Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 19 november 2009

Medici Ziekenhuis en masse opgestapt. Volksgezondheidsdienst Venezuela Castro-faal

Vanmorgen kreeg ik een clip opgestuurd van een ziekenhuis waar het personeel en masse is opgestapt. Vanmiddag stond het op de eerste pagina van de kranten, helaas had ik niet eerder de tijd om dit op te schrijven. Voordat ik hier verder op in ga, zal ik proberen uit te leggen dat ik volledig achter deze mensen sta. Hoe erg het ook is voor de zieken. Ik verwonder me er eigenlijk meer over dat het niet eerder gebeurd is.

Ik heb in het verleden ook wel eens foto´s geprobeerd te maken van een Venezolaans ziekenhuis. Veel verder dan het buitenwerk kom je niet. Binnen is het bijna onmogelijk om foto´s te maken. Zodra ze door hebben dat je foto´s maakt, komt de bewaking en mag je in het gunstigste geval je memory-card wissen. Er is maar één reden voor dat het je verboden wordt om foto´s te maken.
Het gaat echt niet om de privacy van de patiënten, maar om de meer dan armoedige en verwaarloosde toestanden. De geweldige socialistische droom met zijn missies is het heiligdom van Chavez. Er moeten zo´n 30.000 Cubanen rondlopen met een papiertje dat ze de geneeskunde mogen uitvoeren en het is de trots van H. Chavez. Elk ziekenhuis is nu bemand met een papieren diploma. Althans dat hoort zo te zijn, maar niet elk ziekenhuis is op volle personele bezetting.
Hetzelfde geld voor medicatie, apparatuur, sanitair, bedden, stoelen, airco´s, hygiëne en allerlei andere benodigdheden om een patiënt volledig de zorg te geven die hij/zij nodig heeft, zowel voor, tijdens en na de operatie.
Wanneer er personeel rondloopt is het ook de zaak van de regering om deze mensen salaris uit te betalen. Helaas gebeurt dit niet altijd en er zijn voorbeelden dat personeel, maanden en zelfs jaren zonder salaris hun arbeid verrichten.
Veel personeel stapt op en dan mag het overgebleven personeel de taak overnemen. Een vorse onderbezetting in een ziekenhuis is meer regelmaat dan dat het eens voorkomt.
Dan komt er ook nog eens bij dat het niet echt ongevaarlijk is om in een ziekenhuis te werken. Er worden meer moorden gepleegd door criminele op het personeel en ook op patiënten in de ziekenhuizen dan dat er moorden zijn in 1 jaar in de twee grootste steden van Nederland.
De Chavez droom een socialistische gezondheidszorg is catastrofaal, of moeten we zeggen Castro-faal.

Het ziekenhuis waar op 4 personeel leden na, compleet en masse verlaten hebben, is het hospital Jesús Yerena, de Lídice.
Er waren onoplosbare problemen voor het regime. Er was een eis van de directie en doktoren dat de omstandigheden verbeterd moesten worden. Uitbetaling van achterstallig salaris, Medische spullen en de omstandigheden zo´n beetje wat ik eerder genoemd heb en met de clip wordt het wel duidelijk.
De minister van volksgezondheid, rojo Carlos Rotondaro kon het niet eens worden met de medische staf van het ziekenhuis. Hij zette, Manuel Parra, voorzitter van de Medische Vereniging, en de artsen van Traumatologie, Maria Orta, Wilmer Santana en Juan Galindez op non actief. Tevens werden ze beschuldigd van het aanzetten van de patiënten om te protesteren.
Hierna heeft het personeel zich geschaard achter de artsen en hebben zichzelf op non actief gezet. Het geschil speelde niet één dag, of één week, of één maand, of één jaar. Het dateert al uit 2007.

De makers van de clip zijn naar binnen gesmokkeld en leggen beelden vast die toch wel een enorme indruk maken. Ook komen patiënten aan het woord. Ze zijn niet echt blij, maar tonen toch begrip. Het regime krijgt echt de meeste blaam.

Clip


Het is niet de eerste keer dat we te zien krijgen hoe de gezondheidsdiensten van de Venezolaan meer een slechte horror show is. Vrouwen die buiten moeten bevallen voor de deur van een ziekenhuis. Een ziekenhuis die de naam bouwval geen eer aandoet en foto´s uit verschillende ziekenhuizen. Ze staan op het blog (geen tijd om het op te zoeken) en nu dit.

Ik hou het maar op mision Castro-faal

Groet
Alpha

Blogarchief