Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 29 december 2009

We tappen de amazone af, en/of een half uurtje

De energiecrisis in Venezuela is momenteel toch wel het gesprek van de dag. Het water bij de Guri dam staat zo laag dat er zelfs gevreesd wordt dat deze in januari vrijwel stilgelegd wordt. En de Guri dam zorgt voor 70% van de elektriciteit van Venezuela.

Er worden allerlei oplossingen bedacht om de bevolking thuis en op het werk wat elektriciteit te laten besparen. Winkelcentra´s gaan en later open en eerder dicht, casino´s moeten een uurtje eerder dicht. Kerstverlichting en neonreclames zijn met spaarlampen nog wel toegestaan er moet gewoon minder verbruikt worden.

Wat doet de regering? Op zich niet erg veel. Ze waren al in 1999 gewaarschuwd in 2000, 2002, in 2004 en we zitten nu in 2009 bijna 2010 en er is nog niets gedaan. Maar er zit beweging in het denken en dat na bijna 11 jaar! Is dat niet even vlot van het regime!
Voorlopig twee ideeën zijn er losgekomen bij het regime. Het eerste idee is om de Amazone rivier een beetje in zijn loop te veranderen en het water zo naar de Guri dam te laten stromen. Er is al gesproken met Brazilië en ze willen de klus wel eventjes doen. De twee regeringen hebben volgens El-Nacional hierover wel 9 uur zitten debatteren. Het project heeft al een naam ook en het wordt de El Rey Pelé connectie genoemd en moet klaar zijn in 2013. Dus de president heeft gezegd het probleem is opgelost. Tja misschien in 2013, maar 2010 dan? En wat te denken van de zeven units van de twintig welke de Guri Dam heeft en die niet werken?

Voor 2010...... daar heeft de minister van energie wel een oplossing voor. Ik had het al in een post gezegd van 23 december als grapje, maar er zit een kans in dat het bittere ernst wordt.
Ik noemde het een energiehalfuurtje. Voor verschillende vaste lezers gaat er ongetwijfeld een lichtje branden. Jawel het half uurtje tijdverschil wat in 2008 van kracht werd. Even wat terughalen waarom de reden was. Het zou ten goede komen voor het arbeidsproces en de productie zou hoger liggen. Ook voor de schoolgaande kinderen zou het halfuurtje het verschil maken tussen fit en fris leren in daglicht dan in het donker!!
Venezuela wat bijna op de evenaar ligt kent vrijwel geen verschil in daglicht tussen winter en zomer. Maar dit waren de voornaamste reden om het te veranderen.
En nu onze nieuwe minister van energie wil het socialistische uurtje niet uitsluiten als een maatregel om zo elektra uit te sparen.

Stel nu eens voordat het weer gebeurd en i.p.v. Adan Chavez zit nu de minister van energie Angel Rodriguez op de stoel bij het doodgebloede soap operette geval Alo Presidente, zou het dan weer zo´n verwarring veroorzaken met de klok naar voren of was het nu naar achteren.
Een oude clip uit 2007 met Hugo en Adan in de hoofdrol.Laat ik het maar even direct zeggen wat de tijd verschillen dan weer worden als het energie halfuurtje doorgang krijgt.
Het is nu wintertijd 5 1/2 uur en in de zomer 6 1/2 uur en het zou dan worden 5 uur en 6 uur tijdverschil.
Ik denk dat als Hugo en Angel dit toneelstukje opvoeren in de soap dat het een top uitzending wordt.

Groet
Alpha

5 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,

Heb je toch een voorspellende geest, in eerste instantie was het al een klucht te zien vooruit of achteruit en een half uur bracht het land in een speciale tijdzone. Het was een totale miskleun die nu recht gezet kan worden als energie besparing en lopen ze weer gelijk met de rest, is voor ons in Europa makkelijker tellen - 5 of - 6 uur tijdsverschil. De broedertwist krijgt vast nog meer gevolgen.
groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Het was toen gewoon pure geldverspilling om 30 minuten te veranderen en het werd gewoon 30 minuten eerder donker. Nu is het in de zomer en in de winter al vroeg donker en geen mens begreep waarom dit nu doorgevoerd moest worden. Makkelijker was het geweest om de aanvangtijden van de scholen en fabrieken met 30 minuten te laten beginnen.
Als het nu weer doorgevoerd wordt dan kost het weer een berg met geld. Alle computersystemen en denk die van de banken en beurs zullen dan opnieuw aangepast moeten worden.
We zullen zien of het gebeurd, maar het lag wel erg voor de hand dus zo´n toekomst voorspeller was ik niet. Het was meer als idioterie bedoelt.

groet
Alpha

Alpha zei

<span> Ik schreef ¨fabrieken met 30 minuten te laten beginnen¨. Maar het moet zijn ¨</span><span> fabrieken met 30 minuten later te laten beginnen¨. 
</span>

claco zei

Hallo Alpha,

Welke fabrieken en banken de echte of de imaginere?

Alpha zei

Hahahaha eh.... ja.... ehh... buiten de denkbeeldige om dan maar. Blijft er niet veel over he!!

Blogarchief