Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 16 november 2009

Ik denk dan; ¨het zal allemaal wel¨

Er zijn van die dagen dat ik denk; ¨het zal allemaal wel¨. Ik lees dan het nieuws over Venezuela, kijk mijn mail even door. Hoor de ontwikkelingen in Venezuela als mijn vrouw aan het chatten is met de familie, ik vergelijk dat met het nieuws met wat ik lees en kom tot de conclusie dat de kranten soms wel heel voorzichtig zijn met hun uitdrukkingen over Chavez. En dat geeft me wel eens een somber gevoel en ik zou willen dat ik er iets aan kon doen. Maar dat terzijde.

Chavez is al duidelijk bezig met zijn verkiezingsstrijd en aangezien hij nederlaag op nederlaag te verwerken krijgt met zijn buitenlandse politiek.
Neem de steun aan Zelaya en Honduras waar hij een duur bakzeil haalde.
De oorlog die hij aan het voorbereiden is tegen Colombia en wat moet zijn ¨vrede¨, of zoiets wat de man er van maakt. De bevolking die hem genadeloos negeert met zijn oproep tot oorlog.
Dus komt de man met andere dingen naar buiten.

Klik op foto voor krantenartikel
We horen hem niet zo vaak over de criminaliteit en nu met de wegebbende steun van de bevolking horen we hem ineens over de criminaliteit. Wel heel voorzichtig en dat het in Venezuela niet zo erg is, maar wel in Amerika. Hij zegt er ook bij dat de Amerikanen niet de juiste cijfers doorgeven over de criminaliteit en deze verzwijgen. Hij is zeker vergeten dat de journalisten in Venezuela bij een uitvaartcentrum de gegevens opvragen, omdat het regime liever helemaal niets doorgeeft. Maar.... volgens Chavez is er een oplossing voor de criminaliteit!! Nou denk ik dan, daar komt hij rijkelijk laat mee, na 11 jaar als rood bolsjewiek en hij heeft de oplossing!
Met waanzinnige oplopende cijfers in moorden en criminaliteit en zo´n 170.000 duizend moorden in 11 jaar. Dan had ik mijn eenvoudige gedachte zo van, daar had de man dan wel eens eerder mee op de proppen mee kunnen komen.
Dus lees ik aandachtig verder in de krant en Chavez noemt het socialisme de oplossing.... zucht!! Hij noemde Cuba als het grote voorbeeld, daar is door het politieke systeem veiligheid verkregen en niet in de kapitalistische landen. En dan denk ik..... weer het domme en het zelfde liedje, het zal allemaal wel.

Dan was er een socialistische boekenmarkt opgezet door het chavista clubje (Foto´s). Ik heb werkelijk nog nooit zo´n enorme verzameling van afval gezien netjes opgestapeld. De schoolgaande kinderen moeten het zonder boeken doen, zelfs na beloftes dat de studie boeken er zijn. En dan zie je op de boekenmarkt alleen maar de helden van Chavez, in boekvorm wel te verstaan. Van Che de moordenaar tot aan Marx aan toe en weer naar de revolutie in Rusland tot de revolutie in Cuba en boeken van etica Moral (morele Ethiek). Posters vol met afbeeldingen van MAO, Marx, Lenin, Gadaffi en noem al de criminelen maar op. En dan denk ik..... het zal allemaal wel!!

Nu we de naam Gadaffi even genoemd hebben, komt bij mij weer Isla Margarita naar boven met de Africa meeting. Ik hou wel van combineren, vooral als je 1 plus 1 plus 1 kan doen. Lekker simpel.
De Africa meeting, wat zal het zijn een maandje geleden? Heb geen zin om de datum op te zoeken.
Ik heb een foto van huizenbouw door de regering van Venezuela in Mali. De foto is een paar weken oud.

Klik voor vergroting rechtermuisknop en dan nieuwe tab
.
vermoedelijk ook even CTRL indrukken en dan
met de muis scrollen, de foto is wat klein!.En dan het nieuws dat er 5 november een Venezolaanse Boeing is neergestort in Mali. Het vliegtuig is gebruikt voor een drugstransport. En het is de eerste keer dat zo´n groot vliegtuig is gebruikt. Nu denk ik niet dat het een vliegtuig was van Conviasa, maar uitsluiten doe ik het ook niet. Alles is mogelijk in de wereld van dictator Chavez.
De drugstransport naar Honduras ligt bijna op zijn reet, met het ontslag van Zelaya als president van Honduras. Colombia maakt het leven zuur van de guerrilla en wekelijks kunnen we lezen dat er FARCjes zijn gedood.

Toch moeten de inkomsten van drugsbaron Chavez gewoon doorgaan. De route Afrika en dan Europa is bekend, maar wel toevallig dat er ook nu net huizen worden gebouwd daar waar het vliegtuig uit Venezuela is neergestort en wat gebruikt is voor een drugstransport.
En dat allemaal na de Afrika bijeenkomst van criminelen presidenten op Isla. 1+1+1=3
Vandaar ook dat Chavez zo pissig is op Colombia en de Amerikanen +1 = 4, ik hou van even getallen. Zoveel narigheid in de krant en dan denk ik ¨Het zal allemaal wel¨.


groet
Alpha

Blogarchief