Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 23 december 2009

Gauleiter Jacqueline Faria wil hebben dat de PSUV huis aan huis controle gaat uitvoeren (elektra en water) en wat klimaat regels

In chavista land is er momenteel toch wel een soort paniek uitgebroken. Het bericht dat de Guri waterkrachtcentrale in januari wel eens stil komt te liggen bij de aanhoudende droogte zorgt ervoor dat bij de regering het water tot aan de lippen staat.
Hierdoor komen ze met allerlei maatregelen om het energie verbruik te gaan controleren. Ook de door Chavez moedwillige ondermijning van de klimaattop in Kopenhagen speelt een deuntje mee in de nieuwe maatregelen. Ze willen de wereld laten zien dat Chavez zich wel degelijk wil inspannen om het klimaat in de wereld te redden.
We kunnen ook gewoon zeggen door de problemen met allerlei publieke services welke allemaal op hun reet liggen, komen de maatregelen onder het mom van het redden van het klimaat ze wel goed uit. En worden er dus de meest belachelijke ideeën bedacht, maar echte maatregelen blijven uit.

Gauleiter Jacqueline Faria wil hebben dat de PSUV huis aan huis controle gaat uitvoeren (info ABN).
Volgens Gauleiter Faria moet er een speciale patrouille komen welke huis aan huis moet gaan controleren of er niet illegaal water en elektriciteit wordt afgetapt en of er wel besparende maatregelen zijn genomen in het huis. Men moet dan denken aan de energie besparende lampen.

Wat mij ook tegenstaat is dat het gedaan moet worden door het corrupte zooitje van de PSUV, waarom niet door de bedrijven welke het water leveren of de elektriciteit. Niet dat deze corruptie vrij zijn maar ik denk maar zo, schoenmaker hou je bij je leest.

Nu is het geen geheim dat er in de barrios bijna geen Venezolaan is die niet een elektriciteitsdraadje heeft gespannen van een soort bron. Het is ook algemeen bekend dat de betere buurten het verlies van inkomen van de leveranciers betalen door een hogere prijs te betalen dan in de barrios. Een soort socialistische aanpassing voor de minder gesitueerde.

Op zich lijkt het plannetje zeer aardig, maar is gewoon weg niet uit te voeren. Je zal een leger nodig hebben van elektriciens en loodgieters en een constante bewaking en heel veel bodyguards.
Want wat veranderd is zal net zo snel weer veranderen in de oude staat. Dus zullen de verlichte heuvels van Caracas echt niet veranderen in een donker plaatje. Ik denk ook dat als dit goed uitgevoerd wordt er geen mens meer stemt op Chavez. Het plannetje van Faria is dus niet meer dan gebakken lucht en zal zich voornamelijk dus afspelen in buurten waar niet veel illegaliteit is.
De barrios zal wel met rust gelaten worden en zal het resultaat niet meer zijn dan een druppel op de gloeiende plaat. Wanneer dit plan doorgaat zullen ze later wel met enorme cijfers komen van besparingen. Maar de heuvels blijven een zee van licht, of is er misschien een lezer die daar anders over denkt.

Dat de Guri waterkrachtcentrale binnenkort een enorm probleem gaat geven is niet vreemd. Nog nooit is er iets gedaan door de chavista overheid om goed onderhoud te plegen of raad aan te nemen van experts. De experts zijn gewoon aan de kant geschoven. Nu valt er een druppel water minder en de schuld wordt aan de natuur gegeven. We kunnen ook de schuld geven aan een ander soort natuur. De bevolking is nogal onstuimig gegroeid en er is dus meer behoefte aan water en elektriciteit en andere aardse zaken, maar als er niet geregeerd (regeren betekend ook vooruitdenken) wordt dan stort het een keertje in.
Dus komen er ¨ad hoc¨ maatregelen.

De winkelcentra´s in het land mogen elektriciteit gebruiken van 09.00 tot 23.00 uur.
Nu zitten er in de meeste winkelcentra´s bioscopen. De laatste voorstelling zal dus wel vervallen.
De bingo´s en die zijn heel populair in Venezuela, moeten om 24.00 hun deuren dicht hebben en dat geld ook voor de Casino´s.

Voor de lichte commerciele verbruikers komen er ook maatregelen, met een verbruik van minder dan 2 megawatt zal zo´n commerciële verbruiker een plan moeten indienen om minimaal 20% te besparen.

De buitenreclame de billboards enz.. zullen hun neon verlichting moeten vervangen met spaarlampen.
Ook met een restrictie dat het alleen mag branden tussen 6 uur ´s morgens tot 12 uur in de avond.
Hier kan het schema even doorgelezen worden of hier.

Al met al een stelletje flut maatregelen om de echte problemen aan te pakken en meer een verdekte oplossing is om de problemen die door hun veroorzaakt zijn te verbergen.

Wanneer we het meer van Maracaibo nemen dat is de grootste openbare riool ter wereld. Watergebruik uit dat meer staat synoniem met ziek worden.
Onlangs is er een enorme vervuiling geconstateerd in Maturin waar 20 sectors zijn verontreinigd door de olie.

Dan hebben we de prijs van de benzine en diesel in Venezuela. Het is bijna gratis, een lege tank van je auto gooi je tot de rand aan toe vol voor 2 Euro!! (gemiddelde auto met +/- 40 liter)
Ontmoedig het onnodig gebruik en maak de prijs van een liter brandstof iets duurder. Maar dat durft Chavez niet, bang dat er rellen uitbreken. (Caracazo)

Onlangs was er een onderzoek en daaruit blijkt dat Venezuela het meest verontreinigde land is, zie mijn vorige artikel.
En hier kan men even rustig bekijken wat de Global Emissions zijn per land. Bij het klikken op het plaatje van de website vergroot het zich en wordt alles een beetje beter leesbaar.

Er is dus meer nodig dan de flut maatregelen die dit regime bedacht heeft. Het lijkt meer op buurtje pesten dan dat het gaat om echte maatregelen. En nogmaals dat dit nu nodig is, is helemaal te wijten aan dit regime. In tien jaar is er door Chavez 950 miljard aan olie inkomsten erdoorheen gejaagd en buiten dit bedrag ook nog eens 450 miljard aan belasting. En wat ziet de Venezolaan ervoor terug, helemaal niets. Ja ze moeten zich nu wassen met de inhoud van twee kokosnoten water.

Tja...... misschien krijgen we wel een energiehalfuurtje en wordt de tijd tijdelijk weer teruggedraaid tot de oorspronkelijke tijd, dan is het weer een half uur langer licht.


groet
Alpha

8 reacties:

Adria zei

Hoi Alpha,

Op http://free-opinion-venezuela.blogspot.com/2009/12/gauleiter-jacqueline-faria-wil-hebben.html lees ik dat er elektriciteit in de malls is van 11 AM tot 9 PM. Is degene die dit blog schrijft Miguel?

Alpha zei

Hoi Adria,

Miguel heeft zijn eigen blog, maar de tijden die ik doorgaf over de mall´s is 09.00 uur tot 23.00 uur.

Het komt misschien zo uit dat Miguel ook hierover geschreven heeft. Het staat ook vollop in het nieuws de nieuwe regels voor het ¨besparen op de energie en water¨.

groet
Alpha

Alpha zei

<img style="width: 48px; height: 48px; margin-top: 0px; margin-left: 0px;" src="../../avatar/gxpA99f0jKlohF_DgthroT-48x48.png"/>

<img src="http://cf.js-kit.com/images/stars/admin-comment.png" title="This user is an administrator"/> <span style="cursor: pointer;">Adria</span><span> </span>
<span></span>
<span>Hoi Alpha, 
 
Op http://free-opinion-venezuela.blogspot.com/2009/12/gauleiter-jacqueline-faria-wil-hebben.html lees ik dat er elektriciteit in de malls is van 11 AM tot 9 PM. Is degene die dit blog schrijft Miguel?</span>

Alpha zei

Hoi Adria,
Miguel heeft zijn eigen blog, maar de tijden die ik doorgaf over de mall´s is 09.00 uur tot 23.00 uur.
Het komt misschien zo uit dat Miguel ook hierover geschreven heeft. Het staat ook vollop in het nieuws de nieuwe regels voor het ¨besparen op de energie en water¨.
groet
Alpha

Alpha zei

Hoi Adria,
Miguel heeft zijn eigen blog, maar de tijden die ik doorgaf over de mall´s is 09.00 uur tot 23.00 uur.
Het komt misschien zo uit dat Miguel ook hierover geschreven heeft. Het staat ook vollop in het nieuws de nieuwe regels voor het ¨besparen op de energie en water¨.
groet
Alpha

Kepler zei

Qué pedazo de plasta es esa "mujer"!
No tiene nada que hacer...
En wat besonders triest is: vele venezolanen zullen zich verder aanpassen.

annette zei

Deze hele regio is een zootje.. alle water is overal zwaar vervuild. Vuilnis weten ze niet op te halen. Al die landen hebben een minister van Ambiente maar die knakkers doen geen moer.
De uitlaastgassen avn de bussen alleen al! Niets dan praten, en nog eens praten. Het zijn allen klonen van Chavez. Je kunt er echt niet een meer seriues nemen. Rechts noch links.
Alles is even erg en dom. Corrupt like hell en wat mij betreft een geestesziek.

claco zei

Hallo Alpha,

Natuurlijk is de bevolkingsaanwas oorzaak van meer gebruik van water, elektriciteit is een normaal
groter aandeel geworden door de aanschaf van airco's en diepvriezers, de laatste werden toch bij de
cerkeizingen als premie weggegeven, eigen schuld dikke bult. Wat betreft spaarlampen die zijn nuttig op plaatsen waar langdurig licht brandt, mijn ervaring is dat hier die lampen niet tegen veel schakelen kunnen, wij hadden ze in de trapverlichting geinstaleerd met een tijdschakelaar, ze hielden het geen 3 maanden vol en zijn aanmerkelijk duurder als een gewoon 60 W lampje. In Venezuela met de uitval
in het elektrs lijkt mij dat een probleem.

Dat er illegaal stroom genomen wordt is een bijna normaal verschijnsel vooral omdat het nu staatseigendom is geworden en is feitelijk van de gehele bevolking als zij horen te delen in de opbrengsten van de staat.

De staat regelt alles wat je eet, wanneer je moet kijken en luisteren naar de toespraken, zorgt voor je als je ziek wordt, werken hoef je niet een beetje luieren, klappen als je wordt opgeroepen om te klappen, je krijgt een petje en shirtje, de bus is graties en je mag de grote stad bezoeken.

De laatste keer dat ik dat meemaakte was eind 70/80 in Moscow, gratis telefoon, verwarming, 2 worsten had iedereen onder de arm of in de tas want er was worst binnen gekomen.

Daar heeft het systeem ook afgedaan het bleek toch geen luilekkerland zelfs dat werd zo geleerd om te
denken. Leve de vrije wereld en internet ,

groetjes Claco

Blogarchief