo, krant van Honduras, staan veel reportages en ook wat foto´s.
De koppen zullen wel constant aangepast worden, maar de artikelen en de foto´s geven mij een goed gevoel. Ik heb wat verkiezingen meegemaakt in Venezuela en als ik dit zo vergelijk dan kan Venezuela heel wat leren van Honduras. Ook de straten zijn stukken schoner.

Morgen de uitslag op dit blog.

groet
Alpha

Blogarchief