Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 10 december 2009

Is Arne Chacón de vervelende geest in de fles.

Er komt steeds meer boven water over wie Arne Chacón is, was en wat hij deed.
Dit brengt zeer zeker ook zijn broer en Hugo Chavez in verlegenheid.
Zowel Jesse als dictator Chavez kunnen nu echt niet meer volhouden dat ze Arne niet kennen of geen contact met hem hadden. Wat te denken van het feit dat hij burgemeester wilde worden van Petare.

We schrijven het jaar 1992. Venezuela heeft te maken met een zeer bloedige coup d´état.

Er is een clip opgedoken waarin op kanaal 8 wordt opgeroepen om deze coup te steunen.
We zien op de clip verschillende toespraken en bekende voorbij schieten.
De opnames in 1992 zijn gemaakt door VTV en op 2.08 op de teller van de clip komt Arne Chacón met een toespraak.


Arne was tot in tegenstelling met wat iedereen dacht degene met de bloedige actie op kanaal 8 en dus niet zijn broer Jesse. We zien Jesse niet voor de camera´s en met zo´n coup gaan de ¨haantjes¨ voorop en niet de meelopers. Arne was dus in die tijd belangrijker dan Jesse.
En net zoals Chavez was Arne dus wel op kanaal 8 te zien.
Het is prachtig om te horen in de clip dat hij oproept om de coup te steunen om de corrupte regering omver te werpen. Anno 2009 heeft Venezuela te maken met de meest corrupte regering in de geschiedenis van Venezuela en Arne maakte deel uit van de corruptie.

Even wat gegevens
"Arnes Estevenson Chacón Escamillo, Venezolano, 32 jaar oud, ongetrouwd, cédula V-05.973.529, militair op non actief met de rang junior luitenant, veroordeeld tot 22 jaar gevangenis wegens het schuldig bevonden van militaire rebellie volgens artikel 476, paragraaf 1 van de code van de militaire justitie, straffen volgens de atrikelen 479 y 477.

We zien dus dat Arne in feite tot 2014 in de gevangenis had moeten zitten, daar waar hij momenteel verblijft.
Het is overigens wel apart dat hij in de periode dat hij in de gevangenis had moeten zitten, gewoon miljardair is geworden onder het regime Chavez.

Het wordt onmogelijk voor Chavez om alles te blijven ontkennen. Er is momenteel al meer dan genoeg bewijs dat Chavez er tot zijn nek in zit.

Het is alleen de vraag hoe krijg je deze gegevens in de hoofden van de Chavista´s. Chavez blijft maar zeggen dat hij erin geluisd is en dat hij van niets wist.
Het moet eens doordringen tot de chavista´s dat Chavez in eigen persoon de mensen heeft aangesteld, het zijn vrienden waren en volgens hem allemaal gerespecteerde en eerlijke personen. Hoeveel personen van het eerste uur hebben zich al van Chavez afgekeerd en hoeveel hebben zich verrijkt en hoeveel zijn nu nog steeds bezig om hun eigen rekeningen te spekken
En bij een vervanging van de opengevallen functies komen er weer mensen die door hem worden aangesteld en de corruptie gaat gewoon verder. Er veranderd niets.

Meer over Arne Chacon in het Spaans


groet
Alpha

Blogarchief