Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 24 december 2009

Prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2010

Vandaag een hele korte post van mij, wat niet wil zeggen dat het minder is.

Ik wens iedereen een prettige Kerst toe en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.

En als ik dan nog een extra wens mag doen, dan hoop ik dat het jaar 2010 (mooi jaartal) het jaar van de ommekeer wordt in Venezuela.
Dan kunnen we weer eens terug en deze feestdagen met de familie vieren.

Ik vond wat oude foto´s die ik ooit gemaakt had en ik wil er even twee laten zien.

De eerste is een kerstboom in het park, Parque Negra Hipolita in Valencia. Er wordt daar met de kerst een concert gegeven en omdat het daar wel veilig is, worden er allerlei festiviteiten gegeven rondom de kerstdagen.
De foto heb ik ´s morgens gemaakt en het was nog stil.

De tweede foto is een enorme boom welke vol gehangen word met lampjes. Deze staat voor het Hotel Intercontinental op een rotonde en het is daar iedere avond gewoon gezellig, er staan kraampjes en je kan er eten, drinken en snuisterijtjes kopen. Er word gezongen, gedanst etc.. Chavez heeft nog niet ingegrepen met deze verlichting. Het wordt volledig betaald door het Hotel.

klik voor vergroting op de foto´s
Groet
Alpha

Ps. Zelfs de vertrouwde boom bij het hotel heeft dit jaar geen verlichting.
In een reactie van Karel die momenteel in Valencia is meld hij dit. Zie zijn reactie.

15 reacties:

bassman zei

Hoi, Alpha

Nog bedankt voor de objectieve berichtgeving, over Venezuela het afgelopen jaar.
Hele goede kerstdagen, en een goed nieuwjaar, met wat ik hoop een verandering voor de mensen in Venezuela.Ik blijf jou Free Opinion volgen .

Gr Bassman

Jan zei

Dag Alpha,

Vanaf het begin volg ik je op de voet. Ik mag me dan ook graag blijven inlezen wat er in Venezuela gaande is. Het land blijft me op de een of andere manier raken. Hoe het kan?

Het zou mooi zijn als jullie je weer zouden kunnen vestigen in een vrij Venezuela waarbij het ook economisch goed gaat. Een goede economie zou de kurk zijn waar het land op zou kunnen drijven, thans zinkt het land steeds dieper weg. En wat ook spijtig is dat veel opgeleide Venezolanen hun toevlucht zoeken elders. Hopelijk biedt de nabije toekomst betere kansen!


Het gaat jullie goed!!

Gr Jan

Peter zei

Beste Alpha,

Prettige dagen toegewenst voor jou en je familie. De boom bij het Inter ken ik goed en heb er vaak wat tijd doorgebracht in de afgelopen jaren. Laten we hopen dat het in de nabije toekomst weer wat beter zal gaan.

Met vriendelijke groet,
Peter

Kepler zei

Mooie dagen voor jou en voor je familia, Alpha.
De eerste is echt een reclame voor coca cola (ik ben kapitalistis<span>ch, maar dat is te veel en ik drink liever Pepsi :) </span>, maar die park is echt mooi.
De tweede is met een super pra<span>chtige</span> boom, de Samán.
Hier iets in het Engels:
http://en.wikipedia.org/wiki/Albizia_saman

Michel zei

Ook ik volg je al een tijdje Alpha, ga alsjeblieft door met de berichtgeving.
Dit forum is een van de weinige plekken waar je echt 'hoort' wat er gaande is.

Ik wens jou en je familie prettige dagen en een gezegend nieuw jaar.
Dat is dezelfde wens als ik voor Venezuela heb.
wat zou het mooi zijn als 2010 inderdaad de ommekeer gaat brengen

Michel zei

dit forum = deze blog*

beek zei

Beste Alpha,

Ook voor jou en je familie de allerbeste wensen.
Tevens zeer veel dank voor je blog, dat ik, als het even kan, zeer graag lees.
Het is werkelijk opzienbarend (en toch ook weer niet) om te zien hoe zo'n socialist een potentieel welvarend land naar de knoppen helpt.
Jouw blog voorziet in een enorme leegte die de media in Nederland hebben gemaakt.
Van dag tot dag kunnen lezen hoe zo'n dwaas regeert onder het mom van het aanbieden van het schone socialisme, dat is een waarschuwing voor elke blinde volgeling van dergelijk idealisme.
Veel dank, en gezegende Kerstdagen toegewenst.

Mandy zei

Hoi Alpha,

ook namens mij hele fijne dagen, en een nog beter nieuwjaar !!!  Ik lees je blog bijna iedere dag, en net zoals Jan, blijft Venezuela mij boeien, waarom ??? Door herinneringen uit het verleden.

Groetjes mandy.

Karel zei

Hallo Alpha,

Bedankt voor je info over het land van mijn vrouw. Het is helaas inderdaad supernoodzakelijk want de media in Nederland denkt dat Chavez alleen maar die ene president is die tegen Amerika is.

Ik kan je melden dat we op dit moment in Valencia (Ven.) zijn en dat de bekende boom voor het International Hotel dit jaar toch zonder verlichting is. Wel is er in de buurt van de Beco een park met een dergelijke boom en met ook dergelijke verlichting. Wel iets minder groot. Het is daar s avonds overigens goed toeven met een gezellige markt en een klein kermisje. Onze zoon is er verzot op. Ook de verlichte kerstfiguren zijn erg leuk, er hangt een relaxte sfeer. Tot nog toe hebben we geen vervelende dingen meegemaakt. Om de kans op problemen zo klein mogelijk te houden proberen we ´s avonds niet uit te gaan Een bezoekje aan Auyama's zit er dan ook niet in helaas. Natuurlijk nog wel een bezoek aan Magallanes, ze doen het erg goed.... Leuk om het te volgen op TV. We zijn blij dat we kerst en oud en nieuw hier mogen vieren, voor mijn vrouw en haar familie is dit erg belangrijk. Maar die ervaring heb je zelf ook wel neem ik aan. Daarbij vallen alle problemen vh land in het niet voor ons.

Tot slot nog de mededeling dat de Polar Light en de Solera Azul nog steeds prima smaken en we wensen een ieder en de zijnen vanuit Valencia een gezegende kerst toe en een voorspoedig 2010.

Alpha zei

Hoi Karel,

Dus chavez heeft dit ook al aan banden gelegd! De gouverneur kon een paar weken nog gewoon vertellen dat de boom bij het hotel gewoon verlicht zou worden. Normaal gesproken waren er drie bomen die verlichting hadden, dat is eerst naar twee gebracht en nu is er dus maar eentje over.

Is dat waar jij het bedoelt bij EPA dat ligt naast Beco? Dit is gewoon voor de beeldvorming voor mijzelf.

groet

Karel zei

Hallo Alpha,

Ja inderdaad dat klopt de EPA zit ook in det winkelcentrum. Groeten, Karel

coconutplucker zei

Voor eenieder prettige kerstdagen en een voorspoedig 2010. Alpha vriendelijk bedankt voor alle info, reacties , en kritiek over Venezuela, helaas ben ik bang dat je in 2010 nog meer moet schrijven dan in 2009, en eigenlijk zou het fijn zijn als dit blog zichzelf overbodig maakt. Veel succes en 2010

theo zei

Fijne dagen en een gelukkig 2010 allemaal.
mr dollar en theo beek

JanJ zei

Hoi Alpha,

Ook voor jullie en iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!. Ook ik heb altijd met erg veel interesse je berichten gelezen en ik hoop dat 2010 het jaar van ommekeer (het land van mijn vrouw) wordt in Venezuela!

groetjes Jan

Tess zei

Prettige kerstdagen en Gelukkig nieuwjaar 2010!!!! Hier een leuke foute clip!! Hopelijk wordt 2010 een beslissende jaar voor Venezuela!


http://www.youtube.com/v/hnoMXmBsyJY" type="application/x-shockwave-flash" width="170" height="140

Blogarchief