Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 15 december 2009

Franklin Brito ¨ontvoerd¨ door politie bij hervatten hongerstaking vervolg update nr.3

Franklin Brito en het gaat wel lijken op een tragische ¨endless story¨.

Er is weer wat nieuws over Franklin Brito en we kunnen zeggen dat het regime zijn akelige best doet om de mensenrechten in alle gradaties aan het verkrachten is.

In Venezuela is er een staats-ombudsman (defensor del Peublo) in dit geval een vrouw. Deze ombudsvrouw is een geschoolde advocate en moet het ten alle tijde opnemen voor het volk. Maar dat is ook al verleden tijd. Ze komt met een uiterst gelogen verhaaltje dat F. Brito is opgenomen, omdat zijn geestelijke gezondheid niet optimaal was. Hierdoor weet Franklin niet meer precies wat nu goed voor hem is. En dat zijn hongerstaking daarom uit preventie is gestopt. Nou zo lust ik er nog wel een paar. Het chavista kreng Gabriela Ramírez weet niet waar ze over praat.
Dezelfde Franklin Brito is onderzocht door het hoofd van de psychiatrische afdeling van het militaire ziekenhuis, door een psychiater van hetzelfde ziekenhuis en door een psychiater welke werkzaam is in het lijkenhuis (mediacature forense).
Alle drie hebben verklaard dat Franklin in een perfecte geestelijke toestand is.

F. Brito heeft contact kunnen maken met zijn advocaat, deze vertelt dat Franklin niet het ziekenhuis mag verlaten.
Ongeveer op 4.41 van de clip horen we F.Brito zeggen dat hij is onderzocht en dat hij in een goede geestelijke conditie is. De clip vertelt het hele verhaal en ook zijn advocaat komt nog even aan het woord.Momenteel wordt Franklin daar behandelt en zijn angst is groot dat hij medicijnen krijgt welke een averechtse werking hebben. Hij durft dus ook niets in te nemen wat van het ziekenhuis is.
Ook zijn vrouw die nu in naam van Franklin de hongerstaking voortzet en dus al drie dagen duurt is bang. Ze is bang dat ze Franklin iets aandoen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen.

Er is wel redelijk goed nieuws de IACHR (mensenrechten commisie) in de persoon van de secretaris van de organisatie Dhr. Santiago Canton wil direct een onderzoek instellen.

Het gaat steeds meer lijken op de oude communistische toestanden die de meeste onder ons alleen maar gelezen hebben over de communistische landen en gelukkig nooit hebben meegemaakt.
Het gaat er ook steeds meer op lijken dat er een soort omslag komt in Venezuela. Het kleine beetje recht wat de bevolking nog had, gaat nu ook verdwijnen met de manier waarop de regering nu laat zien wat je doet met ¨moeilijke¨ mensen.

Groet
Alpha

Ps Venezuela and Europ (Eng) rapporteerd ook over deze zaak.

Blogarchief