Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 13 december 2009

Ontvoering op klaarlichte dag (video clip)

Het is misschien niet echt nieuws dat er iemand gekidnapt wordt in Venezuela. Per jaar schommelt het aantal tussen de 600 en 800 ontvoeringen.
Verschillende worden voor een paar uur tot één dag ontvoerd voor losgeld, de zogenaamde express-kidnap, snel geld verkrijgen voor de gegijzelde. Meestal gaat het dan om wat lagere bedragen. Echter ook de gewone ontvoeringen met hogere bedragen gaat gewoon door en soms worden deze ontvoeringen nog opgelost ook! Het mag tot een wonder gerekend worden dat er soms nog iets wordt opgelost in Venezuela.
Zo´n ontvoering gaat razendsnel en we hebben een clip om te laten zien hoe snel dat eigenlijk wel niet gaat.
Het gaat om de Venezolaan/Italiaan Antonio Banfi 64 jaar oud en eigenaar van een fast food bedrijfje, welke op klaarlichte dag van de stoep wordt geplukt. Alles is gefilmd door de camera´s die op straat zijn aangebracht. De ontvoering was in net aan tien seconden voorbij.


De man werd gered na 47 dagen.
Dit alles gebeurde in Zulia en Antonio werd op 11 oktober slachtoffer nummer 56.
Het is wel apart te noemen dat de video clip in de Panorama verscheen. Het is een sterk links krantje. Wellicht zijn ook de chavista´s het meer dan beu dat er zoveel criminaliteit is.

groet
Alpha

2 reacties:

alphavenezuela zei

rapido

alphavenezuela zei

rapido

Blogarchief