Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 5 november 2009

Leven is weer duurder geworden in Venezuela

Regelmatig geef ik de kosten weer van de bekende voedselmand.
Hierbij ga ik steeds vanuit de allereerste voedselmand welke al jaren wordt gebruikt.
Nu is er sinds een paar jaar ook een tweede voedselmand bijgekomen en deze komt van de regering. De regeringsmand laat ik het zo maar zeggen is een puur kale mand en geeft alleen de producten weer, zo dat je net niet van de honger omkomt. En we hebben de stijging van de Mercal producten er dit keer maar eens bijgenomen.

Aangezien we praten over de minimum basis behoeften wordt er ook vanuit gegaan van de minimum inkomen. Deze is 967,50 BsF. Het wordt aangevuld met voedselbonnen ter waarde van 639,-- BsF. Dit alleen als het goed gaat en de staat op tijd de salarissen uitbetaald. sla de krant open en je leest dat er arbeiders zijn die al DRIE JAAR geen salaris hebben ontvangen. En als ze klagen en in hongerstaking gaan dan worden ze gearresteerd. Zelf kan ik er met mijn pet niet bij dat je drie jaar kan overleven zonder salaris en zijn ze voor mij al drie jaar in een hongerstaking. Ik zou het niet overleven als ik drie jaar geen inkomen heb, sterker nog na een maand wordt het al penibel.
En door de inflatie per jaar zo´n 30% wordt het leven er niet goedkoper op.

laten we beginnen met de Mercal prijzen. Deze heb ik nooit vermeld. Sinds mei 2009 zijn de prijzen met 94,5 % gestegen. We weten allemaal dat de Mercal is opgericht met subsidie vanuit de olie inkomsten en een staatspropaganda-winkel voor Chavez is. De link geeft aan wat er duurder is geworden en de opmerking van Minister Felix Osorio krijgt even een speciale vermelding. Hij zegt dat de wijzigingen in de prijzen gedaan zijn in een ideale periode, omdat de mensen nu meer koopkracht hebben dan 6 jaar geleden en het inkomen is de hoogste in de regio!!
Nu wordt alles berekend in dollars en als we de Bolivar omrekenen tegen de officiële koers heeft de man gelijk, maar de straatkoers schommelt zo rond de 6 Boliver Fuerte en als er een correctie komt op de Bolivar dan is het inkomen ineens geland bij de lagere regionen. Ook door allerlei on-economische maatregelen is Venezuela jaar in jaar uit het land met de hoogste inflatie.

Dan nu de regeringsmand, het pakket om net niet dood te gaan, maar je moet dan wel onder een brug slapen en je bed maken van kartonnen dozen. Of de mazzel hebben dat je in een lemen hut in de barrios woont en je steelt het water en de elektriciteit en je dreigt de school van je kinderen om ze toch maar te laten leren en je overvalt een apotheek voor medicatie etc.. etc.. Gewoon datgene waar het socialisme van de 21ste eeuw voorstaat. De mand is net zoals de originele mand en voor een gezin met drie kinderen.
Deze mand is ook duurder geworden en volgens de INE was dit 2% in september en kwam de mand op 1.890,76 BsF een verhoging van 37,57 BsF. Lees nog eens terug met wat de minister zei en zie dat het salaris 967,50 BsF is. Wat een koopkracht is er toch onder de Venezolanen!!

We hebben de originele voedselmand deze wordt al jaar in jaar uit gepresenteerd en geld als de beste graadmeter voor wat men aan geld nodig heeft om met een gezin van drie kinderen rond te komen.
Deze mand kost nu 4.246,13 BsF. en had een bescheiden verhoging van 1,6 %.
In deze mand zitten ook uitsluitend de basis producten, maar dan hoef je geen apotheek te overvallen en geen water of elektriciteit te stelen en men kan een goedkope flat bemachtigen als men mazzel heeft. Er is een tekort van ruim twee miljoen woningen. Chavez had wel belooft om dit op te lossen in 1998, maar vind het belangrijker om uit te groeien tot dictator.
Een hoofd van het gezin kan nooit deze basis mand alleen verdienen en er zullen dan 4.4 personen per maand iets moeten doen om dit bedrag te verdienen. leve het socialisme van Chavez welke wel miljoenen dollars mag uitgeven om alleen maar te reizen. Zijn laatste verhoging in procenten was bijna het minimum loon. Een opslag van 638% van zijn miljoenen inkomsten, tegen het minimum salaris van jan met de pet met 967,50 BsF.

Even iets anders, want ik kan me zo bedenken de vraag, pikken de mensen dit dan zo maar. Geen salaris ontvangen voor drie jaar, de criminaliteit, de slechte werkomstandigheden, de slechte gezondheidszorg etc.. etc..
Nee.... de mensen pikken dit niet, er wordt door mij ook weinig aandacht aan gegeven aan al deze protesten. Het wordt ook duidelijk als ik de cijfers geef van de demonstraties, protesten tegen dit regime. Het is ondoenlijk om deze protest demonstraties te vermelden. Het zou inhouden dat ik per dag zo´n 8 demonstraties/ protestacties zou moeten vermelden. In oktober waren er 450 acties en tot nu toe vanaf begin 2009 zijn er al 2.221 acties geweest.
de meeste acties gaan over het eerder vermelde en dit zijn niet alleen de rijken, maar veelal de gewone burger en ook de chavista´s die protesteren tegen dit socialistische regime.
Het word alleen veelal verzwegen en Chavez kan alleen maar zeggen dat het beter gaat met zijn revolutie en dat de mensen beter af zijn dan vroeger.
Denk nu niet dat Chavez dit niet weet, maar zijn populistische gereutel verstomd de werkelijkheid.
De man laat alles vele malen mooier blijken dan het is.
Ik zeg dan maar van een mooi bord is niet te eten als het vies is. Of een blik op een prachtige vrouw of man vergaat ook als ze stinken en dat doet deze revolutie ook.

Nu mag Chavez wel klagen dat de Venezolaan te dik is en dat alle onderdanen drie keer per dag eten, zonder uitzondering. (De link kon ik niet meer vinden) Ik zeg dan maar zo de man ziet alleen wat hij wil zien. En hij ziet zichzelf zo.


Groet
Alpha

Blogarchief