Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 5 december 2009

Banken vallen om in Venezuela. Mega corruptie met Chavista banken.

De val van de banken in Venezuela gaat onverdroten door. Waren het eerst nog maar vier banken, nu zijn het al zeven banken welke onder curatele zijn geplaatst. De laatste drie banken die nu onder toezicht staan zijn; Central Banco, Baninvest en Banco Real.

De corruptie van het regime en dat kunnen we nu gerust wel zeggen, kent zijn weerga niet in de wereld geschiedenis.
Deze privé banken gerund door chavista´s, allemaal vriendjes van Chavez, zijn compleet uitgehold en leeggezogen.
Chavez had eerst nog wel een grote mond door alle privé banken op één hoop te vegen als kapitalistische uitzuigers en zelfs het nationaliseren van alle privé banken was voor hem een optie.
En wat schetst mijn verbazing, nu vraagt hij hulp van de privé banken.

Chavez kan wel zeggen dat hij er niets van af wist, maar zoals gewoonlijk is dat een leugen.
De DISIP en het het oppertoezicht van banken wisten al in februari 2009 van de ¨verkrachting¨ van de banken. We kunnen gerust zeggen dat Chavez wist van de malafide praktijken.
Alleen hoe moest hij nu zijn kameraden afvallen. De beslissing die hij nam, het niet nemen van een beslissing is ook een beslissing, is nu dus uitgelopen op een domino effect met het omvallen van banken.
Het opvallende is wel dat het momenteel gaat om banken die door Chavista´s werden bestuurd. En dat de regering met mede weten van Chavez veel zaken deed met deze nu omgevallen banken.

Een pikant detail is wel dat Baninvest (één van de drie nieuwe banken welke onder toezicht staat) in 2002 voor 49% in handen is gekomen van Arne Chacon. De prijs was toen 2 miljard dollar!!
Arne is een broer van Jesse Chacon, momenteel minister van informatie en communicatie.
Er wordt wel gezegd dat J. Chacón en D. Cabello meer macht hebben in het regime dan Chavez.

Note: J. Chacon was minister van informatie en communicatie. Er wordt wel eens wat geschoven in het regime en momenteel is hij minister van wetenschap en technologie.

Het is niet zo dat andere banken er geen last van zullen krijgen. Alle banken in één land zitten allemaal verstrengeld met elkaar, zoals het geven van kredieten, lenen uit aan elkaar etc..
Dus als het ergens regent dan kan het regenwater wel eens voor een vloedgolf zorgen daar waar het droog was.

Volgens de laatste gegevens zijn er nog maar 5 banken die het predikaat groen hebben.
Mercantil, Provincial, Venezolana de Credito, Bancaribe en Plaza. Er zijn dus een paar banken van de lijst geschrapt die ik eerder ook groen gaf. Het kan snel gaan!

Alle andere banken....... ik zou mijn geld eraf halen.
Zelfs van de 5 banken die nu nog ¨veilig¨ zijn met de stroom van nieuws wordt onzeker.

Er speelt natuurlijk ook nog iets anders. En dat zijn de poppetjes in de regering. Met zo´n mega corrupt schandaal en heel dicht bij de hoog geplaatste in de regering is het de vraag wie er gaat vallen. En ook dat kon wel eens een domino effect hebben tot aan Chavez aan toe.

Alvaro Gorrin, bankpresident van Banco de Canarias heeft al de zeebenen genomen in zijn boot ¨Lola¨. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de man.
En 16 directieleden van de banken zijn ook het land al uit gevlucht.
En hoe gaat Arne Chacón om met de oplopende spanning, neemt hij ook de benen!
De verstrengeling in de hoogste regionen van de regering kan onvoorspelbare reacties opleveren.
Of neemt Jesse Chacón de benen. Als dat zou gebeuren dan stort de regering in. Cabello blijft dan niet wachten tot hij ook opgesloten wordt.
Er gaan nu zelfs geruchten in het rond dat familie van Chavez en het vingertje gaat naar Adan Chavez zichzelf verrijkt heeft met een bank die nu is omgevallen. Het zou me trouwens niets verbazen.
H. Chavez beklaagd zich momenteel dat hij nu als maffia wordt bestempeld en ook zijn familie en zijn ministers. Hoe zou dat toch komen he!!! Hij kan dan wel zeggen ze geven geen enkele naam, maar moet dat dan als je ze allemaal bedoelt.

Dit schandaal wat momenteel speelt gaat wel ten koste van de Venezolaan en dat vlak voor de kerst en oud en nieuw.


Groet
Alpha

Blogarchief