Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 28 december 2009

Het kerstgevoel in Venezuela is ........

Nu een paar dagen na de kerst komen heel langzaam de verhalen over hoe de kerst was in Venezuela. Een internet chat verloopt uiterst moeilijk doordat de verbinding steeds wegvalt met Venezuela, wat normaal gezegd kan worden met een chat van een half uur neemt nu zowat een hele dag in beslag.
Wat wel duidelijk is geworden dat er weinig ¨kerst-gevoel¨ was. Het was niet zoals in andere jaren waar het gewoon meer leefde. Deze geluiden komen niet alleen af van onze familie in Venezuela, maar ook van vrienden en kennissen. Ze hebben eigenlijk allemaal hetzelfde verhaal. Het was een gezellige kerst, maar niet zoals de jaren hiervoor, geen kerstgevoel speelde bij iedereen op.

Ik denk dat we dit wel kunnen wijten aan de problemen in Venezuela. Er is niet genoeg water, de elektriciteit valt constant uit, de prijzen voor voedsel (als het al te krijgen is) en drank zijn extreem gestegen en de regering heeft met schema´s het gebruik van de elektriciteit aan banden gelegd. Geen normale kerstverlichting, maar uiterst sober.

Ook de afval en huisvuil stapelde zich hoog op in de straten en de moordpartijen in de steden werken niet mee aan een fijn kerstgevoel.

Alleen al op kerstavond in Caracas waren er maar liefst 49 moorden in Caracas. Afgelopen week in Caracas waren er 123 moorden!!!
Het was een stukje rustiger in Carabobo met de moorden, maar 37 met de kerstdagen!
En wat te denken aan de enorme groei in ontvoeringen. Cicpc directeur Wilmer Flores kon enkele dagen geleden dat er bij hem 616 zaken bekend zijn omtrent ontvoeringen.
Nu kan ik direct zeggen dat het aantal echt wel met een paar honderd omhoog moet. Ten eerste liegen ze alles ten gunste voor het socialisme en ten tweede niet iedereen doet aangifte van een ontvoering. Klinkt heel vreemd, maar als je bedreigd wordt dat als je aangifte doet er iemand vermoord wordt van de familie dan hou je je kaken stijf op elkaar.
Laten we nu eens zijn cijfers voor waar aannemen en het vergelijken met zijn cijfers van 2008 met 387 ontvoeringen. Dan zien we een forse groei van 62,8%.
Hoe moet je dan een fijn kerstgevoel krijgen.

Ook de penetrante lucht van het huisvuil en rottende dieren en allerlei andere rottende troep draagt niet bij aan een kerstgevoel.
Vandaag in de krant de Notitarde stonden wat foto´s van de troep en straten.
Klik op foto voor vergroting.

Het is ongeveer hetzelfde beeld met wat ik zie in de kranten over de grote steden in Venezuela, of de foto´s die ik opgestuurd krijg uit Venezuela.
Alles gaat toch wel met een rotgang achteruit en het is dus geen verwondering dat het echte kerstgevoel wegblijft.
De vooruitzichten van Venezuela genomen over alle linies zijn bizar slecht en dat dringt ook langzaam door bij de mensen. Ook zijn ze moe om iedere dag geconfronteerd te worden met politieke leuzen en vol op beloftes en ze zien dat er alleen maar een achteruitgang is.

De enige die er maar geen genoeg van krijgt is Chavez. De dictator met zijn revolutie theorie over hoe het socialisme gepromoot moet worden en hoe geweldig het is kent geen grenzen.
Ondanks alle schandalen met de banken en corruptie en het volledig plat laten vallen van alle publieke services, komt de man nog even met een kerst toespraak. Hierin verteld hij hoe Venezuela nu eindelijk verlost is van de hel en dat de toekomst verrijkt is met hoop en vreugde dat dit komt door het socialisme! Als je de hoop verliest is er geen toekomst en geen vreugde, volgens Chavez.

Dat laatste ben ik dus wel met hem eens en ik hoop dat er in de toekomst geen vreugde meer is voor Chavez.


Groet
Alpha

7 reacties:

Anonymous zei

Hallo Alpha<span style=""><span style=" line-height: 20px;">,</span></span>

Dat de krant de Notirarde deze foto's kan laten zien? Waar is de sensuur?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Ik denk niet dat dit gecensureerd dient te worden. Iedereen die de stad doorrijdt kan dit zien en ik heb foto´s van Caracas van afgelopen oktober november die er tien keer zo erg uitzien.
De Notitarde is overigens wel een doorn in het oog van Chavez. Het is een privé krant en ook nog eens te objectief met zijn artikelen.
Momenteel zijn ze hard alles aan het opruimen er zijn al duizenden kilo´s afgevoerd. De meeste troep lag overigens in het zuiden van Valencia, is ook de meest gevaarlijke buurt.
Er is ook een programma opgesteld dat de wegen eens onderhanden worden genomen en dat is echt geen luxe.
Uiteraard zullen we dit gaan volgen of het werkelijk wordt uitgevoerd in 2010.

groet

claco zei

Alpha,
Jij kent Valencia wat is nu het grootste probleem met het ophalen van huisvuil?
In dit klimaat moet gewoon elke dag vuilnis worden opgehaald en afgevoerd naar een stortplaats.
Of dit nu gebeurt met vuilnisauto's of vrachtauto's lijkt mij oplosbaar, er zijn voldoende mensen die
dit werk zouden kunnen doen, dus of er is geen stortplaats om het af te voeren.
Wat mij betreft mogen ze zo'n auto vol plakken met posters van de partij  de ene parasiet verlost
de bevolking dan van ziektes en ongedierte.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Er zijn verschillende problemen.
De stortplaats van Valencia is te klein en de verwerking van het vuil te traag.
De vuilniswagens zijn rijdende schroothopen. Uitval van een vuilniswagen is meer gewoonte dan dat het eens voorkomt.
Het is ook vaak geen pretje als de vuilniswagen langskomt. De vloeistof die uit alle wagens loopt is walgelijk en je ruikt uren nadat hij langsgereden heeft nog steeds de penetrante geuren. Het kan dus niet in een gewone vrachtwagen, de wagen is voor altijd verknald met een penetrante geur.
Ze nemen ook vaak niet alles mee, waarom, ik heb geen idee? Het lijkt er soms op dat ze maar een bepaalde hoeveelheid mogen afleveren. Of ze slaan netjes een verpakte afvalzak over of stoppen gewoon met ophalen.
Ook de zwervers maken een ongekende troep met het opentrekken van de vuilniszakken en dat gaat dan zwerven en hoopt zich op ergens onder aan de weg en daar slibt het gewoon vol. Ook de zwerfhonden maken een geweldige bende van het vuil.

Je zal dus eerst wat dingen moeten gaan regelen als burgemeester of gouverneur.
Een goede verwerking van het vuil. Nieuwe vuilnisauto´s en niet zo weinig wat er nu rijdt. Het houdt in ook meer personeel.

En er ligt een hele schone taak weggelegd voor het regime om de Venezolaan een beetje beter te informeren en opvoeden.
Je zal de bevolking bijvoorbeeld moeten leren om het vuil pas buiten te laten zetten als de ophaaldienst langskomt.
En ook voor het grofvuil zullen ze een dienst moeten creëren.
Je voorkomt hiermee dat de zwevers en de straathonden alles opentrekken en verspreiden.
Het allermooiste zou zijn als ze ondergrondse vuilcontainers hebben zoals in Nederland.
Het is een investering, maar je voorkomt zoals nu het geval is in Venezuela allerlei epidemies en ongedierte welke nu wel op het vuil afkomen.

Maar nu even eerlijk denk jij dat dit regime dit voor elkaar krijgt? Of dat ze geld in iets moeten steken wat niets opbrengt?
Ze hebben al problemen met het gewone onderhoud wat wel geld op brengt.

groet

claco zei

Alpha,

Twee jaar terug was ik in Parijs met venezolaanse vrienden, die verbaasden zich dat de stad zo schoon was
met zoveel mensen (kerstmis) om de paar meter hangen plastic zakken en niemand gooit iets op straat.
2 x per dag wordt het vuil opgehaald en er wordtmeer gebruik gemaakt van papieren zakjes in de winkels.
Als je al op de Mercalmarkt kijkt overal lopen mensen met plastictasjes. Ondergrondse containers moeten ook geleegd worden, laten ze maar beginnen met gescheiden plastic in te zamelen, het wemelt van de
flessen enz. Voor wat betreft de vrachtauto's er zijn er toch een aantal beschikbaar gekomen van de gebr. Khaled en nu weer van de ex mercal leverancier. Hoe sneller je vuil afvoert hoe minder stank en ontsmetten
is geen overdaad. Ben het totaal met je eens dat de bevolking zelf de handen uit de mouwen moet steken en  van dit regime geen opvoeding kunt verwachten, maar wel kunt afdwingen dat ze eerst zelf beginnen iets aan het leefklimaat te doen voor hun eigen inwoners vuilverbandingscentrales leveren namelijk ook energie op. De foto's hadden ze moeten showen in Kopenhagen.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Er ligt enorm veel glaswerk naast de weg in de goot, op de stoep of in een kleine groene strook naast de weg. Ik heb meerdere malen als ik met mijn hond aan het wandelen was, de bestuurder of passagiers hun bierflesje naar buiten zien gooien. Vooral in de industriele zone van Valencia lagen gewoon bergen met flesjes langs de weg.
De chauffeur gooit gewoon alles naar buiten tijdens de rit er wordt niet nagedacht wat het betekend voor het milieu en zelfs uit de politieauto´s zie je van alles vliegen.
Een heropvoeding voor de Venezolaan zou geen gek idee zijn. Maar dan heb je ook de politie nodig! Maar ja die is te druk met sms-en en gooit liever wat opmerkingen naar de vrouwen die buiten lopen.

groet

Jan zei

Dag Claco, 

In 2008 was ik in Salvador (Brazilie) Ik was verbaasd hoe proper het was? Elke ochtend werden de straten er schoon gespoten, zelfs aan de stranden was het schoon, ik heb vele stranden bezocht, en alles van hetzelfde laken in pak.

Ik verkeerde in de veronderstelling dat het in Brazilie net als in Venezuela een rotzooi was? Niet dus. Natuurlijk heb je daar ook wijken waar het vies is, maar zo smerig als in Venezuela heb ik het nog nooit gezien. Neem sommige restaurants maar eens in Porlamar. De honden lopen er in de keuken!

In restaurants in Brazilie was er van dat alles niets te zin. Het personeel droeg kapjes en droeg handschoenen. Daar kan Nederland nog veel van leren!

Ik denk dat Venezuela op diverse gebieden opgevoed dient te worden, anders blijft het een puinhoop.

Gr Jan

Blogarchief