Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 5 januari 2010

De Venezolaanse ziekenhuis roulette

Steeds vaker kom ik berichten tegen dat iemand medische hulp nodig heeft van een ziekenhuis en dat hij dan doorgestuurd wordt naar een ander ziekenhuis en dan weer doorgestuurd wordt naar een ander ziekenhuis. Jullie lezen het goed een herhaling in de tekst.
Dat is wat nu gebeurd in Venezuela met ambulances welke gewonden vervoeren en dat het niet altijd goed afloopt mag duidelijk wezen.

Een kort berichtje uit de krant van gisteren. Een schietpartij waarbij een detective gewond raakt. De man wordt afgevoerd naar het ziekenhuis, ze kunnen hem niet helpen en hij wordt doorverwezen naar een ander ziekenhuis, daar aangekomen met de ambulance kreeg men hetzelfde te horen en ze werden doorverwezen en dat maar liefst 5 keer aan toe. De jonge man 28 jaar had op dat moment zoveel bloed verloren dat hij stierf.


Groet
Alpha

7 reacties:

Anonymous zei

Dag Alpha,

Als ik naar de omstandigheden in de Venezolaanse ziekenhuizen kijk dan vraag ik me af of deze jongen geholpen had kunnen worden?

Uiteraard is de gang van zaken triest genoeg. Ik zou wel eens willen zien hoe snel Chaves geholpen zou worden in zulks geval, maar dat wordt in zijn geval natuurlijk een privékliniek. 

Gr Jan

Tess zei

Hallo Alpha,

Dit is dit jaar gebeurd (2010) dus 2009 blijft een succes jaar voor Chávez!!

<img src="http://2.bp.blogspot.com/_e14AcVU1sqQ/SOQqtWJqvjI/AAAAAAAAABI/d_4yNgPArVY/s400/delincuencia_72.jpg" border="0"/>

Gr.
Tess

Alpha zei

Hoi Jan,

Het is van de krankzinnige dat iemand vervoerd moet worden van ziekenhuis tot ziekenhuis en geen enkel ziekenhuis was in staat om de man te helpen. Het geeft inderdaad aan dat de omstandigheden omtrent de gezondheidszorg ver beneden het nulpunt is gezakt.
Ik denk dat in de trauma helikopters van Nederland meer medische spullen en beter medisch personeel aanwezig is dan in de ziekenhuizen van Venezuela.
Het zegt ook meer dan genoeg over het beleid van Chavez. Gewoon ronduit schandalig.

groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

De ziekenhuizen zijn een ramp, als er al een plek is dan is er geen of onvoldoende medisch personeel aanwezig, het is totaal niet afgestemd op een eerste hulp team, zoals wij  dat kennen. Als je hier een ongeluk krijgt, dan is het ambulance personeel geschoold om voorlopige
voorzieningen te treffen zij hebben contact met een arts van dienst die geraadpleegd of ter assistentie komt, er is contact met ziekenhuis
waar plek is en letsel behandeld kan worden. Voor ernstige brandwonden is dat Groningen en Beverwijk. In de ambulance nemen ze al een
amnese af en vragen de verzekeringsgegevens en personalia.

Voor Venezuela was er laatst een aardig stukje m.b.t. bevallingen, woon je in Oost Caracas, word je naar de kliniek gebracht door echtgenoot, vader of moeder welke aanwezig is. Woon je in een barrio dan komen er veel meer mee moeder,  zusters, 3 x buurvrouw en een buurman. Het kwam er op neer hoe meer gevolg, hoe minder welstand.

Er was vandaag een arts die consult houdt in een centre commercial en 3 assistentes heeft, normaal begint zijn praktijk om 7 uur, als de mall
om 11 uur open gaat, zijn zijn inkomsten aanmerkelijk minder en kan hij zijn assistentes niet aanhouden. de grootste groep patienten komt tussen 7 en 12 uur, als hij zou ontslaan moet hij door betalen zijn vraag was juridisch advies hoe dit op te lossen. Het advies was met
de assistentes tot overleg te komen minder uren te gaan werken.
die een auto heeft

Anonymous zei

Dag Alpha,

http://www1.internationalliving.com/qofl2010/

Ik had Venezuela lager ingeschat?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Ik ben het met je eens dat ook ik Venezuela wel iets lager had ingeschat.
Overigens vraag ik me af of het broddel werk is geweest.
De landen Noorwegen, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Canada zitten altijd bij de eerste 5 plekken.
En als ik nu Zweden neem dan zie ik dat je er gratis woont en dat er totaal geen onkosten zijn??
En ik kijk er nu maar even vluchtigover heen.

Groet
Alpha

Sweden 0 94 68 75 100 82 92 100 68

71

claco zei

Het verschil in het totaal cijfer tussen Cuba en Venezuela is 1. 57 en 58, op vrijheid score Cuba 8, medische verzorging is er beter en infrastrucuur ook.

Blogarchief