Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 23 januari 2010

Chavista´s en de oppositie vandaag met een demonstratie in Caracas

Zowel de oppositie als de chavista´s hebben vandaag een demonstratie in Caracas.
Er worden weer enorme lijsten gebruikt door de PSUV om te zien of iedereen wel opkomt dagen om de opkomst tot een succes te maken. Vooral nu met het ineen vallen van allerlei publieke services moet het volk in het land zien dat de aanhang groter is dan dan de oppositie.
Het niet komen opdagen zal meer dan ooit afgestraft worden met een ontslag op maandag. Ik hoop alleen maar dat er geen uitgelokte rellen komen door betaalde onrustschoppers en door het leger van het regime.

In Zulia was er gisteren al een redelijke demonstratie te zien voor de deuren van Enelven CA.
Deze was gericht tegen het rantsoen van de elektriciteit, hierdoor voelen de rest van de inwoners zich een soort tweederangs burger. Ook werd Chavez neergezet als een baby, dit naar aanleiding van het fenomeen El Niño welke de schuld krijgt van de elektriciteit tekorten.


Voor meer foto´s van deze demonstratie klik hier.


We komen ongetwijfeld met foto´s terug van de demonstraties van vandaag.


groet
Alpha

10 reacties:

Jan zei

Hallo Alpha,

Citaat. <span>Het niet komen opdagen zal meer dan ooit afgestraft worden met een ontslag op maandag.</span>

Dat geldt toch alleen voor die bedrijven/instellingen waar Chaves grip op heeft? Of is de lijn verder doorgetrokken? Als je op die dag moet werken wordt e.e a gewoon doorbetaald?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Correct het geld uitsluitend daar waar Chavez en zijn zeehondjes hun vinger kunnen opleggen.
Het wil niet zeggen dat ze per direct maandag ontslagen worden, alhoewel het wel gebeurd, maar binnen drie maanden staat een ¨weigeraar¨ op straat. We weten allemaal nog hoe Chavez over chavistas denken die hun mening herzien. Het zijn in zijn ogen verraders.

Als ze zouden moeten werken dan wordt alles doorbetaald. En veelal krijgen ze betaald om op te komen. speciale bussen rijden er om de mensen op te halen uit allerlei steden, ze krijgen een hapje en een natje en een vergoeding.
Het komt Chavez nu goed uit met de devaluatie. Hij krijgt nu het dubbele aan bolivars.

groet
Alpha

Jan zei

<span>
<p>Dag Alpha,
</p><p> 
</p><p>Als je op de lijst komt te staan wordt deze dan in een computer ingevoerd? Heeft het nog meer gevolgen voor degene? Bijvoorbeeld, kunnen de voedselbonnen je ontzegd worden?
</p><p> 
</p><p>Triest dat Chaves zo aan stemmen wil komen, kan het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
</p><p> 
</p><p>Gr Jan
</p></span>

Alpha zei

hoi Jan,

Er is gewoon per bus een lijst en op bepaalde punten in caracas waar ze zich moeten melden. Een naam niet afgesteeept is niet op komen dagen. Dit wordt nu al jaren zo gedaan. Of dit later in een lijst op de computer wordt gedaan weet ik niet. We mogen wel verwachten dat het zo gebeurt, je krijgt dan een geheel gratis update in een database.

Als je niet werkt dan krijg je ook geen voedselbonnen. Het is een oneerlijk machtsspelletjes van chavez. en of het nu met een lijst voor het demonstreren is of voor een stemronde, dat maakt niet uit. Het stemmen in Venezuela is allang niet meer geheim. Zo hebben ze de ¨tascon¨ lijst ook samengesteld. Zogenaamd anoniem je stem uitbrengen en alles stond geregistreerd. En onlangs schermde de dictator met deze lijst dat als ze niet zouden stemmen op hem dat het geregistreerd zou staan en noemde de Tascon lijst.

Nu is angt om alles te verliezen enorm groot. geen mens wil zonder werk komen te zitten en zijn voedselbonnen verliezen. Een vader van een gezin kiest noodgedwongen eieren voor zijn geld. En hoe meer Chavez in handen krijgt met zijn onteigening en nationalisatie hoe meer stemmen hij krijgt.

Een oplopende werkeloosheid zal hem minder stemmen opleveren, ze hoeven niet meer bang te zijn om ontslagen te worden. En er zijn gelukkig nog veel prive ondernemingen in Venezuela. degen die bij een prive onderneming zitten weten over het algemeen wel dat ze niet op Chavez moeten stemmen, anders ondergaan ze ook hetzelfde lot als bijv. Exito.

Groet
Alpha

claco zei

Het was droog en warm vandaag beelden van de 2 marsen gezien voor een deel het leek allemaal rustig te verlopen. Ben benieuwd of het nu weer druk was in de sambil en bij Mac. Donald, of zou Arepa Socialista open zijn geweest, de vrijwilligers (staatsbedrijven) moesten meelopen of mochten ze in de catering actief zijn? De toespraken voor meer samenwerking tussen oppo- partijen waren goed, de minuut stilte voor de slachtoffers van het geweld in het land, bijna echt stil. klasse.

We wachten nu op een totale stroomuitval in september, geen lijsten allemaal handwerk en minder fraude.

Alpha zei

hoi claco,

Ik heb een verzoek, kan je deze comment ook op mijn laatste blogpost zetten!

groet
Alpha

Jan zei

Dag Claco,

Top dat je rechtstreeks verslag uitbrengt vanuit Venezuela!

Gr Jan

jan zei

Dag Alpha,

Ik las op http://teletekst.nos.nl/ pag 125 dat Chaves 6 zenders heeft stilgelegd!

Gr Jan

Alpha zei

Jan, de problemen zijn nog steeds nietopgelost met Echo. AUB niet je inlog gebruiken van google


Dag Alpha,

Ik las op http://teletekst.nos.nl/ pag 125 dat Chaves 6 zenders heeft stilgelegd!

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Het klopt, ze hebben zich volgens het regime niet gehouden aan de nieuwe omroep wet.
Ik betwijfel of het zo is, maar de persoonlijke vendeta van Chavez met RCTV is opnieuw begonnen.

groet
Alpha

Blogarchief