Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 2 december 2009

De nieuwe Cadivi regels voor 2010 voor de creditkaart.

De Cadivi heeft wat regeltjes veranderd voor 2010 en wat je per jaar mag besteden in het buitenland.

Nu is het al absurd dat een regering je gaat vertellen wat je mag besteden van je eigen geld, maar zolang H. Chavez nog op zijn plek blijft zitten is daar niets aan te veranderen. Zelf besteed de man miljoenen dollars in het buitenland en de burger kan straks met 300 dollar zien rond te komen met een trip naar Colombia. Hij beperkt niet alleen je budget, maar hij bepaalt ook nog eens eventjes waar je meer of minder geld uit mag geven.
Te gek voor woorden, maar ja dat is het gehele regime.

Aangezien ik toch veel lezers heb die familie en/of vrienden in Venezuela heb zitten. Is het misschien handig om te weten wat ze mogen besteden in bijvoorbeeld Europa.
Ik heb een volledig plaatje gemaakt zoals deze ¨NU¨ gegeven is door de Cadivi.
Het blijft altijd handig om de Cadivi website te raadplegen of er iets is veranderd.

Klik op plaatje met rechtermuisknop en open in andere tab voor groter formaat.


Het zal wel opvallen dat het regime echt een hekel heeft aan Colombia. Het wordt niet echt een ruime vakantie in Bogota.

Er mag ook een creditkaart geopend worden voor de kinderen. Er moet een special verzoek worden ingediend door één van de ouders bij de Cadivi en dan is het mogelijk om tot 400 dollar te krijgen op een creditkaart. Meer details zijn hierover niet bekendgemaakt.

Voor dat we het vergeten, je moet van alles een bonnetje hebben. Als je ter controle geroepen wordt dan willen ze alles zien en waar je je geld aan hebt uitgegeven.
Ome dictator wil zien of je niet stiekem een bubblegum hebt gekocht zonder bonnetje.
Overtreders worden gestraft en kunnen het in de toekomst vergeten om een creditkaart te bemachtigen voor het buitenland.

Een kopie van de officiële Gazette met daarin de Cadivi uitleg.

groet
Alpha

Blogarchief