Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 13 januari 2010

Caracas met de eerste foto´s van de elektriciteits rantsoenering

De eerste nacht met de elektriciteitsrantsoen in Caracas is een feit. Per blok ging het licht uit, gisteren schreef ik hier al over.

Pure waanzin van een regime die nu met ad hoc maatregelen wil proberen te voorkomen wat onvermijdelijk is. Jaren van weggegooid geld en geen onderhoud en niet vooruit denkend geeft nu een beeld op van een wereldstad in het donker en dit in één van de rijkste landen ter wereld.

Het was beter geweest om Chavez te devalueren dan de Bolivar. Wat de gevolgen zijn van de stikdonkere stad Caracas is nu nog niet bekend, maar ik denk niet dat de crimineel nu ineens thuisblijft om dat het te donker is. Economisch gezien wordt het vandaag ook een farce. Bedrijven die door de rantsoenering niet kunnen werken en ik voorzie een oplopende werkeloosheid. Verbod of geen verbod op het ontslaan van medewerkers, wat niet kan kan niet en de burger wordt gewoon de dupe. Leve het donkere socialistische beleid van Chavez.
Eindelijk is Chavez zover dat we kunnen genieten van zijn socialisme.
Vooruitzichten voor Venezuela nog donkerder!!

De twee foto´s zeggen genoeg.

Caracas de eerste nacht met de opgelegde ¨blackouts¨
La Av. Páez de CaracasLa Autopista de Prados del EsteGroet
Alpha

10 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,

Je ziet hem de laatste tijd zittend en bijna nooit staand in beeld zouden ze vast aan het devalueren zijn vanaf de voeten?
Groetjes

Alpha zei

Hahahaha Claco,

Misschien wordt alles wel te heet onder zijn voeten en staan de airco´s gericht op zijn voeten.
En als de devaluatie inzet bij zijn voeten dan hoop ik wel dat de rest ook snel devalueerd.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

Het kan natuurlijk zijn dat dit vast een voorbereiding is op het doorzetten van een nucleaire centrale, je zult eerder de bevolking overhalen akkoord te gaan met dit plan. Toen het in eerste plaats geopperd werd, was het commentaar ze hebben waterkracht centrales dus niet nodig
als je die nu verslonst dan blijft deze mogelijkheid open en kun je gemakkelijk met het uranium aan de slag.

Er zijn een aantal dingen die ik niet begrijp er schijnt gasoline geleverd te worden aan Iran en een minister daar wist van niets ze hebben zelf
olie. Daarnast weet ik niet beter dan dat Venezuela eerst olie naar een raffinaderij op de eilanden stuurt om later weer als gasoline in
Venezuela te gebruiken.
Zou dit gelden als export olie tegen 4.30 en geraffineerd import ad 2.60 of ben ik abuis?

Schijn eens een zaklantaarn er over ik ben nieuwsgierig
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Persoonlijk denk ik niet dat Chavez iets vraagt. Hij doet gewoon wat hij denkt en wat zijn socialistische brein goed denkt te vinden voor het volk. Dat met die nucleaire energie zat al in de pijpleiding en Rusland en Iran zouden hun expertise sturen. Hij kan het wel prachtig aangrijpen dat met een nucleaire installatie de problemen tot het verleden behoren. Net zo als hij deed met de fraude met de banken.

Je andere vraag stamt al weer af van een tijdje geleden met de deal die hij toen afsloot met die Jerk van Iran. Het was niet zo´n grote deal, ik dacht van 10 of 30 duizend vaten per maand. Iedereen dacht toen al waar moet dat vandaan komen, want het was ook een import voor Venezuela. Overigens gaat dit nog een flink staartje geven. Er is een proces aan de gang tegen Venezuela op de eilanden vanwege de enorme luchtverontreiniging die er wordt veroorzaakt. (hier kwam ik vandaag achter, kreeg een mail met een artikel hierover)
Het tweede gedeelte van je vraag over welke koers, daar ben ik geneigd te zeggen dat het gewoon tegen de 4.30 gaat, alles wat met de olie te maken zou hebben gaat tegen de 4.30, dat waren zijn woorden. Maar dat is nu ook de reden waarom het zo fraude gevoelig is en ligt, met de twee officiële koersen. De regering kan gewoon zeggen dat het ¨home made is¨ en dan met de export zeggen dat het om olie gaat. We zullen in de toekomst nog meer zien van deze malversaties. En... aangezien Chavez de meest corrupte figuur is van deze aardkloot zal het wel import 2.60 zijn en export 4.30.

groet
Alpha

Peter zei

Nog wat probleempjes erbij (NRC):Dwangsom opgelegd aan raffinaderij CuraçaoGepubliceerd: 13 januari 2010 12:03 | Gewijzigd: 13 januari 2010 12:03Door onze correspondentWillemstad, 13 jan. Refineria Isla, de voormalige Shell-raffinaderij op Curaçao, moet een dwangsom betalen van – omgerekend – 30 miljoen euro omdat de raffinaderij niet tijdig de uitstoot van gassen binnen de milieunormen heeft gebracht.


Dit vonniste de rechter op Curaçao gisteren in een beroepszaak op een kort geding dat was aangespannen door 24 bewoners, een bedrijf en twee milieustichtingen.
Ook Refineria Isla ging in hoger beroep tegen het vonnis in eerste aanleg van mei vorig jaar, waarin de rechter staking van de overschrijding van de milieunormen per 2010 had bevolen. Toen werd een dwangsom opgelegd van 2,1 miljoen euro als de raffinaderij niet op tijd aan de normen zou voldoen.
De uitstoot van giftige gassen ligt al jaren hoger dan toegestaan. Uit onderzoek blijkt dat daaraan jaarlijks 18 Curaçaonaars vroegtijdig overlijden. Volgens Refineria Isla en het Curaçaose eilandbestuur betekent handhaving van de milieunorm sluiting van de raffinaderij. Deskundigen hebben berekend dat het Refineria Isla omgerekend 77 miljoen euro kost om binnen de normen te opereren.
Refineria Isla produceert gemiddeld 200.000 tot 225.000 vaten per dag. Bijna 1.500 mensen ontlenen direct of indirect werk aan de raffinaderij.
De sluiting van het complex wordt, mede door het al vijf jaar slepende kort geding, steeds meer bespreekbaar op Curaçao. Zo doet de nieuwe politieke partij Movementu Solushon Isla volgende week mee aan de Antilliaanse parlementsverkiezingen om sluiting van de in 1915 door Shell geopende raffinaderij af te dwingen. Sinds het vertrek van Shell in 1985 wordt de raffinaderij verhuurd aan het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petroleos de Venezuela. Het contract loopt tot 2019, Curaçao wil de raffinaderij verkopen.

Voorwat betreft de huidige crisis:
<p><span style="mso-ansi-language: NL;"><span style=""><span style="font-family: Calibri;">Als sinds enige jaren zijn er problemen met de Guri dam, behalve extreme slijtage bij de inlaat voor water is er nogal wat achterstallig onderhoud. Al jaren is men aan het zoeken voor een oplossing om de inlaat af te sluiten zodat er gerepareerd kan worden maar de deuren kunnen niet dicht. Die oplossingen zijn er maar men wilt niet betalen. Het hele netwerk met tussenstations is ook rot en dat zal wel het geval zijn met nog veel meer. Het land begint dus letterlijk en figuurlijk te bezwijken.</span></span></span>
<p><span style="mso-ansi-language: NL;"><span style=""><span style="font-family: Calibri;">Mvg,</span></span></span>

Alpha zei

Hoi Peter,

Ik kreeg dus het artikel vanuit de antillen opgestuurd en er werd gesproken over 75 miljoen gulden per jaar dwangsom als de uitstoot per jaar de 80 <span>μg/m3</span> = SO2 overschrijdt.
Chavez kan dus twee dingen doen, of de raffinaderij kopen en opknappen, of vertrekken. Ik weet niet of er in de clausule van het contract wat dan loopt tot 2019 dat het zo maar opgezegt kan worden. En ik denk dat de vervuiling die de PDVSA heeft veroorzaakt toch ook opgeruimd moet worden. En dan kan er geen olie meer geraffineerd worden. In iedergeval gaat het hem ten alle tijden veel geld kosten.
En een tijdelijke stop van het product welke hij dan weer ergens anders vandaan moet halen, wat ook weer geld kost.

Het ziet er niet best uit voor hem.

De Guri dam daar zijn verschillende Units die niet meer te repareren zijn. Wat wel te repareren is wordt tegengewerkt doordat en ingenieurs verdeelt zijn over wat wel kan en niet kan en er zijn geen onderdelen.
Als nu ook de deuren het begeven hebben dan denk ik dat het heel schemerig gaat worden over een dikke maand.
Het voordeel is dat nu ook voor de mensen met een rozebrilletje op het socialisme heel duidelijk is geworden met afgelopen nacht in Caracas en dat dit de toekomst is voor Venezuela.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

Weer geen cadena, maar een minister die weer mag vertrekken en het licht is aangegaan. Per direct is gisteren besloten dat er geen ratsoenering meer is voor Caracas. Het is echt om te gillen eerst zijn er een aantal mensen aan het werk om de stad in blokken in te delen,
iedereen moest zoeken of zone 1 enz in welk blok viel. Het kwartje viel waarschijnlijk toen ze door hadden dat het nog meer chaos en ellende
komt en ja dan moet er ingegrepen worden , dat doen we even bij Mario Silva en gaat u allen gerust slapen. Een maatregel genomen door een ééndagsvlieg.

Het was ook van de gekke, mogelijk heeft ook de aardbeving in Haiti ze aan het denken gezet, hij vroeg ook om bedrijven mee te helpen aan de export, hoe doe je dat als er geen stroom is zowel in de productie-sector als het verzenden van papieren en vergunningen.

De mars van 23 januari gaat toch door de alcaldes lieten zich niet onbetuigd en de man in de straat liet zijn onmin duidelijk merken.

We wachten het met spanning en in spanning af

groetjes

Alpha zei

hoi claco,

Ja ik heb het gelezen en ik denk dat met een 30 minuten, als ik de kans krijg om het ongstoord te kunnen schrijven, een artikel staat op het blog. En....... het is niet de schuld van El Niño!!

groet
Alpha

Anonymous zei

Toeval?? Noord- en Zuid-Korea (zie foto onder)  Communisme en Energie:

Alpha zei

Goede foto en dit is Venezuela. satelliet van de eerste nacht in de duisternis.

De gelijkenis gaat volledig op,

Groet
Alpha

Blogarchief