Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 17 december 2009

Chavez beschuldigt in krachtige termen Nederland van agressie tegen Venezuela

Nu ben ik al een paar dagen niet echt topfit en er is genoeg te melden.
Zoals Chavez zich van zijn meest hypocriete kant liet zien in Kopenhagen en ik kom daar later met een andere artikel wel op terug.
Maar deze wil ik wel even snel kwijt voordat ik het scherm niet meer kan zien van de hoofdpijn.

Chavez beschuldigt de VS, Engeland en Nederland tot het prepareren van agressie tegen Venezuela.
Of deze link van El Tiempo
Nu is dat niet de eerste keer dat hij dit zegt en ook over Nederland niet. Als we nu eens aannemen dat de VS en Engeland en Nederland zich aan het voorbereiden zijn en dat dus nu al jaren en jaren aan het voorbereiden zijn. Dan moet er toch zelfs in dat donkere hoofd iets van licht opgaan, omdat er maar niets gebeurd.

Chavez zegt dat het geen klein iets is wat er gebeurd in Latijns Amerika en dat is waarom de ¨Yankee Empire ons zo furieus aanvalt. En ook Fidel zegt dat achter het Afro Amerikaanse
gezicht van president Obama de imperialistische klauw opnieuw vecht.
Niet alleen zullen wij dit weerstaan, wij zullen de imperialistische klauw verslaan.

Chavez vervolgt zijn speech.
¨Nu op dit moment de ¨Yankee Empire¨ bevoorraden de militaire basissen in Colombia en reactiveren ze de basissen in de Caribean en wel op Aruba en Curaçao. Het is belangrijk om te weten dat er drie eilanden zijn Aruba, Bonaire en Curaçao en dat deze drie eilanden in de ´territoriale´ wateren ligt van Venezuela, maar dat het onder de imperiale regels valt van het koninkrijk der Nederlanden.

Ik leg mijn vinger op het koninkrijk der Nederlanden. Dat wil zeggen ik beschuldig het koninkrijk der Nederlanden en de Yankee Empire met het voorbereiden van agressie.¨

In zijn toespraak verklaarde Chavez zich Marxistisch en Feministisch (Hij bedoelt hiermee dat hij geen macho is, maar hij zal ook geen bikini aantrekken). En riep Europa op tot een nieuw links en dat de taak van het bouwen van deze beweging vooral valt op de schouder van de jongeren.

Chavez betreurd het ook dat Panama hun grondgebied weer gaat openen voor de Yankee´s.

Ik denk dat het toch eens tijd wordt van de wereldleiders dat ze deze cocapasta vretende prozac patient eens op zijn nummer zetten.

Met zo´n speech welke gewoon geschaard kan worden onder opruiende taal. Het bedreigen van landen en direct veel mensen de stuipen op het lijf jagen kan niet getolereerd worden.

Ik zeg niet direct raketten vuren, maar wel wat gepeperde woorden mogen er eens uit de mond rollen van wat ministers, ministerpresidenten en presidenten.

In feite zegt Chavez ook dat hij bezig is met een wereldomvattende taak om het socialisme uit te breiden. De vaste lezers weten dat ik dit al eens geschreven heb. Het gaat om de Circulos Bolivarianos een groepering die al in geheel Europa zit. Er zit er zelfs eentje hier op Tenerife.
Deze brengen het gedachte goed uit van het socialisme van Chavez en worden gesteund door de dictator van Venezuela. Circulos Bolivarianos zit niet zoals er op wikipedia gezegd word in een paar landen, we moeten eerder denken aan een paar landen waar ze niet zitten.

Voor de rest zie ik die reden van Chavez als een hoop wind om maar te voorkomen dat de Amerikanen hun basissen in Colombia kunnen installeren. De gehele drugs-economie van Chavez zal stil komen te liggen. De FARC en de ELN zullen niet meer zo snel over de grens hun schuilplaatsen kunnen opzoeken in Venezuela. Er is volgens de Colombiaanse intelligentie dienst een gedeelte van het militaire complex in Caracas een trainingscentrum van de FARC waar ze burgers opleiden tot Guerrilla en/of speciale eenheden voor de militie!!

Dit alles ziet Chavez verdwijnen wanneer de Amerikanen zullen gaan beginnen met hun drugsbestrijding. En Honduras is al weggevallen als uitval basis voor de drugs. Het is dus enorm hoog van de toren blazen en briezen als een hengst om proberen te redden wat er te redden valt.

Alianza met de Nederlandse agressie en een meer dan geweldige clip van Bayly!!

groet
Alpha

6 reacties:

Bridge zei

Het heeft blijkbaar niet veel geholpen dat ze kort geleden de hoogste drugsbestreider in Honduras hebben vermoord - sind Zelaya niet meer aan de macht is kunnen er praktisch geen drugs vluchten uit Venezuela meer landen. Dus de "spionage vliegtuigen" op Aruba en Curacao (op ieder eiland 3 stuk konstant en van tijd tot tijd een 4de) hebben het heel erg druk en hebben sinds Juli een enoorm aantaal booten en vliegtuigen vol gestopt met drugs te pakken gekregen.

Kolumbia werd saai en niemand geloofde hem , dus nu mal weer een paar dreigingen tegen de ABC eilanden .... dan komt weer (British) Guyana aan de beurt en dan weer Trinidad en Tobago  -  of anders om .....
Dat doet hij al sinds 4 of 5 jaar ... er was die keer een iets langere rust periode in verband met de ABC eilanden. De laaste keer (kleine 2 jaar geleden) kwam er scherp protest van DenHaag en van de Nato .....

claco zei

Hallo Alpha,

Beterschap gewenst, knap maar snel op nu je ziek bent.
We willen je nieuws niet graag dagen missen.
Groetjes
Claco

alphavenezuela zei

Dank je wel Claco,
Vandaag gaat het iets beter. Ik denk een lichte griep.

groetjes

alphavenezuela zei

Hoi Bridge,

Chavez praat gewoon in een cirkel, alles passert op een gegeven moment opnieuw de revue.
Ik geloof er echt niet in dat Chavez een oorlog uitlokt. Zolang het verstand zegeviert zal Chavez niets kunnen doen.

groet

alphavenezuela zei

Ik zit zo te bedenken dat als er oorlog uitbreekt met Nederland. Ik ook leef in de frontlinie :)

groet

Bridge zei

De venezuelaanse ambassadeur moet vandag blijkbaar nog uitleg over de leugenachtige beschuldigingen geven aan de minister van buitenlandse zaken in DenHaag

Blogarchief