Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 18 december 2009

Chavez de dictatoriale hypocriet in Kopenhagen + Update

Vandaag iets over Chavez met een speech in Kopenhagen en een videoclip.
De betekenis hypocriet gaat voor de volle 100% op voor Chavez. En misschien moet er in de Nederlandse taal bijgevoegd worden ¨de Chavez-hypoctrithese¨, zelden iemand met zo´n staalharde kop zien liegen.

Even wat uitspraken van Chavez en de video clip; (clip is stereo. linkerbox Spaans, Rechterbox de vertaling in het Engels)


Verander niet het weer, verander het systeem.
Kapitalisme is de ¨Terminator¨
Het socialisme is de oplossing!
Het imperialisme, kapitalisme is de veroorzaker van het opwarmen van de aarde.
Venezuela is het voorbeeld voor de democratie.
De toekomst van de aarde hangt af van de Venezolaanse revolutie
We leven onder een kapitalistische dictatorschap.
De rijken vernietigen deze planeet.
Kapialisme is de weg naar de ¨Hel en vernietiging van de Aarde¨.

Er zijn meerdere uitspraken te vinden van dictator Chavez die kant nog wal raken en hem alleen maar exposeren als Hypocriet en er zelfs een nieuwe definitie aan geeft.

Dat er niemand is opgestaan in de zaal om hem eens tot leugenaar te bestempelen verbaast me wel en verbaast me niet. Er zaten nogal wat aanhangers in de zaal van Chavez en de andere helft weten niet goed wie die man is. Meer dan een clown wordt er niet vermeld in de kranten en als Chavez ergens opduikt hopen ze dat hij iemand schoffeert met woorden als duivel en zwavellucht. Ze kunnen dan later zeggen ¨Ik heb hem gezien¨!!

Maar laten we eens teruggaan naar de uitspraken die hij heeft gemaakt. En alles is terug te vinden op het blog over de werkelijke dictator Chavez.
Bijvoorbeeld over de democratie in Venezuela.
Venezuela heeft meer politieke gevangenen dan ooit tevoren. Tv en radiozenders worden gesloten, vanwege het niet op één lijn zitten met het regime. Politieke tegenstanders worden achtervolgd en moeten vluchten Etc.. etc..
Het gaat me ook te ver om alle constitutionele verkrachtingen op te noemen welke Chavez heeft gepleegd. Er zijn honderden wetten aangepast op zijn verzoek. Hij kan momenteel elk privé eigendom nationaliseren op elk moment, wanneer het hem uitkomt en Chavez heeft er weer iets bij. En er komt nog een constitutionele verandering bij over privé eigendom.
Het kan gaan om een grote multinational of om een kleine vrachtwagen of loods van een kleine ondernemer.
En het afgelopen jaar 2009 heeft hij zich gekroond tot president voor het leven.
Chavez heeft zelf gezegd dat als ze vinden dat hij een dictator is dan ben ik een dictator.
Bij mijn weten gaat een dictatorschap niet op met democratie. Een website in het Engels met wat wetjes die door Chavez is veranderd. Ook op het blog kan je bijna alles terugvinden.

Zijn uitspraak over het geweldige socialisme en dat het DE oplossing is voor de aarde.
Venezuela is de meest vervuilende staat in Latijns Amerika. Ze knallen zoveel dioxine de lucht in per hoofd van de bevolking, dat het bijna gelijk staat met de landen, Brazilie en Mexico. Colombia en Chili samen doen er drie jaar over wat de Venezolaan in één jaar doet.
We moeten er toch niet over nadenken dat het Chavez socialisme overal in de wereld zijn intrede gaat doen. Het zou voor de wapenhandelaars geweldig zijn. We moeten ons dan echt gaan bewapenen voor als we zullen besluiten om een wandeling te maken of de hond uit moeten laten.
Er wordt niet zo veel te wereld gemoord en beroofd dan in Venezuela.
Ook zullen de kaarsen handelaars gouden tijden krijgen. De blackouts zijn frequent en soms heel langdurig. We zullen dan ook moeten wennen aan de enorme corruptie en er rekening mee moeten houden dat de politie niet komt om te helpen maar om te stelen. En als je ´s avonds tot rust komt en denkt we hebben weer een dag overleeft en je wilt een douche nemen dan is er geen water. En zelfs de twee kokosnoten staan leeg. We kunnen doorgaan met de wegen, de ziekenhuizen, de woningen, voedsel tekorten. Noem maar op, alles is vernietigd in 11 jaar Chavez.
Onder het Chavistische Socialisme moeten we ook gaan wennen dat we vrienden moeten worden met terroristische organisaties zoals de FARC, Al-Qaeda, Palestijnen of met landen zoals Zimbabwe en Iran. Het is dan jammer voor Israel, want anti Semitische uitlatingen mogen dan wel en de holocaust heeft dan nooit bestaan.
Let wel Chavez heeft gezegd dat het socialisme van Venezuela de oplossing is!!
We zullen ook moeten wennen dat de vuilnis niet wordt opgehaald en dat er waar je ook komt grof afval vind, gedumd door je buren en voor jouw deur. Wat even later weer wordt kapot getrokken door zwervers welke even willen kijken of er nog een restantje arepa te vinden is.

Het is dus echt te gek voor woorden dat er niemand is opgestaan in die zaal. Ik heb ook nog niet gehoord of gelezen dat er een regeringsleider Chavez even met een paar woorden uit zijn socialistische droom heeft gehaald.
Chavez kan dan wel net doen of het zo geweldig is in Venezuela en dat het komt door het socialisme. Maar voorlopig staat het land op de vooravond van een ineenstorting.
De publieke service is al ingeklapt.

Even een kleine update:
Chavez spreekt zijn afschuw uit over het gewelddadig optreden van de politie op de straten van Kopenhagen, bij een demonstratie.
Hypocrietje zegt dat dit niet voorkomt in Venezuela en in Cuba.
Video clips bewijzen het tegendeel!! Enorm goede post van Alianza.


Groet
Alpha

12 reacties:

Willy zei

En dan zal hij vast bang worden als Verhagen hem aan de oren trekt!?

alphavenezuela zei

Hoi Willy,

juist ja, dezelfde Verhagen die ik een mail gestuurd heb over de ambassade in Caracas. Moet nog bericht ontvangen van die man.

Verhagen heeft volgens de berichten in NU.nl gereageerd en wil opheldering.
En ik denk dat het doctator Chavez allemaal worst zal wezen wat Verhagen zegt. Maduro de vrachtwagenchauffeur zal hem wel antwoord geven. En het antwoord zal Verhagen wel weer opluchten. En alles wordt weer geparkeerd ergens diep in een garage door Maduro.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,
Ik kan hem alleen in het Spaans horen en dat is een simpele vaststelling dat we het klimaat niet kunnen verandersn, maar het systeem wel. verander de wereld begin bij jezelf. Haal geen olie meer uit de grond
en schakel over op alternatieve energie te beginnen in Venezuela beter openbaar vervoer en niet zelf meeoveral naar toe vliegen met het hele gevolg.

alphavenezuela zei

Er gaat momenteel iets niet goed met de moderatie. Het ligt niet aan mij, maar bij het goedkeuren verdwijnen er reacties. Ik hen Echo al gemaild.

Ik krijg gelukkig ook een mail opgestuurd met de reacties.
en ik zal iedere reactie alsnog posten.

Ik hoop dat Echo dit snel oplost

Alpha

alphavenezuela zei

Willy
En dan zal hij vast bang worden als Verhagen hem aan de oren trekt!?

alphavenezuela zei

Claco,

Hallo Alpha,
Ik kan hem alleen in het Spaans horen en dat is een simpele vaststelling dat we het klimaat niet kunnen verandersn, maar het systeem wel. verander de wereld begin bij jezelf. Haal geen olie meer uit de grond
en schakel over op alternatieve energie te beginnen in Venezuela beter openbaar vervoer en niet zelf meeoveral naar toe vliegen met het hele gevolg.

alphavenezuela zei

Bridge,

De venezuelaanse ambassadeur moet vandag blijkbaar nog uitleg over de leugenachtige beschuldigingen geven aan de minister van buitenlandse zaken in DenHaag

Willy zei

<span style="font-family: Times; ">En dan zal hij vast bang worden als Verhagen hem aan de oren trekt!</span>

claco zei

De clips gezien van de bijeenkomst voor Alba geinteresseerden? Er gebeurde iets wat gebruikelijk is in zijn eigen land het licht ging uit, hoe durft men hem aan de tijd te houden. Hij spreekt tensllotte namens
X-tal andere landen en gaar daarom gewoon door reageerde niet met te vertrekken uit de zaal en toen
was er iemand zo wijs om gewoon de kabel eruit te trekken.
Zo handel je met ontdeugende jongentjes, die niet luisteren willen , hier ben ik de baas en jij niet.

alphavenezuela zei

Hoi Claco,

Dat is lachen. Ik heb het nog niet gelezen maar als ik zo´n comment zie in de ochtend met het aanzetten van de pc dan is mijn dag al goed.

Die Denen weten tenminsten dat tijd gewoon tijd is. In Venezuela werken ze gewoon door zonder één cent extra.

groetjes

claco zei

Alpha
Zag gisteren dat er opnames van CNN en espagnol waren gemaakt, waren mistig en gaven behoorlijk aantal legen stoelen zzn tijden zijn speech. Er werd later een prima foto geplaatst,waarbij inderdaad maar een aantal toehoorders te zien waren in de zaal. De belangrijke congresgangers hadden hun tijd nodig vooe de discussie met de andere leden om toch te proberen resultaat te bereiken.

Weet je trouwens met welke vliegtuigen er naar Kopenhagen is gevlogen en hoe Evo gekomen is ?

alphavenezuela zei

Hoi Claco,

Ik heb niet vernomen met welk vliegtuig Evo is gekomen. Wel heb ik gelezen dat hij een nieuw toestel krijgt van 30 miljoen dollar.
welliicht is hij meegevlogen met wat andere ALBA figuren.
Voorzover ik weet heeft Evo nog geen eigen vliegtuig en gebruikt hij steeds Venezolaanse vliegtuigen.

Ik heb een prachtige clip gezien hoe hij in Kopenhagen gesommeerd werd om op te stappen. Na de commentaren die hij gaf zou je hem gewoon zijn nek om willen draaien. Ik heb bewondering voor degene die zich daar zo kon beheersen. Ik had hem helemaal verrot gescholden en misschien wel iets meer.
Wat gebruikt de man en naar Spaans en zo beledigend.
In de clip waren er maar een handjevol mensen aanwezig van de pers en een verdwaald chavistaatje. Wellicht bedoel je die CNN foto´s. De clip die ik gezien heb was van goede kwaliteit. Misschien dat ik die morgen of zo op het blog zet...als ik me iets beter voel.


groet

Blogarchief