Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 9 november 2009

Negen redenen voor Chavez om oorlog met Colombia te vermijden

Er zijn heel wat serieuze punten te overwegen voor Chavez, voordat hij als een soort ¨Darth Vader¨ met zijn nieuwe Russische speelgoed een oorlog begint tegen Colombia. Of de man moet echt levensmoe zijn. Nu denk ik niet dat de man levensmoe is, maar in mijn optiek is het wederom een heleboel poeha met zijn oorlog tegen Colombia. Dit om de weerzinwekkende puinhoop in het land te verdoezelen. Nu zou een oorlog tegen Colombia hem later een geweldig excuus geven voor de puinhoop in Venezuela. De man zou het kunnen gooien op de verwoestingen die Colombia heeft aangericht met de oorlog tegen Venezuela en de chavista schaapjes zullen hem gelijk geven.

Chavez riep het volk op om zich voor te bereiden op een oorlog. Chavez...... zou hij werkelijk denken dat het hele land achter hem staat en hem zullen steunen om zijn drugsactiviteiten veilig te stellen? Ik denk dat Chavez donders goed begrijpt dat de helft van de bevolking hem niet zal steunen.

Maar laten we nu eens kijken en heel voorzichtig vooruitlopen met wat we weten en wat ongetwijfeld ook dictator Chavez weet. We zullen eens wat punten noteren.

1. Chavez heeft Venezuela in twee groepen verdeelt de Chavista´s en de oppositie. Al jaren schommelt het rond de 50%. Als we er vanuit gaan dat de verkiezingen zonder fraude is verlopen, anders komen de verhoudingen ten gunste voor hem nog lager uit.

2. Een land wat momenteel een ernstig gebrek heeft aan elektriciteit door wanbeleid van de regering. Commandoposten zullen het moeten doen met rooksignalen om de berichten door te sturen naar Miraflores. En neem maar gewoon aan dat de Guri dam één van de eerste doelen is van Colombia. Dat zal Venezuela gewoon in het donker storten zonder communicatie. Het leven ligt direct plat.

3. Een enorm water tekort teistert Venezuela en als je de soldaten een beetje fris op de been wilt houden dan zal er toch extra gedronken moeten worden. En zonder elektra wordt er weinig water door de leidingen gepompt. Ze zullen het dus moeten doen met een kalebas aan water per dag, precies datgene met wat hij voorschrijft aan de bevolking.

4. Hetzelfde geld voor het voedsel, alleen maar vechten met een cracker in de maag zal lastig zijn. Geen elektra betekend ook geen diesel uit de tankstations. Dus de aanvoer van vers voedsel, als het er al is, zal gewoon wegblijven.

5. We hebben nog de wegen, nou ja wegen..... het heeft de naam, maar met een druk militair verkeer zal het helemaal stuk gereden worden door de tanks en dus ook de aan en afvoer naar het front wordt een flink probleem. En dat is dus een dubbel probleem.

6. Dan zijn er altijd slachtoffers te betreuren en de ziekenhuizen zullen het drukker krijgen. Er is nu al niet genoeg apparatuur en medische middelen voor de normale burger. Het zal dus inhouden dat degene die gewond raken aan het front weinig of geen hulp krijgen. En met kaarslicht wordt het moeilijk opereren.

7. We hebben dan ook nog de Venezolaanse soldaat welke niet echt op een oorlog is voorbereid en getraind. Chavez mag dan wel zeggen bereid jullie voor, maar gevechts-trainingen nu geven is wat rijkelijk laat. De Colombiaan beschikt wel over een ruime ervaring vanwege hun strijd tegen de guerrilla. En de Venezolaan is nu niet echt een volk die een oorlog wil met een broederland. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Colombia, maar het is wat anders als je aangevallen wordt of als agressor de aanval neemt.

8. We hebben de afgelopen jaren steeds kunnen zien dat met een idiote bedreiging van Chavez aan Colombia dat Uribe in populariteit stijgt en dat Chavez dramatisch zakt. De onrust in het land zal enorm zijn en politiek gezien zal Chavez binnen een paar dagen op een steun kunnen rekenen van misschien 5% van het land. Zelfs internationaal was het zo dat de populariteit van Chavez enorm zakte.
De kans is dus enorm groot dat Chavez tijdens de oorlog tegen Colombia gewoon wordt afgezet en hij hoeft er niet op te rekenen dat hij na 48 uur weer president is.

Er is maar één verliezende partij en dat is de bevolking van Venezuela. Er zullen allerlei tekorten komen die je maar kan bedenken en met een explosief stijgende misdaad. En misschien wel wraakacties van burgers die eerder hun familielid hebben verloren en door de gebrekkige justitie nu hun kans zien om de crimineel hetzelfde lot te laten ondergaan.

9. Kan Venezuela dan geen hulp verwachten met de oorlog tegen Colombia? Wellicht zullen de ALBA landen hulp geven, maar dan alleen geestelijk. Morales is het eens met het standpunt van Chavez, maar wat voor hulp kan hij bieden? Hij heeft niet eens een eigen presidentiële vliegtuig, deze leent hij van Chavez! Correa lijkt me iets verstandiger en zal inzien dat het een onbegonnen werk is van Chavez. De overige ALBA landen zijn ook alleen maar vriendjes van Chavez omdat hij strooit met geld, zelf bezitten ze geen stuiver en de problemen in de ALBA landen zijn al enorm. Ze zullen niets of nauwelijks iets kunnen betekenen voor Venezuela.

En dan het enorme leiderschap en management van Chavez, deze heeft er nu voor gezorgd dat Venezuela nu een competitie aan kan gaan met Haïti als slechts presterende natie van Latijns Amerika. Als hij zo ook de oorlog gaat managen dan is het bij voorbaat al kansloos.


groet
Alpha

Blogarchief