Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 21 december 2009

Chavez beveelt; schiet de vliegtuigen neer

Chavez heeft gisterenavond orders gegeven om de ¨kleine vliegtuigjes welke verschijnen neer te halen¨, Chávez: "Anoche ordené. ¡Avioncito de esos que aparezcan, túmbelo!"

Het is nog steeds te danken aan het gezond denken en handelen van Uribe, daar waar Chavez als een psychotische neurotische patiënt alleen maar denkt aan oorlog, dat er nog geen oorlog is tussen Colombia en Venezuela.

Chavez haalde aan dat het gaat om een klein spionage vliegtuigje van een paar meter welke volgens hem is gesignaleerd op Venezolaans grondgebied. Venezolaanse soldaten welke gelegerd zijn aan de grens verklaren dat ze het vliegtuigje gezien hebben.
Prozac patiënt Chavez; ¨Het is een klein vliegtuig van twee a drie meter, welke met een afstandbediening wordt gestuurd, ze kunnen alles filmen en bommen gooien, het is de Yankee techniek dus heb ik de order gegeven om ze neer te halen.
Het spionage vliegtuigje zou aan de westelijke kant van de grens gezien zijn bij Fort Mara voor een paar secondes.

Een clip waar Chavez bijna 8 minuten vol oreert over Colombia , de Yankee´s en het vliegtuig. Het petje wat hij op heeft is van de ¨Nationale Politie¨ welke nieuw is en nu patrouilleert in de straten.
Volgens Chavez is Amerika bezig om allerlei vliegtuigen naar Aruba en Curaçao over te brengen, installeren ze allerlei eenheden aan de grens met Venezuela.
Hij gaf ook een waarschuwing af aan Colombia dat ze het zullen betreuren bij een aanval. Het is het laatste wat ik wil een oorlog met Colombia, maar het ligt niet aan ons!

Ik kan me zo voorstellen dat er veel gebeld is de laatste uurtjes tussen verschillende landen. Voornamelijk tussen Amerika , Colombia en Nederland. Chavez beschuldigd ook Nederland van agressie en hulp via de eilanden om Venezuela aan te vallen. Er zal wel besproken zijn hoe en wat te handelen als Chavez het in zijn botte kop haalt om een aanval uit te voeren of als er een vliegtuig wordt neergehaald. Ook bestaat bij mij het vermoeden dat Panama in het telefonisch overleg is meegenomen. Er zou weer een Amerikaanse Basis worden geopend in Panama, dus het ligt voor de hand dat Panama is meegenomen met het telefonisch overleg.

Wilde ik er eerst voor geen moment in geloven dat er oorlog zou kunnen komen tussen Colombia en Venezuela, het wordt wel steeds moeilijker gemaakt door Chavez.
Dat de Amerikanen daar zijn om de handel in drugs tegen te gaan gaat er in het neurotisch angstige brein van Chavez niet in. Door nu al maanden oorlogstaal te prediken en bruggen te vernielen en zelfs bataljons te stationeren aan de grens en nu met de dreiging om de vliegtuigen neer te halen, wordt de spanning wel extra opgevoerd.

Colombia heeft voor het eerst verklaard dat ze zich aan het voorbereiden zijn, niet voor een aanval, maar om agressie te voorkomen.

Het wordt steeds meer een dubbeltje op zijn kant. Ik blijf er wel bij dat het de laatste actie is van Chavez, mocht hij besluiten tot een oorlog. Zijn 11 Vietnams zullen beperkt blijven tot een korte oorlog.

Kreeg een mailtje waar ik de 11 Vietnams vandaan haal. Het is niet op het blog te vinden.
Maar in 2007 dreigde Chavez Amerika al. Een website met het noemen van 10 Vietnams en een clip en nog een clip. Kon even niet vinden dat hij dreigde met 11 Vietnams, maar hij heeft het zeer zeker gezegd.


Groet
Alpha

9 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Ik weet niet of onze uitdrukking "je ziet ze vliegen" dezelfde betekenis heeft in het Spaans.

Alpha zei

Hoi claco,

Ik hoop niet dat je mij bedoelt *DONT_KNOW*

Chavez gaat uit van waarnemingen, van soldaten aan de grens. Nu is het zo dat ze zelfs niet vaak weten wanneer ze nog in Venezuela zitten of al per ongeluk in Colombia aan het wandelen zijn.

En een vliegtuig of vliegtuigje wat je ziet vliegen is dat nu boven Colombia of boven Venezuela.

Chavez verzint gewoon ter plekke iets en geen mens zal zeggen tegen hem dat heb je verkeerd.
De man kan dingen verzinnen net of het al jaren geleden gedrukt was.

De uitdrukking hij ziet ze vliegen vind ik wel een goede. Maar het brengt geen rust in de nu toch wel zeer gespannen situatie.

Ik las net dat Diaz Rangel van een heuvel gezien heeft dat er in Aruba een squadron van F16 gestationeerd is. Het gaat steeds meer lijken op een slechte uitvoering van Benny Hill.
Iedereen komt met feiten die gezien zijn en wat is nu waar?

In ieder geval vult Chavez weer de bladen met zijn oorlogstaal en dat gaat gewoon goed totdat hij echt actie gaat ondernemen
Wanneer hij dit vandaag doet dan is Venezuela met de kerst Chavez vrij.

groet
Alpha

JS-Kit support zei

test message

bassman zei

Hoi Alpha,
Misschien moeten we maar hopen, dat deze malloot zijn vingers gaat branden.Het is niet anders de geschiedenis laat het zien.3 jaar geleden werd mij door vrienden al gezegd hij stort het land in een burgeroorlog en die is eigenlijk al gaande .En hoe sneller het gebeurd hoe eerder hij weg is.En wat het petje betreft afgelopen september zag ik dit soort petjes al in het Hotel, juan griego, vredessoldaten werden ze gekscherend genoemd, wat mij op viel veelal oudere mannen .

Gr Bassman

claco zei

Hallo Alpha,
Nee was natuurlijk niet tegen jou bedoeld, als hij had gezegd ze zelf te hebben gezien, maar zo slim is hij wel , niet hij, maar een ander zag het en die informeert hem daarover, gaat het verhaal dan als niet
bestaand in de doofpot, onderzoek je het, of geef je opdracht om de spoken maar neer te schieten.Het laatste dus, ik ben neiuwsgierig met wat voor een modelvliegtuigje ze voor de dag komen binnenkort.

Heb ook nog steeds niets gehoord over de regenwolken die in het droge gebied verlossing zouden brengen. We krijgen eerst de socialistische arepas.

groetjes
Claco

Jan zei

Dag Alpha,

Bij deze wil ik jou en je familie prettige kerstdagen toewensen en een gelukkig 2010!!!

Het zou mooi zijn als 2010 het jaar wordt van de machtswisseling in Venezuela!

Heb je het verder nog naar de zin in Tenerife? Ik kan me voorstellen dat jullie het land missen.

Wat is jouw visie in 2010?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Dank je wel en voor jou ook prettige kerstdagen en een gelukkig en een gezond 2010.

Ik zet het nog op het blog dat ik iedereen een gelukkig en een voorspoedig Nieuwjaar wens.

Het is aardig vertoeven hier op het eiland. Weinig of geen criminaliteit, althans niet in die mate die ik gewend was in Venezuela. We hebben nu twee moorden gehad in 1 jaar, dus het is vrij rustig. En er zijn Europese standaarden, dus alles is gewoon te verkrijgen voor normale prijzen.
Natuurlijk mis ik Venezuela en niet alleen ik maar vooral mijn vrouw, mijn dochter vind het wel best. die heeft ineens zoveel vrijheid dat ze in haar gevoel er alleen op is vooruit gegaan. Ze mist wel de familie maar dat doen wij ook.

Mijn visie voor 2010 is voor Venezuela niet echt rooskleurig. Ik zie geen enkel lichtpuntje en ik vermoed dat het allemaal nog slechter wordt. Ik vraag me wel af waar ligt het breekpunt van de bevolking? Ook de chavista begint zich te roeren en zijn niet meer zo tevreden. Elke dag zijn er demonstraties en Chavez gaat gewoon door met zijn armoede beleid.
Het elektriciteitsverbruik wordt nog meer aan banden gelegd, Alle publieke services zijn in elkaar geklapt, er is een dengue epidemie met al meer dan 100.000 slachtoffers in het afgelopen jaar. Het waterverbruik word ook nog meer gerantsoeneerd. De schulden lopen op van Venezuela. Er is momenteel een grote olieverontreiniging wat het drinkwater aantast. En dan etc.. etc.. etc.. te veel om op te noemen. Chavez zal in 2010 nog meer macht naar zich toetrekken en er komen meer politieke gevangenen. Dus waar ligt het breekpunt van de bevolking?

Het wordt gewoon tijd dat er iets gebeurd, anders is mijn visie misschien nog iets te rooskleurig voor het Venezuela van 2010.

Het is trouwens wel een prachtig jaargetal 2010 en het zou makkelijk zijn om het te onthouden als het jaar van de..............

groet

Jan zei

Dag Alpha,

Jij hebt het erover het dat het <span style="">elektriciteitsverbruik  nog meer aan banden wordt gelegd. Je zou toch denken dat er voldoende olie is om elektriciteit op te wekken? En anders zou het wel middels watercentrales moeten kunnen.</span>

Heeft elektrogate nog een staartje gekregen?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Zoals je weet is het nooit de fout van de regering dat er nu problemen zijn. Momenteel krijgt de natuur de schuld dat het te weinig regent. En dat in een land waar meer dan voldoende water aanwezig is.
Het waterpeil in bij de Guri dam is dramatisch laag en er zijn een paar ¨pompen¨ nooit onderhouden.

Nu heeft ¨electrogate¨ Angel Rodriguez de taak gekregen om de energiebaas te spelen, maar heeft al aangekondigd dat er nieuwe maatregelen komen om nog verder het energiegebruik aan banden te leggen. Anders zit Venezuela binnenkort in het donker. Er wordt gesopt met leveringen aan Brazilië, welke niet echt blij is en er zullen waarschijnlijk gecontroleerde ¨blackouts¨ bijkomen. 

groet
Alpha

Blogarchief