Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 5 november 2009

Nieuwe gezichten in regime Chavez? De Guri dam tot en met mei elektriciteit en dan....... donker!!

Alhoewel ik niet van hele lange artikelen houd, ben ik momenteel wel pessimistisch of ik dit artikel kort kan houden. Ik zal mijn best doen, maar het bestaat uit veel info.

Het gaat over de crisis die in de regering Chavez zit momenteel en de gevolgen van het mismanagement en de leugens. En de water en elektriciteitscrisis.
Zoals de kop al aangeeft van het artikel overweegt Chavez de gedachte of hij niet wat mislukte figuren moet vervangen in zijn regime.

De crisis met het water en elektra zit hem vrij hoog en ik kan je vertellen dat als het zo doorgaat dat het de nek kan kosten van Chavez. En dat dan dankzij een natuurverschijnsel de regen!! Of beter gezegd het niet verschijnen van de regen.

Chavez overweegt volgens de krant El Nuevo Pais vanwege de nieuw ontstane crisis om wat nieuwe gezichten te gaan geven in de top van het regime.
Volgens een analyse welke deze krant uitgaf zullen de nekjes gaan rollen van, Rafael Ramirez PDVSA, Alejandro Hitcher president van hydrocapital, Jaqueline Faria, opperburgemeester van Caracas en Tareck el Aisaami, minisster van justitie.

Jagueline Faria, zal het veld moeten ruimen, omdat Chavez niet tevreden is over haar. De verwachtingen die hij had van haar zijn niet uitgekomen.

Tareck el Aissami, vanwege zijn geblunder in het bestrijden van de misdaad en er zijn nu al 4 hoge functionarisen vermoord in één maand door de crimineel, met als toppunt de coordinator van het plan ¨veilig Caracas¨. Deze werd afgelopen week met een ¨hold-up¨ neergeschoten bij het beroven van zijn auto. (zo veilig is dus Caracas)

In Juli kon Alejandro Hitcher de president van hydrocapital nog vertellen dat er genoeg water was voor 570 dagen en dat maatregelen overbodig zijn.
Hoe anders is de werkelijkheid en komt Chavez met zijn babbel om maar drie minuten te douchen per dag. En zijn er waterrantsoenen ingesteld in Caracas en verschillende wijken krijgen gewoon 48 uur per week geen water.

We hebben al kunnen lezen dat er een nieuwe minister van energie is aangesteld de PSUVige Angel Rodriguez. De man heeft wel eens olie gezien en misschien wel eens in de olie gezeten (ik bedoel dronken) maar meer ervaring heeft de man niet gehad met olie.
Het houdt dus in dat er nu twee ministers zijn van energie, want dat is ook de functie van Ramirez. De verwachting is dus dat Ramirez na 7 jaar het veld moet ruimen.
De teloorgang van de PDVSA en de energie (elektriciteit) is volledig aan Ramirez te wijten. Hij was al in 2002 gewaarschuwd en opnieuw in 2003 en de toenmalige minister van energie kreeg in 1999 al de waarschuwing dat er bij geen uitbreiding van het energie net tekorten zullen optreden in de toekomst.
Ramirez heeft alle raad in de wind geslagen en heeft roofbouw gepleegd op de PDVSA om Chavez tevreden te stellen, welke steeds maar meer geld wilde en er moest zo nodig een Mercal keten komen en er moest een produktielijn komen van schoenen en andere dingen welke gewoon mislukt zijn. Alleen de mercal met een supersubsidie op voedsel kan overleven.
Het hield in geen uitbreiding van nieuwe centrales en geen onderhoud en dat brengt ons naar de Guri Dam.
De Guri dam heeft 20 turbines die als ze werken een opbrengst van energie verzorgt van 65%.
Er zijn twee generator hallen en onderverdeelt in 10 hydraulische units in elk van de hallen.
Nu was er op 30 april 2008 een flinke blackout in Venezuela en later volgde nog wat blackouts. Chavez had het over ¨sabotage¨ en daar kan de man wel eens gelijk in hebben. De ¨sabotage¨ was ¨geen onderhoud maar geld uitgeven aan vreemde mogendheden¨. De ¨sabotage¨ heeft de man zelf veroorzaakt.
Er waren wat ongeregeldheden met de turbines. Turbine nummer 2 is uit de roulatie gehaald omdat alles trilt als hij aanstaat en de kans bestaat dat er een flinke gat geslagen wordt in de dam. Het is één van de zeven turbines die momenteel buiten werking is. de andere turbines nummer 5, 6, 8 10, 12 en 16 werken momenteel ook niet. Volgens Edelca en Corpoelec managers zullen de nummers 5,6,10,12 na de reparatie binnenkort weer functioneren. Helaas vertellen de vakbondsleiders dat er onbekende problemen zijn en dat er problemen zijn met het repareren.

Nu komt de regen als extra spelbreker het leven van Chavez zuur maken. Er is geen regen!!

De Guri Dam heeft tot en met mei water om elektriciteit op te wekken, hierna moet de regen in mei weer voor water zorgen, anders zal er geen elektriciteit meer zijn in het land.

Natuurlijk kan dit opgevangen worden, door generators te kopen en buitenlandse investeerders toe te laten. Maar wie wil nog in een land investeren als Chavez gewoon van de ene op de andere dag iets nationaliseert. Het zal dus uit eigen portemonnee moeten komen. En dat is dus moeilijk geworden voor een regering die volgens nieuwe cijfers bijna 200 miljard rood staat. Deze cijfers zijn niet officieel, maar zelfs met de 100 miljard debet zal het moeilijk worden om enkele miljarden te lenen voor generatoren en/of zonnepanelen. Ook de criminelen zullen niet stilzitten en er zal wel een handel ontstaan in de nieuw aangeschafte zonnepanelen en generatoren.

Met een verlate regenval zal er wel iets opgelost worden. Maar het feit blijft dat er te weinig turbines werken en dit zal vrij lang duren voor dat het opgelost is en hoeveel regen gaat er nog vallen. Het regenseizoen is bijna voorbij.

Wat gebeurd er al er geen energie meer is. Dan staat de economie stil in Venezuela. En met de economie bedoel ik dus ook de olieproductie. Als er een bedrijf is waar veel elektriciteit gebruikt dan is het in deze industrie. Generators zouden een gedeelte kunnen opvangen, maar niet alles.
De banken zullen niet meer functioneren, het elektronische verkeer zal stilvallen of bijna niet meer werken. Alle ondernemers zullen nodeloos toe moeten kijken dat hun fabriek niet meer open kan vanwege een elektriciteitsprobleem. Allerlei vertragingen in aan en afvoer van voedsel. De benzinestations verbruiken ook energie om de benzine uit hun tanks op te pompen als je staat te tanken. Ziekenhuizen zullen of sluiten of op beperkte kracht kunnen werken. De criminaliteit zal ondanks dat het al ongekende vormen heeft nog meer oplopen. Zo zijn er allerlei vormen te bedenken wat er zou kunnen gebeuren als de donkere nachtmerrie van geen elektriciteit meer, waarheid word. En Venezuela zit op de grens van waarheid en fictie.

Dit moet dus de revolutie zijn van de 21ste eeuw, waar een land straks in het donker zijn toekomst moet zoeken.

In ieder geval bereid de dictator Chavez ons al voor dat met drie minuten douchen of om je te wassen zou twee tapara´s genoeg kunnen zijn. Ook alle sportevenementen moeten eerder beginnen zodat ze geen gebruik maken van kunstlicht. Het laatste nieuws van Chavez met wat hij bedacht heeft is, ¨als je midden in de nacht naar het toilet moet, neem je je schijnwerper mee en gebruik niet het knopje van het licht!! de link is met clip.

Het wordt tijd dat iemand het knopje omdraait van Chavez!

groet
Alpha

Blogarchief