Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 8 december 2009

Chavez sleept er voordeel uit, uit de banken crisis

Het ziet er naar uit dat Dictator Chavez de banken crisis toch in zijn voordeel kan ombuigen. Daar waar ik al een voorgevoel van had en het twee dagen geleden al meldde.

Niet dat de crisis al voorbij is en dat iedereen gewoon toegang heeft tot zijn tegoeden.
Nee..... Hij gebruikt de bankdirecteuren als de kop van jut en dat er niemand ongestraft kan blijven bij fraude of corruptie.
De aanhang van Chavez krijgt exact dat te horen wat ze willen horen. Dat de banken gebruikt werden voor malafide praktijken en met goedkeuring van dezelfde dictator, dat wordt angstvallig verzwegen.
Chavez prees Jesse Chacón dat hij aftrad vanwege zijn broer Arne, welke nu in hechtenis is genomen.

Maar laten we eens naar de familie Chavez kijken en waarom Hugo de eer aan zichzelf moet houden om af te treden. En wel om dezelfde exacte reden als die van Jesse
De familie Chavez was gewoon arm tot 1999. Een erf met wat kippen en een varken met staar (anders was dat varken allang weggelopen) was hun trotse socialistische bezitting
In 1999 kwam daar een drastische wijziging in. Pa Chavez werd gouverneur en de broers van Chavez promoveerde ook, ze werden of ambassadeur, werden president van Bank Sofitas etc...
Maar we houden het even bij de banken.
Klik op afb voor website.
Adelis was niet meer dan een loketmedewerker bij bank Sofitas en werd direct vice president van de bank (zie afb). Sofitas kreeg hierdoor veel bankzaken te doen voor het regime. Ook de huizenbouw, nieuw voetbalstadion, bouw, scholen, suiker fabrieken, wegen, alle missies van Chavez etc.. etc.. werden via deze bank gefinancierd.
We weten ook dat er bijna niets werd gerealiseerd van bovengenoemde zaken.
Wat wel werd gerealiseerd is dat de familie Chavez hun grondbezit zo hebben uitgebreid dat het ongeveer de grote heeft van Luxemburg en dat ze in een kapitalistische weelde leven. Op een klein stukje Barinas na is alles van de familie Chavez geworden.

Dus als Chavez zo enorm te spreken is over Jesse moet hij ook ontslag nemen. En als hij zo tegen fraude is en iedereen die fraude pleegt wilt straffen dan kan ik er wel een paar opnoemen in zijn eigen familie. Chavez zegt dan wel de witten boorden criminaliteit, ik zeg de roden boorden criminaliteit. Het zijn allemaal chavista´s die opgepakt of nu zoek zijn.

Het enige probleem is dat de dictator er wel voor zorgt dat bank Sofitas niet echt in de problemen komt en het net lijkt of die bank wel goed draait.

Er is een afgevaardigde van de NA uit Barinas Wilmer Azuaje die meer dan eens de corruptie heeft aangetoond. Alle gegevens en documenten die hij heeft worden als larie bestempeld.
Maar waarom zijn er dan al 16 aanslagen geweest op deze man. De aanslagen varieerde door aanvallen van chavista´s uit Barinas tot zelfs schietpartijen. Ook al deze aanvallen worden als show bestempeld door het regime. Zelfs de tijdelijke ontvoering van een familielid, welke mee kreeg dat Wilmer eens moest stoppen met zijn aanvallen op Chavez, was niet echt volgens het regime.
Ook de laatste attack op de man was een show volgens het regime. Dat hij in het ziekenhuis lag telde niet mee.

Voor de Spaanstaligen een gesprek van Wilmer met Miguel Angel Rodriguez voor RCTV. Hij zegt zo´n beetje hetzelfde met wat ik over de Chavez familie schreef. Hier een Engelstalig blog, met uitleg en wat meer feiten.Voorlopig komt Chavez met zijn populistische gebrabbel aardig door de banken crisis heen en laat hij het in zijn voordeel werken. Maar het is echt afwachten of de crisis echt bezworen kan worden. Ik kan me niet voorstellen dat deze fraude stopt of dat alles ineens gezond is.

Natuurlijk komen er andere poppetjes op de opengevallen zetels en de corruptie gaat gewoon door. Een echte chavista verloochend zich niet en verrijkt zich wel.

groet
Alpha

Blogarchief