Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 15 december 2009

Venezuela verovert weer een nummer 1 plek en..... de cumulatieve inflatie is nu 722%

En weer komt Venezuela op een eerste plek terecht. Het word zo langzamerhand iets om het land op te geven voor het Guinness Book of records. In een paar jaar tijd veroveren ze alle topposities van de meest erbarmelijke lijsten.

Venezuela heeft de Oekraïne verdreven van hun eerste plek van de landen met de meest risicovolle schulden die ze hebben, volgens de analisten.
De CMA heeft een verslag/visie voor de toekomst (gemaakt door analisten) en volgens hun is het enorm verstandig om Venezuela even links te laten liggen. Hetgeen inhoud ¨niet investeren¨, de kans dat je je geld terug ziet is nihil. Het land stevent gewoon af op een bankroet met een 57.7% kans op een moratorium (door de overheid afgekondigde opschorting van betalingsverplichtingen)

Argentinie staat derde op de lijst en doet het niet echt veel beter. 49,1 % met de kans op een vervroegd mortuarium ehh... sorry moratorium.

Dubai het land met de nu beroemde kunstmatige palmeiland wat aan het zinken is, staat op de zesde plek.

Het beste land is Noorwegen met een heel klein percentage 1,4%
Duitsland volgt Noorwegen op de onderkant van de lijst met 1,9%

We zijn nu toch even bezig met cijfers, dus kan er nog wel een getalletje tegenaan.
In 10 jaar en 11 maanden heeft de regering Chavez het voor elkaar gekregen dat de Cumulatieve inflatie nu is opgelopen tot 722%

De sterke Bolivar en we hebben het nu over de munt en geesteskindje van Chavez de BsF.
Deze is sinds hij in gebruik is genomen 61% in waarde gedaald. De Bolivar Fuerte is nog 0,6211 cent waard.
De inflatie en de devaluatie van de munt is enorm.
De schulden zijn enorm.

Eigenlijk gaat alles ¨enorm¨, maar dan wel de verkeerde kant op.

Groet
Alpha

Blogarchief