Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 7 december 2009

Arne Chacon in hechtenis en broer Jesse neem ontslag als minister

Nadat er bekend werd gemaakt dat Arne Chacon, eigenaar en mede eigenaar van de laatste 3 banken die omgevallen zijn, heeft Jesse Chacon zijn ontslag ingediend als minister.

In een alo Presidente maakte Chavez bekend dat hij gesproken had met Jesse Chacon en dat Jesse gevraagd heeft om zijn ontslag goed te keuren. Dit doordat zijn broer verdacht wordt van zelfverrijking en om het onderzoek transparant te maken.
Chavez loofde Jesse die met zijn ontslag duidelijk liet blijken dat hij niets te maken heeft met de praktijken van zijn broer en boven elke verdenking staat met zijn beslissing.
Ook Jesse zei dat hij nooit zijn broer zag op één keertje na en dat ze elkaar vluchtig gesproken hebben en dat zijn broer er rare ideeën op nahield en zich niet bewust van is wat zijn broer nu deed.

Alleen al zulke verklaringen van Hugo en van Jesse deden me werkelijk lachen.
Chavez maakt het zich wel al te gemakkelijk, als hij met het ontslag van zijn minister direct kan zeggen dat Jesse er niets mee te maken heeft. Het komt hem wel goed uit en voorkomt hiermee dat er met een onderzoek naar Jesse een link wordt gelegd naar hem toe.
En wat Jesse betreft, het moet toch bekend zijn in de familie dat broertje Arne van proppenschietendeklerk bij de seniat in een paar jaar miljardair is geworden. Ik ken geen uitvinder of de meest succesvolle ondernemer opnoemen die dit voor elkaar krijgt in een paar jaar.
Arne was zo exorbitant rijk dat hij dure renpaarden kocht en zelfs prijzen won. En dat wist zijn broer niet? Of dat het regime veel zaken deed met de banken van zijn broer?

klik op afb. voor vergroting. Op derde afb. voor website met veel paardjes.

Nu dacht ik dat Barrueco de eigenaar van de vier eerdere omgevallen banken nog eigenaar was van 41 bedrijfjes. Het zijn er iets meer, de man had voordat hij zich met de banken ging bemoeien 266 bedrijven. Dat is niet gek als je bedenkt dat de man voor de robolution alleen eigenaar was van een stuk terrein waar hij een parkeerplaats runde.

Volgens de oud bankdirecteur van de BCV Maza Zabala ligt de verantwoording bij de regering.
Maza Zabala is niet zo maar een gewezen directeurtje van de BCV. De man geld als één van de beste economen die Venezuela heeft voortgebracht.
In zijn verklaring over de deze banken crisis zegt hij dat er ruim 1.000.000 mensen zijn gedupeerd.
Nu gaat het gelukkig voor het regime nog om relatief kleine banken. Er werd dan wel enorm veel zaken gedaan door de regering met deze banken, maar het aantal clienten 700.000 op 7 banken is niet echt veel.

Nu kan Chavez wel volhouden dat hij niets van deze malafide praktijken wist, maar er komen steeds meer bewijzen dat hij er wel vanaf moest weten. En waarom wisten wij als bloggers al jaren van deze mafia praktijken en de zelfverrijking en de president met ministers welke familieleden hebben als bank eigenaren helemaal niets! Er gonzen nu zoveel namen in het rond in Venezuela van Cabello en Rangel (ex vice president) Adan Chavez welke ook verstrengeld zouden zijn met bankzaken. De twitter gaat hier elke seconde wel af, met nieuwe namen.
We zullen even moeten wachten op meer nieuws.

Ergens ben ik gewoon bang dat Chavez deze bank crisis gaat gebruiken voor zijn revolutie.
Hij kan deze situatie gebruiken voor de erbarmelijke slechte staat van de economie. Er zijn vele miljarden verdwenen. De banken werden ook gebruikt voor de missies van Chavez er werd geld gestort op deze banken om van daaruit de missies te ondersteunen. Nu moet hij wel een paar chavista´s opruimen voor zijn revolutie, maar daar zit hij niet mee. De vraag is wat gebeurd er met D. Cabello, want die zit er ook tot over zijn oren in de fraude.

Voorlopig laat het Chavez ook koud dat er veel mensen vlak voor de kerst gedupeerd zijn.
Sterker nog hij heeft een nieuw doelwit voor ogen, ¨de disco´s¨.
Dat zijn in zijn ogen drank en drugscentra´s

En Globovision presentator Leopoldo Castillo is een doelwit geworden. Hij heeft Conatel gevraagd om iets tegen zijn uitspraken te doen. Dus zal D. Cabello er wel iets aan gaan doen.
Het gaat om het feit dat Leopoldo in zijn uitzending met het muziek van de Godfather wat krantenkoppen liet zien. En hij deed dit met een perfecte imitatie van Marlon Brando.
Chavez was aardig pissig dat zijn regering voor maffia werd uitgemaakt.
Dat zijn vrijheid (Leopoldo Castillo) door deze uitzending in gevaar komt onderstreept nogmaals dat er van vrije meningsuiting geen sprake is.
Ik denk dat dit één van de beste clips van dit jaar is.
Groet
Alpha

Blogarchief