Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 31 januari 2010

Braziliaanse technici voor Guri Dam en Chavez slaat een rondje

De Guri dam blijft een onderwerp van gesprek, het ligt volgens het regime allemaal aan El Niño het weer fenomeen dat er zo weinig regen is gevallen en dat er daardoor te weinig water voor de dam staat. We hebben ze nooit gehoord over het feit dat er geen of te weinig onderhoud is gepleegd.

Aangezien het regime eerst dit zegt en dan weer wat anders, was ik ook niet verbaasd over het bericht dat Brazilië op verzoek van de Venezolaanse regering wat experts stuurt om toch maar even te kijken bij de Guri dam.
Het vermogen van de waterkrachtcentrale van de Guri dam neemt nog steeds af en er cirkelen berichten rond dat het allang geen 73% meer is, maar dat het nog maar iets meer is dan 50% wat ze daar kunnen opwekken.
Overigens is de totale opbrengst aan energie welke in het land wordt opgewekt al dramatisch gezakt tot net geen 21% van het totale vermogen wat opgewekt hoort te worden.
zie afb. Rechterkolom is de 100% en linkerkolom is wat er werkelijk aan stroom wordt opgewekt.Heel begrijpelijk dat als er zulke staatjes komen dat het niet meer te verkopen is dat El Niño aan alles debet is. Dus de hulp van de Brazilianen komt als het goed is aankomende woensdag aan.
Het team wat aankomt bestaat uit een hoog technisch niveau en ze geloven erin dat veel problemen kunnen worden opgelost met wat onderhoud, omdat het systeem van de dam een beetje verwaarloost is. Dit wordt overigens gezegd door de Brazilianen er is dus gesproken over het verwaarlozen van het onderhoud door de Venezolanen.
Ze zullen woensdag dus voor het eerst zien wat het kleine beetje achterstallig onderhoud werkelijk is.

Op deze link kan exact gevolgd worden wat de actuele situatie is. Veel diagrammen, maar ook foto´s. De muis veranderd in een handje en dan klikken.

Overigens zucht de bevolking nog steeds onder de rantsoenering, zowel het bedrijfsleven als de bewoners thuis.
Maar...... voor Chavez gelden deze regels niet, besparen en zuinig doen...ehhh... dat is voor de bevolking.

Nadat Leones van Caracas kampioen geworden was van Venezuela met honkbal, kwam er bij Chavez op dat hij ook even een balletje moest slaan. Ik heb er echt niets op tegen als de man een balletje wil slaan, maar in de tijd van allerlei rantsoeneringen en opgelegde ¨Blackouts¨ is het vrij ongepast om dit te doen met stadion lichten aan en ook het scorebord moest werken van Chavez. Maar misschien heeft hij zich wel gewassen met de inhoud van twee kokosnoten water.

Ze begonnen wel tegen de schemer aan, wel eerlijk blijven en ook daar dus een foto van.
De laatste foto lijkt trouwens wel op een soort linkse Hitler groet. Hij zal wel de belachelijke leuze uitgeroepen hebben van Patria, Socialismo o Muerte. Er staan ook wat video clips van het geren van de man, maar vindt dit meer dan genoeg. En het lijkt er ook op dat Cabello meer en meer een schaduw aan het worden is van Chavez.groet
Alpha

4 reacties:

Patrick zei

Ex chavistas exigen renuncia del Presidente porque se "ilegitimó"

Rechazan el revocatorio y piden a los ciudadanos impulsar protestas

El documento fue respaldado por el ex ministro de la Defensa , Raúl Baduel; los ex comandantes del 4 de febrero de 1992 Yoel Acosta y Jesús Urdaneta, entre otros.
<span></span>

claco zei

Hallo Alpha,

De veranderingn gaan sneller als dat je kunt bijhouden het is niet meer El Nino, nieuwe minister nieuwe niet kapitalistische naam voor het zelfde verschijnsel. Er kan nu ineens geld vrijgemaakt worden om de het land niet in het donker te zetten. Als ze nu eens beginnen met
het uitzenden van echt nieuws en niet zoals nu gebeurt telkens Chavez bij elk optreden te volgen zoals de huldiging van de gasingenieurs
en nu weer de softbal wedstrijd, terwijl er een ernstig ongeluk was en een beving van 4 gr. zijn alle zenders in gebuik voor pubiciteit van de leider.

Alpha zei

Hola Patrick

Mas vale tarde que nunca


Saludos
Alpha

Alpha zei

Hoi claco,

Chavez wil geen echt nieuws en als er nieuws is zoals in Haiti dan zegt hij dat Amerika Haiti inneemt.
Natuurlijk ben ik het met je eens dat er echt nieuws gegeven moet worden, maar dat schaadt zijn imago.
Ik had vanaf dag één al mijn bedenkingen dat het allemaal aan el Niño lag. maar ik denk ook niet dat de Brazilianen het even kunnen fixen. Het is makkelijk gezegd vanuit een plek ver weg van de Guri dam. neem maar aan dat ze zich een ongeluk schrikken als ze werkelijk de schade zien en opnemen.
Chavez is werkelijk helemaal de weg kwijt en hij regeert met fantasie oplossingen.

groet
Alpha

Blogarchief