Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 12 november 2009

H.v. Baalen, persona non grata in Nicaragua

Hans v. Baalen is Nicaragua uitgezet vanwege zijn opmerkingen over D. Ortega en de oproep van hem te demonstreren tegen de coup die D. Ortega heeft gepleegd op de grondwet van Nicaragua.

Voor degene die niet precies weten wie nu H. v. Baalen is en hem alleen kennen als VVD'er, of de man die met de trein reist (1ste klas) naar zijn werk.
Op 2 november jl. is de Nederlandse Europarlementariër en het oud-Tweede-Kamerlid voor de VVD Hans van Baalen in de Egyptische hoofdstad Cairo aangetreden als nieuwe voorzitter van de Liberale Internationale, de wereldfederatie van liberale politieke partijen en organisaties.
Deze gegevens zijn even voor nu meer dan genoeg om straks de vice minister van buitenlandse zaken Manuel Coronel van Nicaragua eens even op zijn dom oraal gebrabbel te wijzen.

Voor mij heeft H. v. Baalen meer dan gelijk om de bevolking op te roepen voor protestdemonstraties tegen de oud guerrilla strijder en drankorgel president D. Ortega, welke ook nog een paar rechtszaken heeft lopen als verkrachter met pedofiele neigingen.
Nog niet zo lang geleden heeft D. Ortega de grondwet op zijn eigen houtje veranderd. De oude grondwet van Nicaragua geeft aan dat een president maar voor 4 jaar mag aanblijven. Ortega met het voorbeeld van zijn vriend in Venezuela, heeft de regeling van 4 jaar geschrapt en kan nu voor zijn volgende termijn gaan. Deze dictatoriale grappen heeft hij van H. Chavez afgekeken er dreigt nu nog een land in Latijns Amerika te veranderen in een dictatoriaal land. Chavez heeft in twee jaar tijd, meer dan 7 miljard dollar uitgegeven aan Ortega om de gunsten van het volk op te kopen. Hetzelfde zien we ook in Bolivia en Ecuador en in alle ALBA landen.
Geen wonder dus dat de democraat H. v. Baalen zich enorme zorgen maakt.
De video Van H. v. Baalen is een Spaanse clip, zelf spreekt hij Engels en dit wordt vertaald, het is goed te volgen, ook voor degene die niet het Spaans beheersen.


De woorden van H. v. Baalen kregen een reactie van de Nicaraguaanse vice minister van Buitenlandse zaken Manuel Coronel.


Deze zei op een zeer respectloze manier "Holanda, otro paisucho". Dit wil zeggen dat Nederland een nietszeggend en onbeduidend landje is. De man dacht overigens eerst met een Duitser te maken te hebben, maar er werd tegen hem gezegd dat H. v Baalen uit Nederland kwam.
Hij ging nog even door op Nederland en hij zegt ook dat als het nu Duitsland was geweest dat het was anders zou zijn geweest, want Duitsland heeft wel impact in de wereld, maar zo´n landje als Nederland zegt helemaal niets.
Nu denk ik dat de man een fout maakt. H. v. Baalen is Europarlementariër en president van de wereldfederatie van liberale partijen. Door v. Baalen zo te schofferen, beledigd hij geheel Europa en de wereldfederatie van liberalen. Nu is het zo dat M. Coronel van Nicaragua als extreem links figuur vaak enorm laag uit de hoek komt zetten en samen met Ortega als schuim van de straat bekend staan.

Ik vraag me alleen af, waar was Europa met het veroordelen van de Coup in Honduras.
De Coup van Honduras was geen coup. Het was grondwettelijk vastgelegd dat een president maar voor vier jaar aan de macht mag blijven en dat een verandering van de grondwet automatisch betekend dat je ontslag krijgt als president.
Honduras heeft voorkomen, met wat er nu gebeurd is in Nicaragua. Wellicht gesterkt door de veroordeling van de wereld op Micheletti en de steun aan Zelaya als beginnende dictator, kon D. Ortega vrijuit gaan om de grondwet te veranderen.
Nu nog een omslag in de wereld over Honduras en het zou geweldig zijn als H.v.Baalen deze zaak als Europarlementariër eens onder de aandacht zou brengen.
Alles wat ik geschreven heb over Honduras op deze link.

Groet
Alpha

Blogarchief