Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 24 januari 2010

Chavez tegen de Barby en moderne kleren en 1.500 winkels gesloten

Ik wil nog even kort terug naar de onteigening van afgelopen week van Exito en wat ander nieuws.
De onteigening van Exito was een voortvloeisel van de vermeende verhoging van de prijzen na de devaluatie van de Bolivar.

Overigens zijn er in totaal meer dan 1.500 winkels gesloten, na een inspectie van 2.400 zaken.
En afgelopen zaterdag herhaalde hij het nog eens op de demonstratie ten overstaan van de rode zeehondjes over Exito en waarschuwde hij opnieuw de zaken die speculeerde met hun prijzen, dat hij ze zo kon onteigenen.

Het gehele Venezolaanse regime was er van overtuigd dat iedereen blij was met de overname en dat het de goedkeuring had van alle werknemers van Exito. Volgens Chavez bleek uit de reacties van de werknemers dat ze opgelucht waren.

Nu weet ik niet waar en welke werknemer hij gezien heeft en met wie hij gesproken heeft.

Deze foto zegt in feite genoeg over de ¨opluchting¨ van de werknemers en onder de foto een clip.
Niet zomaar een clip, maar eentje van een bevrijding?

Het is dus duidelijk dat Chavez niet echt weet wat er leeft en wat er zich afspeelt bij de Venezolaan.

Ook vond hij dat niet iedereen zomaar geld moest uitgeven en moest leren om te sparen. Moderne kleren kopen was een zonde.

Nu was dit niet het enige ook vind de man dat de Barbie pop verboden moet worden.
Dit heeft niets te maken met Venezuela en het zou beter zijn als er indianen poppetjes in de winkel lagen.
Ik kan ze niet verzinnen, maar Chavez schudt alles zo uit zijn mouw. Het is ook ontzettend belangrijk denk ik dan. Liever een stoffen indianen pop in de winkel dan veilig over straat, of een normale douche i.p.v. de inhoud van twee kokosnoten water om je te wassen, of wat te denken van de corruptie om deze aan te pakken.

Ook vraag ik me af als iedereen moet sparen van Chavez, geen onnodige moderne kleren kopen of zich niet te buiten gaan aan allerlei luxe artikelen.
Wat deze Chavista´s doen in het Tax Free gedeelte van Paraguana in de stad Punto Fijo.


Als ik zo de auto bekijk dan denk ik, die geloven Chavez vast niet dat er niets verhoogd mag worden met de devaluatie van de Bolivar. En dan het oneigenlijk gebruik van een auto van de regering.

Maar eigenlijk is het meer dan logisch dan chavista´s ergens onder en boven de wet staan.
We hebben een Lina Ron die bom aanslagen pleegde op Globovision en Chavez gaf de order om haar op te pakken!! Nu was dat al een vreemde move van Chavez en ik voorspelde al dat er een paar maanden overheen zou gaan en ze dan vrij zou rondlopen. Een ander had gewoon een paar jaar zijn kont moeten afplakken in de gevangenis, maar blonde Greet is al vrij. Sterker nog ze was op de demonstratie van afgelopen zaterdag. Ze was daar waar Chavez zijn chavista zeehondjes toesprak met flauwekul en veel populistische opmerkingen.
Ook moet lina Ron natuurlijk even gebracht worden en daar zijn haar eigen escort motorrijders die niet opgepakt waren bij de aanslag natuurlijk de aangewezen personen.


We hebben ook een clip van haar verchijning.
groet
Alpha

6 reacties:

Kepler zei

Alpha, bedankt. Dit is een zeer-zeer goede post (niet juist een zeer goede post :) )
Ik zal de clip van Lina ook tonen.

claco zei

Hallo Alpha,
 De simpele vraag is, hoe kom ik met weinig dollars rond en kan  ik nog voedsel importeren?
 De prijs voor een auto is zo hoog dat een ieder er echt voor moet sparen, dat houd je niet in een sok thuis, dus dat gaat naar een ( staats)bank  weinig andere zijn er over. ga er vanuit dat je 3 tot 4 jaar spaart voor een nieuwe auto
al die tijd is het beschikbaar om krediet te hebben. De opnames zijn nu ook al beperkt wat je van de rekening kunt halen.  Hetzelfde geldt voor moderne kleding , speelgoed en elektrische apparatuur het laatste om te besparen op energie is ook nog een extra optie. Op deze manier kun je dus je revolutie met beperkte financiele middelen door ieders nek duwen. Het verzet hier tegen is soms groot aan de andere kant vraag ik mij wel eens af of ze hetzelfde spul gebruiken, dat vroeger hier bij de opkomst nieuwe lichting militairen werd gebruikt, je rook het aan ze, maar ze
waren wel rustig.
Feit is dat Venezolanen schijnbaar snel vergeten en snel wennen aan nieuwe orders en opdrachten, soms komt er
iemand die nog even alle beloften op een rijtje zet en opmerkt dan er weinig van uit gekomen is wat uitvoering betreft.

Inderdaad heb ik bij de mars van de 23ste de flyers gezien, met de  uitgaven opsomming  gegeven aan de Alba landen het was een idee, dat de studenten al eerder hadden om dit soort informatie via flyers aan de mensen in de barrios
te geven om te zien waar het kapitaal naar toe gaat van de olie inkomsten en dat zij in protest zouden komen.

Nog even een vraagje voor je, de slobkousen of sokken, die hij draagt in het koude buitenland, heb  je enig idee of dit
Venezolaanse huisvlijt, textiel import uit Bolivia, of via een veiling van Christie's is aangeschaft?

Groetjes

Alpha zei

Hahaha Claco,

Ik zeg maar één ding, sparen kan niet in een land zoals Venezuela. Je noemt ergens vier jaar sparen voor een auto... ehh.. de inflatie is meer dan 25% per jaar. datgene wat je gespaard hebt is dus bijna niets waard geworden.

De sokjes komen uit Bolivia, huisvlijt van mama Morales van echt Lama wol.


Groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Ik wist niet dat Chaves een plaatsvervanger had? Zie onder.

Gr Jan

ma 25 jan 2010, 23:09
Vice-president Venezuela treedt af
CARACAS - Vice-president Ramon Carrizalez van Venezuela heeft maandag zijn ambt neergelegd om „persoonlijke redenen”. Dat meldde hij in een verklaring.

De plaatsvervanger van de Venezolaanse president Hugo Chavez was ook minister van Defensie. Hij heeft eveneens afstand gedaan van deze functie. De regering van Venezuela verliest verder Yuviri Ortega, de vrouw van de vice-president, die minister van Milieu was.

De linkspopulistische Chavez benoemde Carrizalez in 2008 als vice-president. Carrizalez, net als Chavez een voormalig militair, was daarvoor politiek actief als minister van Infrastructuur. Sinds zaterdag berichtten media in Venezuela over een conflict tussen de president en zijn tweede man. Dat zou de aanleiding zijn voor het ontslag van Carrizalez en diens echtgenote.

„Mijn ontslagaanvraag is niet het gevolg van enige tegenspraak met beslissingen van de regering, en iedere andere suggestie over mijn beweegredenen is vals en kwaadaardig”, aldus Carrizalez in zijn verklaring.

Michel zei

Weer een goed artikel Alpha, je lijkt er een gewoonte van te maken ;)

PS. Moet barby niet barbie zijn?

Alpha zei

Hahahaha Michel,

Je hebt helemaal gelijk. Wat een knoepert van een fout :-[
Ik ga het niet veranderen, wat wel zou moeten.
Iedereen mag ook zien dat ik ook gewoon fouten maak.Dank je wel

groet
Alpha

Blogarchief