Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 27 januari 2010

Demonstraties tegen sluiting RCTV kost levens en wat ander kort nieuws

Vanaf afgelopen zaterdag tot nu toe is het enorm onrustig in Venezuela.
De demonstratie van zaterdag was een enorm succes voor de oppositie. Ik hoorde getallen van meer dan één miljoen Venezolanen die demonstreerde tegen het regime van Chavez. De slogan 123 strikes Chavez is out is een enorme hit. Zo kunnen we het wel stellen, een regelrechte hit. In de honkbalwedstrijden welke een enorme populaire sport is in Venezuela zie je nu meer spandoeken met de slogan dan spandoeken van supporters van hun geliefde club. Ik had zelfs vernomen dat de laatste wedstrijd tussen Caracas en Valencia welke op TV werd uitgezonden was gesjoemeld met de tickets. Het regime had zo´n 30.000 kaartjes opgekocht en verdeeld aan chavista´s, zodat als er een shot werd gegeven in het stadion er geen spandoek te zien was op de TV. Ook en deze is wel heel opmerkelijk, ook op de ambassade in Washington was er even snel een spandoek opgehangen voor de deur. dit moet toch wel heel hard aankomen bij het regime.


De demonstraties zijn eigenlijk niet gestopt na zaterdag. Chavez nam wat TV zenders uit de lucht waaronder RCTV en dat was toch echt tegen het verkeerde been.
Helaas moest het regime van zich laten spreken door er flink op los te hakken. Er werden demonstranten welke tegen het besluit waren van Chavez/Conatel om RCTV te verbannen, gewoon in een hinderlaag gelokt. Uiteraard kon de minister van justitie vertellen dat het oppositoren waren die dit deden. Maar ik denk dat deze beelden voor zich spreken.
De demonstranten komen aan bij Conatel en de chavista´s laten ze door, hierna verschuilen ze zich achter de politie en beginnen met stenen te gooien. Hierna breekt er een kleine oorlog uit en je ziet de gasgranaten ontploffen, ook werd er gericht geschoten met scherp. Niet alles staat op de clip, wel het begin.
Het bleef onrustig de gehele dag, avond en nacht en er waren vele gewonde en zelfs twee doden.
De eerste slachtoffer die dag was een 15 jarige jongen en lid van de PSUV. Het maakt mij niet uit of er nu een dode valt aan de rojo kant of aan de oppo kant. Het blijft ten alle tijde verschrikkelijk. En wat erger is, Tarek de minister spreekt van opzet door een hinderlaag van de oppositie. Dat de hinderlaag van de rojo´s uitkwam slaat hij gewoon over. Maar het idee om een dode te gaan gebruiken voor je idealisme en met leugens gaat wel heel erg ver. Overigens vraag ik me af of een 15 jarige wel lid mag zijn, bij mijn weten moet je iets ouder zijn.
Later op de dag was het een 28 jarige jongen die met drie kogels in zijn buik overleed in het ziekenhuis.
Het is in het hele land gewoon chaos, overal zijn er demonstraties.
Het aantal gewonden loopt enorm op, Ik hoor getallen van 30, 40, 50 maar eigenlijk weet niemand het echt zeker hoeveel gewonden er zijn. Het meest officiële bericht brengt 36 gewonden naar buiten welke medische zorg nodig hadden.


Voor meer foto´s en deze wordt steeds geupdate over de demonstraties welke in Venezuela aan de gang zijn klik hier.

Chavez als altijd kon alleen maar bombastisch uithalen met grove verwensingen naar de oppositie. De man beseft nog niet dat zijn tijd er bijna op zit. Zelfs Twitter noemt hij nu terroristisch. Ach je moet er maar opkomen.


Ook de vice president van Venezuela Carrizález heeft ontslag genomen ehh... gekregen? De reden was door persoonlijke omstandigheden. Het was de zesde vice president in de elf jaar van Chavez Hij was buiten vice president ook minister van defensie. De vrouw van de vice president was ook minister en deze heeft ook haar taak neergelegd. Dat heb je met een familie regering gaat er eentje weg dan zit je gelijk met drie gaten in je regering.

Ook in het leger zijn wat gaten gevallen. De DIM heeft drie generaals gearresteerd. Niemand minder dan H. Carvajal kreeg order van Chavez om ze te arresteren. En chavez kreeg dit weer door van de Cubaanse geheime dienst de G2. Er gebeurd momenteel veel in Chavez land

Grucht.... de president van de staatsbank BCV is opgestapt, nog niet bevestigd. Maar dat zal ongetwijfeld nog wel komen.

Ook krijgt Caracas zijn eigen rantsoeneringssysteem met het sparen van elektriciteit. Het zal dus nog onveiliger worden in Caracas als er voor een uurtje of 4 geen stroom meer is in bepaalde wijken.

4 reacties:

bassman zei

Hoi Alpha,
In hoevere staat het leger achter de bevolking zijn deze gasten allemaal pro chavez of is het een elitaire kliek die hem trouw volgt.
Het is wel frappant dat vrienden van mij dit al voorspelde binnen 2 jaar een civil war, en ik vol ongeloof dit niet kon geloven.
Maar als ik jou styukken zo lees, zitten we er niet ver meer van af.
En wat mij opviel, toen ik er was , dat het eigenlijk allemaal normaal is , heeft dit met de geschiedenis te maken, na Chavez weer een ander.

Gr Bassman

Alpha zei

Hoi Bassman,

Het beroerde is dat het leger tot nu toe gewoon alle bevelen opvolgt van Chavez. De top is in de jaren steeds veranderd, generaals zijn ontslagen en andere meer volgzame hebben deze functies met een rangbevordering overgenomen. Ook Cubanen, wat volgens de constitutie niet kan, zijn topofficieren geworden.
Ook heeft Chavez natuurlijk allemaal nieuwe speeltjes aangeschaft voor het leger. In Puerto la Cruz zijn de generaals verwend met stulpjes van ruim een miljoen dollar. We kunnen gewoon aannemen dat het leger elk bevel uitvoert wat Chavez wenst.
Maar....  dit steekt natuurlijk enorm bij de iets lagere officieren die ineens Cubanen voorbij zien komen in een bevordering. Er is nu al jaren een zeer ontevreden gevoel bij de lagere regionen in het leger. Dit zou natuurlijk in het voordeel kunnen zijn voor de bevolking.

Gisteren zei Chavez iets en als je dit wilt weten kan ik wel een clip zetten bij de comments, moet het dan wel even opzoeken.
Het ging over een coup en even in eigen woorden. Als de bevolking denkt aan een coup, waar willen ze dan mee schieten, ze hebben niets geen wapens, geen leger. en hij zei ik weet niet wat het oosten van de stad Caracas gaat doen, maar ze zullen allemaal het land moeten verlaten.
Zeer grof natuurlijk van een president, maar hij zit er niet ver van af.
En ik geef hem niet vaak gelijk, maar hier heeft hij gelijk in. al blijft het uiterst ongelooflijk dat een president dit zegt.
Nu zegt hij wel eens meer wat, maar als de bevolking echt genoeg van hem krijgt dan wordt hij heus wel afgezet. En het is dan te hopen dat het leger zal inzien dat ze niet hun geweren moeten richtenop de bevolking maar de andere kant op. Er zullen dus wat generaals moeten sneuvelen.

De onlusten van nu draaien nu nog nergens op uit. Althans dat hoop ik. Er zijn nog te veel Chavista´s. Het moet nog slechter worden in Venezuela en de kans bestaat dat dit over enkele maanden enorm slecht wordt. De devaluatie, de inflatie, geen water en als de Guri het begeeft dan ook geen stroom meer. Dat houdt ook in geen werk, geen inkomen en prijzen voor voedsel zullen gigantisch stijgen er komt dus ook honger. Een coup nu is niet de oplossing. Beter even nog iets geduld en dan komt er waarschijnlijk ook geen burgeroorlog. Alles heeft ook effect op de soldaten.
Als het nu gebeurd dan wordt het een bloedbad. het is niet uit te sluiten, maar ik geloof er voor nu nog niet in. De oppositie weet dit ook en reken maar dat er met de studenten wordt gesproken. En dat ze het rustig moeten houden.

Ja en dan maar afwachten welke generaal als interim bestuurder Venezuela overneemt. Ze hebben het leger nodig anders wordt het niets.


Groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Ik zit nog even de foto´s te bekijken, een en al bloederigheid. Ik word boos bij het zien van deze foto´s! Venezuela mag zo langzamerhand wel worden veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid.

Vreemd dat Europa die de mond vol heeft van mensenrechten het nu laten afweten! Het is tijd om dit regime te sprake te brengen. Deze weg leidt steeds tot geweld!

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Als je de kranten door neemt op een normale dag. Dan weet je niet wat je ziet. Nu met een grimmige sfeer, ik vermeldde dat al lang voordat de demonstraties kwamen dat het grimmig werd. Nu is het ongelooflijk wat er allemaal aan de hand is.
Bijvoorbeeld opstand in de gevangenis twee dagen geleden, in één dag 8 moorden in één gevangenis. Familie leden mogen geen aangifte doen en de helft zit vast.
Chavista studenten vandaag een aanval op een andere universiteit. Tientallen aan gewonden en dan buiten de demonstraties welke nog steeds met harde hand worden neergeslagen. En dan gaan de moorden nog gewoon door. De crimineel heeft gewoon vrij spel.
Ik voel exact wat ik voelde toen ik in Valencia woonde, heb meerdere demonstraties meegemaakt, last gehad van schietende melandro´s. Als ik dit allemaal lees wat er nu aan de gang is en het is erger dan mijn periode in Venezuela dan is het gewoon horror.
En wat doet dictator Chavez, die gaat heerlijk op dit moment uitleggen dat zijn beleid niet zo slecht is en dat de armoede minder is geworden en noem maar op. Het aparte is dat hij dit doet rekenend vanuit 1996. Dit kan gewoon niet, hij kwam in dec, 1998 aan de macht en als je ingrijpende dingen wilt veranderen dan heeft het minimaal een jaar nodigom effect te hebben. Dus hij zou moeten rekenen vanaf 2000.
Ook had hij het nog over de kettingdreg, het heeft nu een naam Garrampiño (ijzeren greep) en dat het gebruikt wordt voor autobanden uit het vuur te slepen. Alles goedpraten, maar ondertussen om een radicale oplossing te creeren voor minder demonstraties.
Het wordt echt tijd dat de wereld eens goed en kritisch gaat kijken wat er daar aan de hand is. Een hard vonnis van de mensenrechten moet maar eens komen. Momenteel alleen maar geweldige dingen die ik hoor en lees tijdens zijn speeches. We zien al elf jaar een groot verval in alle facetten.
Zelf denk ik ook niet dat de mensen hem nog geloven, na zijn TV uitzendingen valt overal de stroom weer uit. De mensen grijpen hun kans om de dingen te doen tijdens een cadena waar anders geen stroom voor is. Ik krijg ook niet altijd de websites meer te zien die ik normaal lees, ze liggen er gewoon voor een paar uur uit.
Ik hoop werkelijk dat 2010 een magisch jaar is dat Venezuela uit zijn lijden wordt verlost.

Groet
Alpha

Blogarchief