Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 30 november 2009

Twee nieuwe presidenten, Honduras en Uruguay

De nieuwe man van Honduras, president Porfirio LoboZoals ik gisteren al schreef, vandaag de uitslag van de presidentsverkiezingen in Honduras.

De Hondurees heeft massaal gestemd en gekozen voor Porfirio Lobo met 55.9% van de stemmen had hij duidelijk meer dan zijn grote concurrent Elvin Santos 38,6%.

De twee kandidaten van Honduras, beetje achtergrond info.

De opkomst om te stemmen overtreft de stoutste verwachtingen. Er wordt geschreven van 65% opkomst van de bevolking en van 62%. De officiële cijfers zullen ongetwijfeld nog komen.
Bij 65% opkomst wil dat zeggen dat er een record sneuvelt. In de geschiedenis van Honduras is dat nog niet voorgekomen dat er zoveel mensen hun stem hebben uitgebracht.

Een vettere pak slaag vol in het gezicht van Zelaya en Chavez kan je je niet wensen. Chavez met de boycot en steun om Zelaya weer in het zadel te helpen. En Zelaya die heeft opgeroepen om de verkiezingen te boycotten en niet op te komen dagen. Zelf had Zelaya de opkomst onder de 50% verwacht.
Het is een teken aan de wand dat de bevolking van Honduras niet achter Zelaya stond.
Waarschijnlijk is het ook de reden dat Elvin Santos als vice president van Zelaya zo laag scoorde.

Zoals ik gisteren al schreef de stemming was goed en enthousiast en dat is de bevolking nu ook met de uitkomst van P. Lobo als president. Voorlopig kan de man zijn voorbereidingen treffen, want 27 januari zal hij pas officieel president zijn.

P. Lobo komt eigenaardig genoeg uit dezelfde streek als Zelaya en is ook een rijke ranchero.
Nu maar hopen dat hij ook niet in één keer het linkse gewaad van Chavez over zich heen trekt, zoals Zelaya wel deed. Dus we hopen maar dat P. Lobo geen wolf is in schaapskleren. (Lobo = Wolf).


Een vette nederlaag dus voor Chavez en zijn miljoenen aan steun zijn opgegaan in een socialistisch rookwolkje, zoals al het socialistisch uitgegeven geld.
Ik kan me zo voorstellen dat Chavez de ALBA landen toe zal spreken en dat ze de nieuwe president van Honduras niet zullen erkennen.

Ook draaikont Lula heeft vanuit Portugal al gezegd dat hij de uitslag niet erkent. Even de landen die al beken hebben gemaakt om de uitslag niet te erkennen.
Argentinië, Brazilië, Venezuela, Nicaragua, Guatemala en Uruguay. Ik vermoed dat ook Bolivia, Ecuador en ¨Cuba¨ zich snel bij dat rijtje zullen toevoegen.

Er zijn al wat meer landen die de nieuwe verkiezingsuitslag hebben erkent. Volgens Noticias24 hebben, Amerika, Duitsland, Colombia, Costa Rica, Panama, Japan, Italië, Zwitserland, Indonesië, Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk, de verkiezing als legaal erkent.
Ik mis alleen Canada in het rijtje van de krant. Deze heeft volgens mij ook de uitslag erkent.

Ongetwijfeld zullen er in de komende weken meerdere landen overstag gaan.

Dat Uruguay in het rijtje zit dat de uitslag niet erkent is ergens te verwachten, maar weet niet of de nieuw gekozen president Jose Mujica dit nu al gezegd heeft of niet.
Gisteren waren er ook presidentsverkiezingen in Uruguay en de oud guerrilla strijder Jose Mujica heeft deze gewonnen. J. Mujica een 74 jaar oude man met een CV als Guerrilla, 13 jaar gevangenis, beschuldigd van moorden tegen de mensheid, ook wat doden bij de politie zou hij op zijn naam hebben staan.
Ik denk dat Chavez deze president een zwaardje geeft van Bolivar en hem direct in zijn armen sluit. Alle criminelen krijgen tegenwoordig de hoogste onderscheiding van Chavez en een replica van het zwaard van Bolivar. Ahmadinejad, Gadaffi, Abbas, Medevedev, zijn een paar van de ontvangers van de hoogste onderscheiding.
Als ik zo de man bekijk dan wordt de orkestbak van de muppets nog gevaarlijk ook.

Groet
Alpha

Kleine Update

In verkiezingen, Honduras verslaat Chavez. Door Mary Anastasia O´Grady.
Het komt uit de Wall Street Journal en is de moeite waard om dit te lezen
.

1 reacties:

sweetie zei

Viva Honduras, Maravilloso articulo

Blogarchief