Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 29 januari 2010

Chavez overweegt radicale maatregelen tegen de demonstraties

Vanaf 23 januari tot nu toe is er in het land geen moment geweest dat er geen demonstratie is geweest. Veel demonstraties liepen uit op veldslagen waar er gericht geschoten werd door de militaire politie en het gebruik van traangasbommen. In eerdere blogposten staan genoeg foto´s en zelfs video clips en uitleg en er is tot op heden niets veranderd.

Alhoewel het zou kunnen dat het gaat veranderen. Chavez heeft er genoeg van en overweegt radicale maatregelen tegen de demonstranten.
De dictator is bang voor een herhaling van de coup van 2002 en zegt dat hij toen de dood in de ogen keek en dat hij dit niet meer wenst mee te maken. Over dat de dood in de ogen kijken viel wel mee. Ik heb eerder een artikel geschreven over de bewaarder van Chavez tijdens de coup en wat deze man (kapitein Gebauer) te vertellen heeft en zelfs ondersteund met de opmerking van Chavez in 2002, geeft een totaal ander beeld met wat de dictator nu zegt. Het zal wel een aanval zijn van medelijden opwekken of zoiets, als Chavez nu zoiets zegt. In ieder geval komt het bij mij over als pure onzin.
Maar het neemt niet weg dat Chavez gewoon bang is dat er nu weer zoiets gebeurd. Hij vindt dat de demonstraties geen doel hebben. Hij haalt aan dat de stadions (honkbal) vol zitten met pubers die alleen maar schreeuwen tegen hem en dat hij ¨out¨ is i.p.v. dat ze spandoeken hebben en hun team aanmoedigen. Het is even anders denk ik dan, i.p.v. propaganda op de TV met hoe goed Chavez wel niet is, worden de mensen thuis geconfronteerd met beelden waarop te zien is dat hij moet opstappen. En Chavez kan deze beelden of geluiden niet regisseren.

Ook vind hij dat de demonstraties een destabiliserende werking hebben op het land. Het wordt toch eens tijd voor hem om zijn eigen beleid eens onder ogen te nemen, als er een destabiliserende factor in het land is, dan is hij het wel. Anders was het land nu niet is zo´n deplorabele toestand gekomen. Alles wat er nu gebeurd in het land is zijn eigen schuld en historisch gezien heeft het land dit nog nooit meegemaakt.

Dus de demonstraties moeten ophouden en wel omdat hij bang is, als heeft hij dit niet zo gezegd en om het normale leven weer doorgang te laten krijgen.
Lijkt me ook vrijwel onmogelijk met alle tekorten en rantsoeneringen op het gebied van het leveren van stroom en water en wegen die bijna uit elkaar vallen en noem maar op.

Om dus wat kracht achter zijn verzoek te zetten verklaart de dictator dat hij radicale maatregelen gaat nemen als de demonstraties niet stoppen. Wat zou dat kunnen zijn? Ik heb er echt over na gedacht, maar helaas kom ik niet tot een andere conclusie dat hij het leger gaat inzetten. Het lijkt mij onmogelijk als er een demonstratie is van 40.000 man dat hij ze allemaal oppakt. Waar moet hij ze laten?
Zal het leger dan gewoon orders krijgen om op de burgers te schieten?
En heeft hij deze ingevingen gekregen van zijn boezem vriend, Achmed de jerk, in Iran.
Gaat Venezuela dezelfde repressie tegemoet wat in Iran vrij normaal is.

Artikel in El Tiempo, Noticias24
Voor de niet Spaanstalige die de clip niet kunnen volgen, in de toespraak zegt hij wat ik omschreven heb en wat gewoon pure idioterie is, maar hij zegt meer.
Ik heb expres deze clip geplaatst, kon het ook weglaten of zelfs erin knippen en alleen laten horen wat ik beschreven heb.
In het kort zegt hij ook dat de rijken in Venezuela hun geld anders besteed hebben dan wat er gebeurde in Europa. En je kan gewoon proeven dat hij hetzelfde zou willen met wat er in Europa gebeurd is en hij wil dat dus ook. De rede die hij hield, buiten datgene wat ik omschreven heb, bevat waarheden zonder twijfel. De clip is een voorbeeld hoe hij kan praten en waarom hij de mensen achter zich krijgt. Geloof me deze clip kan gewoon studie materiaal zijn en iemand die niet weet wie Chavez is, hoort op de clip exact wat hij wil horen en zal direct naar het stemhokje lopen om op hem te stemmen.
Helaas is datgene met wat hij zegt iets anders dan wat hij uitvoert. Zeggen en doen zijn twee verschillende dingen. Dictator Chavez heeft 11 jaar de tijd gekregen en de weg die hij inslaat is niet de weg die hij in de clip voorschotelt.


groet
Alpha

5 reacties:

Jan zei

Hallo Alpha,

Het wordt steeds erger als ik je berichtgeving lees. 

Dat Chaves geen eieren voor zijn geld kiest en opstapt!! Maar aan de andere kant zijn er veel mensen afhankelijk van hem en die willen hun privileges niet kwijt.

Ik wist het wel, ik ging lekker rentenieren als ik hem was! Geld heeft ie plenty, wie weet weet hoeveel dollars hij uit heeft staan.

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Normaal gesproken en dan hebben we het over een normale president zou het de beste oplossing zijn.
Voor Chavez gaat dit niet op. Hij kan niet zijn presidentschap opgeven. De man heeft zoveel fraudeleuze handelingen op zijn naam staan en zelfs doden, dat hij gewoon een internationale opsporingsbericht aan zijn broek krijgt. De gehele familie zal alles moeten inleveren en ook de gevangenis in moeten.
Er is zoveel geld van de Venezolaan prive besteed voor fincás en ndere dingen dat ze linea recta de gevangenis ingaan. En dan al zijn ministers en degene die door hem steeds een beschermende hand kregen. Ik zou ook niet weten hoe ze dit moeten doen, want er gaan honderden achter de tralies. Jaren lang mega processen zullen de Venezolanen te zien krijgen.
Ik heb al gehoord dat er nu al lijsten worden gemaakt van Chavista´s die zich misdragen hebben. Een beetje voorbarig want Chavez is nog steeds aan de macht.

De enige vakantie plek die chavez kan krijgen is er ééntje waar hij uitkijkt op 4 muren met een heel klein schemerig lichtje van de buitenlucht.
Daar mag hij dan rentenieren, maar zover is het nog niet en of het zover komt zal de tijd uitmaken.
Chavez zal zich trouwens nooit overleveren aan de nieuwe regering. Hij weet dat dit hem te wachten staat. Er zijn dus twee oplossingen een strijd of hij pleegt zelfmoord.

groet
Alpha

Anonymous zei

Hoi Alpha,

Hugabe alweer verkleed als soldaatje!!!, natuurlijk, de military-look is een modetrend in Venezuela en bij een groene soldaatje pak (Venezolaanse soldaatje) hoort een grote ijzeren middeleeuws wapen.

Gr. Tess 

Alpha zei

Hoi Tess,

De strijdlustige taal, zoals radicale oplossingen, dat kan je alleen zeggen als strijdlustige militair, dan kan niet in een rood tuinpak waar je aardbeien in kweekt.
Dat nieuwe wapen, ik noem het maar een kettingdreg, geen idee wat voor benamingen ze er aangegeven hebben, is echt afschrikwekkend en volledig illegaal. Maar dat ik ook een handelsmerk geworden van Chavez alles wat illegaal is doet hij. Ik heb de protesten gezien van verschillende landen over het gebruik, ze liegen er niet om.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

Was een geschenk van de nieuwe gas ingenieurs, geen nieuw gas maar een nieuwe jas, waren ook veel vrouwelijke
ingenieurs afgestudeerd, gas met een luchtje eraan?
Groetjes

Blogarchief