Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 28 december 2009

† Rafael Caldera 1916 - 2009

Voormalig President Rafael Caldera welke gedurende de periodes 1969 - 1974 en 1994 - 1999 president van Venezuela was, overleed op 24 december 2009 op 93 jarige leeftijd.

Zijn eerste termijn als president wordt gezien als één van de beste periode´s in de Venezolaanse geschiedenis. Zijn tweede termijn komt er maar heel genadig uit. Dit komt vooral door de banken-crisis in 1994. Dit wordt op zijn conto geschreven, maar was het geen erfenis van de regering waar hij het stokje van overnam in 1994.

Caldera staat ook bekend als de ¨vredestichter¨, de man was op en top een democraat en gaf de democratie in het land een enorme impuls.

Venezolaanse historie schrijven dat Caldera de belangrijkste man was in de 20ste Eeuw.

Nu is het zo dat van de overleden personen niets anders dan goed geschreven kan worden en zeer zeker nu met een H. Chavez welke de meest desastreuze president is in de geschiedenis van Venezuela.
Twee opmerkelijke feiten;
1. H. Chavez nam het presidentschap over van Caldera.
2. Caldera gaf gratie in 1994 aan H. Chavez.

Het laatste feit heeft de man meer slecht gedaan dan goed. En ook bij mij zullen er altijd vraagtekens blijven bestaan, waarom H. Chavez na een staatsgreep met vele dodelijke slachtoffers al na twee jaar gratie kreeg. De staatsgreep van in 1992 met de toenmalige president Carlos Andrés Pérez.

Hij mag dan de geschiedenis ingaan als de meest invloedrijkste man van de 20ste eeuw in Venezuela, maar ook het begin van de 21ste Eeuw daar heeft de man dus invloed op.
Door zijn toedoen kon Chavez een gooi doen naar het presidentschap.

De familie van Caldera heeft nadrukkelijk verzocht om geen staats-plechtigheid te geven aan de begrafenis van Caldera. Chavez heeft toch gebeld naar de familie en hij zei dat hij zich bewust was van het feit dat de familie geen officiële eer wenst te ontvangen van de regering.

En Rafael Caldera heeft vlak voordat hij stierf vergiffenis gevraagd van de bevolking voor zijn fouten in het verleden.
Ook heeft Caldera voor zijn dood de regering Chavez bekritiseerd. Hij heeft in een verklaring nog geschreven dat Venezuela momenteel zit in een politieke teruggang door een inefficiënte autocratie welke wordt toebedeeld aan president Hugo Chavez.

Groet
Alpha

Blogarchief