Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 16 december 2009

Vierde Nederlander vermoord op Isla Margarita in drie jaar tijd

Markus Petrus Versluis een 54 jarige Nederlander is nu in drie jaar tijd de vierde vermoorde Nederlander op het eiland Isla Margarita.
M.Versluis woonde al 14 jaar op het eiland en had daar zijn bedrijf.


Volgens de CICPC betreft het een roofoverval. De 54 jarige M. Versluis zat op het moment van de roofoverval achter zijn computer thuis te werken. Hij is daar gewoon in koele bloedde afgeslacht.

Er wordt gesproken dat Versluis op het moment van de overval geld in huis had.
Zijn broer kon vertellen dat ondanks de explosief gestegen criminaliteit hij er niet over dacht om te vertrekken. Had hij maar naar zijn broer geluisterd.

Misdaadjournalist H.J. Korterink heeft op zijn web wat artikelen gemaakt over deze moord.
Je kan ze lezen door hier en hier te klikken.
We vonden ook nog wat anders op zijn weblog en dat kwam wel heel bekend voor.

Er wordt duidelijk in zijn artikelen benadrukt dat het echt gevaarlijk is geworden op Isla en dat er steeds meer overvallen worden gepleegd.

Het vakantieparadijs Isla is al jaren geen paradijs meer en het motto geld gewoon, als je er niets te zoeken hebt ga er dan niet heen. Er zijn betere bestemmingen te vinden dan Isla, welke en goedkoper zijn en veiliger.


Update:

Versluis was een Nieuw-Zeelander met Nederlandse ouders en had geld in huis om zijn medewerkers uit te betalen.

Groet
Alpha

3 reacties:

Kepler zei

En chavistas zeggen nog altijd dat de kriminaliteit op capitalisme gebaseerd is...dan is Venezuela het meest capitalistische land in Zuidamerika.
Echt jammer voor de familie...en de medewerkers en Margarita

Jan zei

Dag Alpha,

Isla Margarita heeft de naam dat het veilger is dan het vaste land, maar volgens mij is er geen verschil meer?

Iets anders, wist je dat Jenny van het Isla Prikbord overleden is een tijdje terug? Dan kun je zien hoe betrekkelijk het leven is!

Gr Jan

alphavenezuela zei

Hoi Jan,

Het vaste land is nog steeds crimineler dan Isla. We kunnen zelfs stellen veel crimineler. Isla loopt gewoon nog een jaar of twee achter met de criminaliteit welke op het vaste land heerst.
in eerdere posten had ik al geschreven dat ook de criminaliteit zich steeds verder zal ontwikkelen op het eiland. Doordat het een eiland is, weten de criminelen ook dat ontsnappen moeilijker is. De corruptie heeft al zulke grote stappen voorwaarts gemaakt dat ze nu wel de boot kunnen nemen, naar het vaste land. We zullen dus nog meer moorden zien op het eiland. Momenteel is het hoogseizoen op het eiland. De Venezolaan trekt er op uit in de vakantie en Isla is dan in trek.

Dat van Jenny wist ik. Ze was al jaren ziek. En als ik het prikbord van Margarita zie dan valt me wel iets op. Je mag nu de waarheid vermelden.
Ik zou weer kunnen reageren daar, want ik heb nu een ander IP adres, maar vrijwel geen mens leest het Margarita prikbord nog. Ze hebben het zelf kompleet stukgemaakt met hun censuurgedrag.
De linken op het bord werken niet of werkten niet, misschien is het al hersteld, zou het niet weten. Zo heel af en toe kijk ik op het bord, maar er staat weinig nieuws op.

groet

Blogarchief