Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 14 januari 2010

Chavez schost rantsoenering elektriciteit in Caracas

De Nar van Venezuela speelt de onschuld en maakt zijn faam weer waar met zijn populisitsche geratel, maar ook dit keer trappen we er niet in.

Gisterenavond in de chavista aso klucht van La Hojilla, gepresenteerd door de Venezolaanse ¨Tokkie¨ Mario Silva, kwam dictator Chavez live per telefoon in de uitzending. Hij had een mededeling voor de caraqueños. Populist Chavez had zijn oor te luister gezet en het volk was tegen de chaos van de rantsoenering van de elektriciteit. Hij kon zich hier in vinden en dat het voor de caraqueños niet geheel duidelijk was, waar de rantsoenering en dus de elektriciteit zou uitvallen. Hij besloot dat per direct de rantsoenering voor Caracas werd geschorst. Chavez heeft opdracht gegeven om alles te herzien en dit houdt in voorlopig geen opgelegde Blackouts in de nacht.
Clip met de meer dan walgelijke M. Silva, zelfs zijn goedkeurende gehum werkt irritatie op.De kersverse minister van elektriciteit Angel Rodriguez kon ook zijn biezen pakken, deze werd per direct op non actief gezet.
Chavez kon vertellen dat A. Rodriguez zijn ontslag accepteerde als een soldaat.
Het maakt echt niets uit voor dictator Chavez wie hij moet ontslaan of desnoods in de gevangenis moet gooien, als de populist maar kan scoren. Het volk moet hem blijven geloven dat hij alles doet voor het volk.

Chavez heeft eerder allerlei toespraken gegeven en het beleid geprezen en dat het nodig was om elektriciteit te besparen.
En ook dat het zijn schuld niet was zoals de oppositie beweert, maar de schuld van ¨El Niño¨ en de vorige regeringen, Chavez zegt altijd de 4de republiek.
Ik wil voor de duidelijkheid er nog even op wijzen dat Chavez al 11 jaar dictatortje speelt. De man is niet bezig met zijn eerste jaar als Dictator. Wanneer het zijn eerste jaar was dan kan je hem niets kwalijk nemen, zelfs niet als dictator, dus ook niet als er een natuurfenomeen opduikt als El Niño. Maar deze desastreuze regeerder zit al 11 jaar alles te verkwanselen. Tijd genoeg gehad om dit natuurfenomeen serieus te nemen en om maatregelen te nemen. En deze zijn in Venezuela niet moeilijk te realiseren in een land waar enorme rivieren zijn en water genoeg is. (ook is er een water rantsoen)

Maar...... is het eigenlijk wel het fenomeen El Niño die nu voor de problemen zorgt of is het naargeestige fenomeen Chavez het probleem. Op 5 november berichtte ik al dat de Guri dam enorme problemen had vanwege de lak aan onderhoud. En ook dat het waterpeil flink aan het zakken was. De laatste weken horen we ook niets anders dan dat het waterpeil historisch laag staat en ik heb dat ook vermeld. We mogen er toch wel vanuit gaan dat dit met het fenomeen El Niño allemaal mogelijk is.
Maar vergeet niet dat alles wat er uit de strot komt rollen van Chavez, daarvan moet je gewoon het tegenovergestelde nemen. Dus kortweg, een ja moet zijn een... Nee!

Het waterpeil is niet zo laag als er beweert wordt!!! Het volgende grafiek die ik even geleend heb van Miguel van de site Devil´s Excrement zegt iets totaal anders dan wat het regime orakelt.
Zoals we in de grafiek kunnen zien was het waterpeil in 2003 op 246,71 meter en volgens het laatste rapport was dit 264,18 meter.
In 2003 was er volgens de deskundige ook een El Niño!

El Niño heeft een cyclus wat schommelt tussen de 4 en 12 jaar. De frequentie van El Niño zit vaak om de 5 jaar, maar kan ook eerder komen. En niet iedere El Niño heeft dezelfde uitwerking.
Recent El Niños have occurred in 1986-1987, 1991-1992, 1993, 1994, 1997-1998, 2002-2003, 2004-2005, 2006-2007 and 2009-2010.
Venezuela aan de hand van Wikipedia heeft onder het bewind van Chavez nu zijn vierde El Niño!

Wanneer we het waterpeil nemen en vergelijken met El Niño dan is het gewoon pure flauwekul wat Chavez eruit kraamt.
Wanneer we de Guri Dam nemen en de problemen nemen van deze waterkrachtcentrale dan is er maar één plausibele verklaring. Dat is dat deze zodanig beschadigd is door het gebrek aan onderhoud dat water of geen water, de centrale kan niet opwekken wat hij zou moeten opwekken.
De hieraan gekoppelde opmerking kan alleen maar zijn dat Chavez de enige schuldige is voor het energie probleem. En dat hij verwoed probeert te ontkennen dat het niet zijn schuld is, maar die van El Niño. Buiten El Niño om had de man 11 jaar de tijd om ruim voor de hand liggende maatregelen te nemen. Hoe je het ook went of keert de man is als enige verantwoordelijk voor de chaos in Venezuela.
Nu zal niet iedere chavista dit weten en daar kunnen we de oppositie wel de schuld van geven. Het wordt tijd dat ze deze enorme chaos van de regering eens goed duidelijk maken.

Het geblaat van Chavez dat zijn regime niet de schuld kan krijgen van deze elektra tekorten word nog meer onderuit gehaald door een rapport van Veneconomia in 2003. Het is een PDF en kan hier gedownload worden. Chavez zegt ook in de link die ik eerder gaf dat de oppositie met domme oplossingen kwamen. Veneconomia is een site van dit regime.


Groet
Alpha

Alianza Blog in het Spaans
Chávez suspende racionamiento eléctrico en Caracas y destituye a Ángel Rodríguez

15 reacties:

Anonymous zei

Hallo Alpha,

Een ding is zeker:  in dit geval is wel de schuld van ''El Niño'' (uit Barinas). Een ding is nu wel zeker: Liefde maakt niet blind, Chavistas kunnen blindelings leven maar niet zonder stroom!! en ''El niño'' uit Barinas is bang.Gr. Tess

Alpha zei

hoi Tess,

En of dat ¨El Huguiño¨ bang is. Eerst de devaluatie en dan de chaos met de elektra waaroop protesten kwamen in Caracas. Ik wil nu wel de protesten zien in de andere steden. Reken maar dat er wat gaat broeien, nu Caracas wel stroom heeft en de rest van het land met grote steden niet. Ze zullen wel denken in het land of de bevolking meer waard is in Caracas dan bijv. Maracaibo of Valencia. Dit gaat wederom niet goed en wederom een ad Hoc besluit wat verkeerd gaat uitpakken.

groet
Alpha

Anonymous zei

Hallo Alpha,

Misschien weet Chávez niet dat in de rest van het land de meeste mensen elektrische apparaten hebben, ik denk dat de Minister van Communicatie en Informatie dreig (voor de tv-camera's) ontslagen te worden.

Gr. Tess

jan zei

Dag Alpha,

Opmerkelijk vind ik dat de media hier geen melding van maakt! Zijn de onderwerpen niet belangrijk genoeg?

Tis van de zotte dat jij een van de weinigen bent die e.e.a aanstipt!

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Tess,

Het zou nu eens aardig zijn dat als Chavez een Cadena in zou zetten, met als het item elektra en dat er dan een geplande elektra rantsoenering zou plaatsvinden. zit de man gewoon 6 uur tegen zichzelf te lullen.
Dan valt hij ook niemand lastig met zijn gezwets. En we hebben weer iets om te lachen, want deze situatie is echt niet om te lachen. Ik heb echt medelijden met de Venezolaan. Eerst geen elektra en dan de volgende dag geen water en geen elektra.
Het nieuws uit Venezuela is echt triest. De angst van de mensen om de nacht zonder elektriciteit door te brengen is enorm. geen alarm in het huis, geen alarm op de onheining. Dan is het te warm om te slapen, de dengue mug (Er is een epidemie) kan hierdoor ook vliegen, anders wordt het te fris voor de mug met de airco aan. De nachten zijn nu ontzettend lang.

Het zou best eens kunnen dat de minister van Communicatie haar biesjes kan pakken. Die Eekhout bakt er niets van en kan een gewillige prooi zijn om wat koppen te laten rollen. Chavez offert wel wat mensen op, de man is gewetenloos.

Groet
Alpha

Alpha zei

Hoi Jan jouw reaktie komt niet door. via de mail krijg ik altijd bericht en dus plaats ik je reaktie even. Mocht de reaktie later toch doorkomen dan haal ik deze weg. Gr. Alpha

Dag Alpha,

Opmerkelijk vind ik dat de media hier geen melding van maakt! Zijn de onderwerpen niet belangrijk genoeg?

Tis van de zotte dat jij een van de weinigen bent die e.e.a aanstipt!

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

De media in Venezuela bulkt van het nieuws over de elektra rantsoenering. Je kan geen krant openslaan of de voorpagina opent met dit item. Er wordt nog wel te veel vanuit gegaan dat het water tekort de oorzaak is. Al zie ik nu ook langzamerhand meer berichten die het combineren met de problemen van de waterkrachtentrale. Op Miguel na ben ik de enigste en zeer zeker de enigste in de Nederlandse taal die alles op het mismanagement gooit.

Dat het niet in de Nederlandse kranten staat is misschien omdat het lachgehalte er niet inzit.

Ik hoop wel dat de oppositie in Venezuela zich nu bijeenpakt, want dit is de kans om Chavez nerveus te maken.
Neem van mij aan dat Chavez momenteel veel prozac slikt. Hij is er niet gerust om met wat er nu gebeurd in Venezuela. We kunnen zeggen dat hij het Spaans benauwd heeft. Ik zie het ook aan het nieuws met een uitdaging tot een referendum en hoe hij krampachtig alles goed probeert te praten. Er ligt nu heel duidelijk een kans voor de oppositie.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,
Vanochtend waren er al een aantal reacties van de bevolking in de steden buiten Caracas, die simpel stelden of de inwoners van Merida, Valencia, Barcelona, en ga maar even door 2de rangsburgers zijn, voor sommige steden geldt dat uitval van airco nog moeilijker slapen wordt en zij hebben nu al last van de "Gewone"
uitval van enkele uren per dag de afgelopen tijd, Caracas staat volgens hen meer in de kijker en het achterland kan de pot op.

Nu lijken de gemoederen te sussen, minister weg president red de bevolking van de Caracas, hoeven ze niet te protesteren de 23ste, gaat gewoon door en kunnen de overigen steden aansluiten, het was mij al opgevallen dat Ledezma zich weer krachtig toonde, het wordt druk de 23ste.

Brito wordt nu ook nog psychisch geetikeerd, terwijl de grootste fantast en leugenaar  een deel inpalmt, het andere deel uitdaagt voor een referndum met de opmerking dat hij een lijst bezit.

Er komt vanuit het buitenland geen reactie meer op zijn aantijgingen, niemand neemt hem serieus, gelukkig.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

het is meer dan logisch dat er zulke klachten komen uit de rest van het land. Een gevleugelde gezegde is ook, ¨Por que Caracas es Caracas y lo demas es monte y culebra¨ vertaling ¨Omdat Caracas is Caracas en de rest is bos en slangen¨

Veel onderschatten het om in de nacht niet te kunnen slapen met een airco. Overdag kan je je aardig redden, maar in de nacht is het ondoenlijk. Caracas is in de nacht koeler dan dan de rest van het land. Je staat echt gebroken op zonder koeling of minimaal een ventilator.

Hij daagt de oppositie uit om een referendum uit te schrijven. Dat kan als de helft van de tijd is verlopen voor een president. hij zou dan gedwongen kunnen worden om op te stappenen. De laatste keer was dat het gebeurde in 2004. De dictator schermt direct met de maisanta lijst, beter bekend als de Tascon lijst en dat hij deze weer gaat gebruiken. Veel werknemers werden ontslagen omdat ze toen niet op hem gestemd hadden.

Dat er geen reakties komen uit het buitenland vind ik niet kloppen. Te makkelijk wordt er gezegd dat het een clown is en dat je hem niet serieus moet nemen.
Ze moeten hem het vuur aan zijn schenen leggen en met bewijs komen en dan niet de foto´s uit wikipedia. Laat die Maduro maar komen met bewijzen. Zet het zooitje maar eens voor schut in Venezuela. Dat dringt ook door bij de bevolking dat hij dingen uit zijn duim zuigt.

Ik ben benieuwd hoe de demonstratie gaat verlopen. Ik weet zeker dat Chavez weer opmerkingen gaat maken en refererende naar april 2002.
Het zou te mooi zijn om waar te zijn als het zo zou verlopen, Alleen denk ik niet dat hij dan nog een kans krijgt om terug te komen. De man verdwijnt dan gewoon.


Groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Zowaar Nederlands nieuws.

Gr Jan

<span>vr 15 jan 2010, 08:27</span>
<!--//-->Venezuela sluit honderden 'te dure' winkels<span>CARACAS</span> -  De autoriteiten van Venezuela hebben sinds maandag ruim zeshonderd winkels gesloten. De eigenaren kregen een boete omdat zij hun prijzen fors zouden hebben verhoogd. Dat maakte het persbureau ABN donderdag bekend.
<img src="http://1.1.1.2/bmi/images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00688/hugo_chavez_688626d.jpg"/> <span>Hugo Chavez</span>

De regering van de linkse president Hugo Chavez vindt dat de gestrafte winkeliers misbruik maken van de recente waardevermindering van de nationale munteenheid bolivar. Veel eigenaren dreven de prijzen tot 80 procent op. De afgelopen dagen waren ongeveer duizend zaken gecontroleerd.
Chavez had de militaire Nationale Garde opdracht gegeven in te grijpen bij „onregelmatigheden”. De winkels blijven tijdelijk dicht.
Met de eerste devaluatie van de bolivar sinds 2005 hoopt Chavez de openbare financiën op orde te brengen. Zo moet de verkoop van olie aan het buitenland meer bolivar opleveren.
De oppositie vreest dat vooral de bevolking onder de ingreep gaat lijden. Vorig jaar kampte Venezuela met 25,1 procent inflatie.

Alpha zei

hoi Jan,


Opmerkelijk Jan, ik heb nergens gelezen in de Venezolaanse kranten dat op maandag ruim zeshonderd winkels gesloten zijn. Ik zou wel eens willen weten waar zij de info vandaan hebben.

Dank je voor de info.

Groet
Alpha

jan zei

Hallo Alpha,

Je kunt natuurlijk ook de Telegraaf vragen hoe ze aan deze info komen?

Gr Jan

Alpha zei

Jan, opnieuw een comment van je die wel heel apart binnenkomt. Ook in de mail komt deze wel binnen maar niet via de provider van Echo (comments). Stuur me even een mail en wat je precies doet. Dan kan ik Echo inlichten over dit.

Dit is je comment;

Hallo Alpha,

Je kunt natuurlijk ook de Telegraaf vragen hoe ze aan deze info komen?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

De Telegraaf heeft de info van vandaag genomen in Venezuela over het aantal winkels welke gesloten zijn. Het klopt wat ze schrijven. Er zijn nu op dit moment 619 winkels betrapt sinds maandag.

Ik had het nieuws nog niet gelezen. Ik ben blijven hangen op het nieuws van Haiti en dat is werkelijk ongelooflijk wat daar gebeurd is.

Bedankt en vergeet me even niet te mailen.

Groet
Alpha

Jan zei

Dank je Jan

Blogarchief