Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 21 november 2009

Oorlogsdreiging Venezuela en Colombia groeit. Chavez laat voetgangersbruggen opblazen in grensbegied

De spanning tussen Venezuela en Colombia loopt aardig op. Dit is geheel te wijten aan de niet aflatende inspanningen van dictator H. Chavez om met agressieve acties en zeer laatdunkende taal, geadresseerd aan zijn rivaal Uribe, een conflict uit te lokken.

Geheel in de verwachting, met alleen een linker-oorlogs-kwab denkende Chavez, als ultra socialist is de oorlogstaal te begrijpen. Het verleden laat zien dat dit soort gestoorde personen een neurotische aanleg hebben voor geweld. Ze voelen zich constant bedreigd, geven de schuld altijd aan de ander en voelen zich het ¨haantje¨ als ze kunnen dreigen. En als klap op de vuurpijl zeggen ze dan dat ze pacifist zijn en alleen vrede prediken.

Nu ben ik geen uitgesproken pacifist, maar ben wel tegen oorlog of geweld. Het heeft nog nooit iets opgeleverd en alleen maar destructie en veel leed. En zowel in het kamp van de agressor als van de niet agressor.

Tot gisteren liet Uribe zich niet uit de tent lokken door de antisociaal H. Chavez. De maandenlange campagne van Chavez met oorlogstaal en verwensingen en beledigingen had tot gisteren geen succes. Chavez heeft na zijn verklaring op het voorbereiden van een oorlog, Uribe voor alles uitgemaakt. Chavez dacht dat als hij misschien Obama voor een slappe hap uit kon maken er misschien beweging in de tent zou komen, maar nee, de twee heren lieten zich niet uit het veld slaan, met de schuttingtaal die het asociaaltje Chavez uitte.

Maar dat werkte tot gisteren aan toe. Chavez liet zijn soldaten twee voetgangersbruggen over een riviertje opblazen. De reden voor dit achterlijke besluit was dat de bruggetjes gebruikt werden om drugs het land binnen te smokkelen. Ik zie nu niet dat er honderden kilo´s over zo´n brugje worden gesmokkeld, misschien wel verdeeld over de dertig jaar dat de bruggen al bestaan.
Waarom geen kleine eenheid daar geplaatst voor controle? Voorheen had het geen prioriteit en deze overgang wordt al jaren gebruikt door de plaatselijke bevolking. Zowel door de Venezolanen die familieleden hebben wonen in Colombia als andersom en voor degene die werkt aan de ene kant en naar de andere kant moet. Zo´n sociaal bruggetje ga je niet opblazen lijkt me!
Een totaal onnodige actie en in mijn ogen agressieve daad tegen de plaatselijke bevolking.
Het riviertje is gewoon doorwaadbaar en zal als er een drugshandelaar is met een paar kilo cocaïne die naar Venezuela wilt echt niet tegenhouden. En met zo´n actie verplaats je het probleem, als er al sprake was van drugstransporten over de kleine bruggetjes. De kans om deze gasten op te pakken is nu dus ook verloren gegaan. Het afsluiten van grensovergangen wordt dus doorgezet en kan gezien worden als een voorbereiding op een oorlog, datgene wat Chavez eerder heeft gezegd.
Een clip van het opblazen van de bruggetjes.


En wat foto´s Klik op laatste foto voor meer foto´s En hier voor de verklaring van Chavez, ¨Het was niet de Brooklyn Bridge of de Golden Gate.

Als je alles maar moet vernielen wat nog werkt, maar er niet geweldig uitziet, dan kan je half Venezuela wel afbreken met wat er verslonst is in bijna 11 jaar mismanagement!

De asociale actie met de voetgangersbruggetjes in opdracht van Chavez, heeft een reactie opgeleverd bij Uribe. Uribe beschrijft de actie als een agressieve daad tegen de burgerbevolking en de gemeenschappen die in het grensgebied wonen. (Chavez zegt dat het een routine is om illegale bruggen op te blazen) Hij heeft de OAS ingelicht over deze actie van Venezuela en heeft een order gegeven aan zijn leger. Er worden nu 2 bataljons en een mobiele brigade naar de grens gestuurd, zo´n 2000 soldaten.
Door dit is het Colombiaanse leger in opperste staat van paraatheid gebracht.
De bataljons gaan er op toezien en proberen te voorkomen dat de Venezolaanse landmacht verdere agressie tegen hun burgers uitoefent.
Uribe heeft dus nu wel gereageerd na de niet aflatende stroom van verwensingen en acties van Chavez.

note: Ik kan wel alle uitspraken en alle andere acties van Chavez hier gaan vermelden met schietpartijen en doden die al zijn gevallen aan de grens met linken, alleen dan wordt het artikel onleesbaar ¨blauw¨ van de linken. Een kleine Google of Yahoo search met Chavez of Uribe geeft momenteel pagina´s vol met accidenten en idiote uitspraken weer van Chavez. Wel een aardig artikel is dit over een presidents kandidaat van Colombia die gearresteerd is door de GN bij een bezoek aan de grens.

Het is menselijk volkomen begrijpbaar dat Uribe nu gereageerd heeft. Er komt een moment dat één druppel de emmer doet overstromen en Uribe heeft al watertanks moeten verzwelgen om te voorkomen dat de emmer ging overlopen. En we praten niet over een kalebas met water.

Door de reactie van Uribe zal Chavez dit ongetwijfeld aangrijpen om Uribe te promoten als de oorlogszuchtigste en zijn besmeurde oorlogs-straatje proberen schoon te vegen.

Uribe en de minister van defensie Gabriel Silva verzekeren dat ze niet in de provocaties van Chavez zullen trappen en begrijpen ook dat militairen aan de grens een verhoogd risico meebrengt.
Maar.... vervolgen ze, het houdt niet in dat we onze burgers niet zullen beschermen tegen de agressie van Venezuela.

Persoonlijk denk ik nog steeds, dat er geen oorlog komt, maar er hoeft maar één gehuurde idioot te gaan schieten aan de grens om de vlam in de pan te laten slaan. En bij de chavista aanhang lopen er genoeg idioten rond. Deze doen alles om hun commandant een handje te helpen, zelfs ongevraagd doen ze alles. Ze weten ook dat ze gewoon weer vrij worden gelaten. Kijk naar het laatste voorbeeld miss Lina Ron met de attack op globovision, ze loopt weer heerlijk rond in Petare.

Ik geloof onvoorwaardelijk in de woorden van Uribe dat hij er alles aan gaat doen om niet in de provocatie te trappen van Chavez.
Er waren gelegenheden genoeg vanaf juli 2009 om te reageren met op de antisociale uitspattingen van Chavez. Niet te noemen de eerste bedreigingen met tien bataljons na de moord van R. Reyes.
In feite kunnen we zeggen dat Uribe een gentleman is en een man van zijn woord.
Chavez heeft alle handel met Colombia stilgelegd. De afspraken met goedkopere benzine aan de grens voor Colombia werd ook stilgelegd. Zowel in Venezuela als in Colombia is er nu een extra economische crisis aan de grens. Er wordt gesproken van een verlies van 5 miljoen dollar per dag.
Uribe op zijn beurt, ondanks een niet aflatende stroom van verwensingen van Chavez, blijft gewoon gas leveren aan Venezuela, wat gebruikt wordt voor het opwekken van de elektriciteit in Venezuela en buiten dit gegeven wordt er ook elektriciteit geleverd aan Venezuela. Denk eens aan dit feit als hij de stop eruit trekt voor Venezuela.
Met de Guri dam problemen zou het makkelijk zijn om Venezuela gewoon in het donker te zetten. De regering zou dan meer moeten vragen van de centrale en dan slaat alles gewoon door. ongeveer wat er met de grijze massa is gebeurd van Chavez.
Uribe heeft zelfs bekendgemaakt dat door onderhoud, tijdelijk (dit weekend) geen elektriciteit geleverd kan worden aan zowel Ecuador als aan Venezuela!! Ook verklaarde hij dat het waterpeil maar op 70% staat voor de waterkrachtcentrale, maar dat de levering van elektriciteit niet in gevaar komt. En Ecuador krijgt na het onderhoudt meer elektriciteit.

Het blijft een uiterst gespannen situatie en het ligt er helemaal aan wat Chavez nu weer gaat bedenken. Chavez moet weten dat een oorlog met Colombia nooit gewonnen kan worden. Het zou alleen maar zijn vervroegde aftreden bewerkstelligen. Het is in feite gewoon zelfmoord voor el Comandante.

De basissen van Amerika komen er gewoon en een Groot Colombia en de handelswinst van drugs zullen dus een droom blijven voor Chavez.

Groet
Alpha

Blogarchief