Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 4 januari 2010

Chavez blikt even terug op een succesvol 2009

Zoals iedere staatshoofd word er altijd even teruggekeken op het afgelopen jaar en dictator Chavez deed dit ook en hij deed dit op 30 december 2009. Wij kijken ook even een klein beetje mee met wat Chavez heeft gezegd en wat er waar is.

Chavez was uiterst tevreden en zelfs lyrisch over zijn minister van justitie Tarek el Aissami. Hij feliciteerde Tarek voor zijn vooruitgang in het gevecht tegen de misdaad en de onderwereld.

De dictator zei; Creo que este año hemos agarrado al toro por los cachos en el tema de la inseguridad pública, de la lucha contra el hampa”, manifestó el mandatario venezolano. Vrij vertaald, ¨Ik denk dat we dit jaar de stier bij de horens hebben gepakt inzake de publieke onveiligheid en het gevecht tegen de georganiseerde misdaad¨.
En hij haalde ook nog even aan dat 2009 het beste jaar in de Venezolaanse geschiedenis was met het gevecht tegen de drugs. en hij haalde nog even aan hoe goed het socialisme werkte en dat het kapitalisme gebroken is.

Ik vraag me alleen af waar leeft de dictator? Zit hij op de rode planeet Mars met zijn prozac verstand. Kijkt hij nooit naar buiten, leest hij alleen sprookjes of de krant uit Cuba?

De avond dat hij deze uitspraken deed waren er 4 bankovervallen, 4 juwelierszaken overvallen en 17 personen vermoord.... alleen in Caracas!!!
Één dag later kwam het bericht dat er 154 personen vermoord waren in één week en 37 personen alleen al op 31 december. En dat de maand december het leven heeft gekost aan 635 personen, een meisje van 5 jaar kreeg de nogal discutabele eer om nummer 635 te zijn.
En vandaag in de krant El universal vanaf 24 december 2009 tot en met 4 januari 2010 maar liefst 220 moorden!!

Venezuela is gewoon één van de meest onveilige landen ter wereld en het maakt niet uit of je nu op een eiland zit of in Caracas. Er zijn gewoon 20.000 moorden per jaar en er is geen oorlog in Venezuela? Officieel wordt er door het regime verteld dat er 13.780 moorden waren, hiermee komen ze ineens mee op de proppen. Er worden al jaren geen cijfers meer vrijgegeven door het regime, alleen in het begin van het nieuwe jaar komen ze met cijfers, welke later steeds bijgesteld worden met een hoger cijfer. Dit gebeurd nu jaar in jaar uit. Dit voor degene die nog enigszins de cijfers van het regime vertrouwen. (In Irak, wat wordt berekend tot één van de meest onveilige land ter wereld (4497 burgerdoden) Dan valt Venezuela zeer zeker in een soort buitencategorie!
Als dit al voor Chavez betekent dat dit iets is om die Taliban Tarek te prijzen voor zijn gevecht tegen de misdaad dan wordt pas goed duidelijk hoe gestoord Chavez eigenlijk wel niet is.

Ook vond Chavez dat 2009 uiteindelijk goed is beëindigd!! Hij bedankte hiervoor het volk en zijn corrupte regering.

Overigens vond ook de tweede man achter Chavez (Dioadado Cabello) het een sucesvol jaar.

Ach als je zo´n hutje hebt als Diosdado dan mag je ook niet klagen. En dan orakel je maar een beetje mee.
Het hutje staat in San Miguel, Maturin en ik denk dat het niet onder doet voor een stulpje in Beverly Hills. Het hutje doet ook erg socialistisch aan en doet helemaal niet denken dat rijk zijn slecht is.

Wanneer we nog even kijken naar de Stagflatie waar Venezuela inzit en de bankencrisis met de fraude van Chavista´s. Hier is alles te lezen over een andere chavista, Barrueco en hoe de regering er tot in zijn nek inzit. En de Cumulatieve inflatie van Venezuela met 722% in tien jaar. Overigens is Venezuela al jarenlang de nummer 1 in Latijns Amerika als het gaat om de jaarlijkse inflatie.

We hebben nog de gezondheidszorg wat op zijn reet ligt en dat er in het gehele land epidemies uitbreken en op plaatsen waar het vroeger nooit voorkwam, zoals de Malaria op Isla.
De dengue, welke tot ongelooflijke aantallen oploopt, er wordt gesproken van 86.000 gevallen.
Door de energiecrisis is de elektriciteit en de daaruit voorkomende storingen gewoon regelmaat en ook is de watervoorziening een fiasco. Hele steden staan op rantsoen en met moet maar de inhoud van twee kokosnoten gebruiken om je te wassen.

Chavez verdedigd Venezuela.

De voortdurende oorlogstaal van Chavez werkt ook niet echt mee voor de economie. Het volk wil geen oorlog en steunt chavez niet in zijn gedachtes. Het gaat er ook op lijken dat Chavez meer en meer alleen komt te staan. Chavez heeft diplomatiek toch wat flinke nederlagen geleden, bijv Honduras en de klimaattop in Kopenhagen.

Ik geloof niet dat ik nog meer moet opnoemen. Er staat genoeg geschreven op het blog wat er gepresteerd is door dit regime.
Er is maar één conclusie en dat is dat alles op zijn reet ligt en dat de mensenrechten door dit regime bijna niet meer worden gerespecteerd.

Het kan eigenlijk ook niet anders, zodra Chavez en zijn mede zeehondjes het jaar succesvol vonden dan is begrijpelijk dat het land nu in een soort staat van ontbinding is.

In mijn bescheiden mening kan er nooit worden gesproken van een succesvol 2009.
Als de vooruitzichten kloppen dan zou het kunnen zijn dat 2010 nog slechter wordt en in dat opzicht kunnen we misschien later zeggen dat 2009 nog niet zo slecht was.


Groet
Alpha

1 reacties:

annette zei

Zo kan ie wel weer he? Wat is het toch vreselijk daar.. En die lummels in de rest van de regio maar als makke schapen achter de gek aanlopen. Maar.. er komt echt een dag dat iemand hem vermoord. Er worden daarzoveel moorden gepleegd  dat het toch een keer goed raak moet zijn en iemand hem raakt.. Dan vieren we allemaal feest..

Blogarchief