Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 10 december 2009

Clash tussen universiteiten, één dode en 25 gewonden

Een paar dagen geleden was er een ¨clash¨ tussen studenten van de UNET (Universidad Nacional Experimental del Táchira) en de Bolivariaanse Universiteit.
In deze ¨clash¨ werd Jesús Eduardo Ramírez Bello doodgeschoten.

Nu laat taliban minister van Justitie Tarek el Aissami weten dat het een slecht optreden was van de politie van Tachira. Het hoort helemaal in de strategie om de gouverneur van Tachira (oppositie) in een kwaad daglicht te stellen. De gouverneur ligt aardig dwars en dus overhoop met het regime. En er zijn al verschillende aanklachten gevormd/verzonnen om deze gouverneur uit zijn ambt te krijgen.

Het ligt dus voor de hand dat de moord op de student in de schoenen wordt geschoven van een zwak management, door dit gewetenloze regime.

Nu zijn er foto´s opgedoken en met deze foto´s zien we exact hetzelfde terugkeren wat normaal is bij de chavista clan. Dat is, zorgen dat de rellen uit de klauwen lopen en zorg dat de oppositie de schuld krijgt en valt er een dode dan is dat jammer. Deze geregisseerde attaques is zo´n beetje het handelsmerk geworden van de chavista´s.

Gouverneur van Tachira, Cesar Perez Vivas liet wat videos zien en foto´s gemaakt door de politie van Tachira waarop te zien is dat een groep gemaskerde en gewapende figuren, georganiseerd door de PSUV, een onverwachte terreuractie pleegde. En dat er geen sprake was van een confrontatie tussen de universiteiten.

Nu zijn de protesten van de studenten nog steeds aan de gang en ook in Merida.
zo´n 25 gewonden zijn er tot nu toe gevallen en 1 dode.

Het is gewoon ongelooflijk als je ziet hoe de politie in Merida geen vinger uitsteekt om een groep van chavista studenten te stoppen die een hekwerk slopen om het terrein op te komen van de universiteit. Ze staan er gewoon naast en kijken ernaar. Het is een teken dat als je chavista bent, je gewoon alles kan doen en laten. Het is geen wonder dat ze de criminaliteit niet aan kunnen pakken. Er zijn twee soorten wetten in Venezuela ééntje voor chavista´s en eentje voor de rest.


Op deze link staan nog een paar foto´s
.

Ik zou het gezicht van taliban Tarek el Aissami wel eens willen zien, als hij deze foto´s te zien krijgt.
Nu hebben ze allemaal een cursus gehad in staalhard liegen en ontkennen en ze moeten zich bewegen als emotieloos schaapje, maar toch.... misschien zou er één rimpeltje in het gezicht zich kunnen vervormen.

Er zijn nu ook demonstraties in Caracas om te protesteren tegen het geweld en de dood van de student.
Nu zal de regering wel een reactie geven aan de bevolking en aan de studenten en er zal nog een reactie komen van dezelfde regering. De reactie zal de vuilcontainer ingegooid worden.
Het is gewoon een herhaling van een herhaling wat de regering laat zien.
Zolang deze corrupte maffia aan het bewind is zal er niets veranderen en zal de anarchie gaan heersen.


Groet
Alpha

2 reacties:

Ploza zei

Hi alpha,

Dank voor je antwoord. Dat is inderdaad wat ze gaan doen, werken vanuit Venezuela en uitzenden via Curaçao.

Het betreft een artikel uit het Antilliaans Dagblad, helaas heb ik toen ik het las de link niet kunnen vinden op hun website want die wilde ik al meesturen. Zal morgen kijken of ik de krant nog heb op kantoor en zo ja of ik deze leesbaar kan scannen. Google levert slechts een paar resultaten op.

Ik ben zeer benieuwd als dit door gaat wat er gaat gebeuren. Ik denk namelijk dat ze veel dingen zullen proberen om dit te stoppen.

Nogmaals, ik zal even kijken of ik het artikel nog ergens kan vinden. Mocht er in de komende dagen meer nieuws zijn laat ik het je weten.

alphavenezuela zei

Hoi Ploza,

Ik ben nieuwsgierig en ik hoop dat je het artikel kan vinden

groet

Blogarchief