Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 18 januari 2010

Exito onteigend en een spandoek wat zorgt voor geweldadig optreden van de GN

Chavez heeft met zijn dreigementen over winkels woord gehouden. En hij heeft besloten om
Exito te onteigenen ook Sambil in Candelaria moet er aan geloven.
Exito een discounter en levensmiddelen winkel wordt nu een staatsbedrijf. Exito is een Franse en Colombiaanse onderneming en werkelijk zoals ik deze ken uit Valencia een enorm grote zaak.
Vergelijk het maar met een V&D maar dan een discounter, alles kon je er kopen.
Ik zeg met nadruk kon je er kopen.
Zoals met alles zal ook dit een flop worden onder het beheer van Chavez. Één voordeel je kan er altijd een binnenmarkt van maken als er geen aanvoer komt van spullen. Ruimte wordt er vanzelf gecreëerd als er geen spullen meer zijn om te verkopen. Kijk naar de Mercal het lijkt wel of die ook al zijn beste tijd heeft gehad. Door corruptie en mismanagement wordt er maar weinig aangevoerd wat de verkoop in kan.
Opnieuw doet Chavez iets wat de buitenlandse investeerders aan het denken zet. Deze actie van Chavez zal meer indruk maken dan een nationalisering waar nog wat geld voor betaald wordt. Exito is gewoon onteigend, zonder toezegging van enige betaling voor de overname.

En we hebben weer een pracht voorbeeld hoe Chavez denkt, over het recht hebben van een meningsuiting. Nu is dat recht al zeer labiel in Venezuela, maar dit is tot nu toe wel het toppunt.
Of is het zo dat Chavez zo bang is geworden dat elke form van kritiek hoe ludiek deze ook is, een soort aanslag is op zijn macht. Hij ligt momenteel enorm onder vuur en niet meer dan terecht. Venezuela staat er erbarmelijk voor er is een economische crisis al vind hij dit nog steeds niet zo.
Volgen hem is er geen economische crisis. Wel optimistisch gedacht maar een volledige bezopen gedachte.
Een honkbal wedstrijd tussen Leones uit Caracas en Magallanes uit Valencia in Valencia zo´n beetje de wedstrijd als tussen Ajax en Fijenoord. Ik ben ook wel eens geweest en als je niet bang bent voor een paar liter bier en frisdrank welke uitgestrooid wordt door supporters met een wave dan heb je een sfeervolle avond, ook zijn er veel kleine vechtpartijtjes die niet echt veel voorstellen, maar er is voornamelijk veel lol, hilarisch zelfs. Zelf begrijp ik niet echt de spelregels, maar dat doet niets af aan zo´n avond.
Voor zo´n 60 studenten liep de avond niet echt hilarisch af. Ze hadden een flink spandoek gemaakt met daarop ¨3 strikes Luz-Agua-inseguridad.. Presidente ´Tas Poncha´o.
Wat gewoon zegt 1.2.3. fouten president je bent uit. De studenten hadden dit zo geregeld dat ze dit op verschillende plekken in het stadion opgehangen hadden.


De GN zag dit hangen en kwam hierna direct in actie. Zonder een waarschuwing werd er direct met de wapenstok op losgeramd.
Zonder enige reden werd de actie met geweld gesnoerd. Er was niets wat de wet overtrad, alleen de werkelijkheid werd getoond.
Nadat ze werden afgevoerd kreeg het dus later nog een klein staartje buiten de catacomben van het stadion.
Clip.


Er moesten wel verschillende voor een lichte behandeling naar het ziekenhuis. Overigens waren de meeste weer direct op vrije voeten. Hoelang de 6 studenten nog moeten blijven in hechtenis weet ik niet, de rest mocht naar huis.


Groet
Alpha

11 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Volgens Eduardo Samán zou het personeel er bij gebaat zijn dat Exito werd overgenomen. Er waren er meer die het er niet mee ens waren. Voor zover ik weet werken er een aantal studenten net als bij Mac. Donalds en zullen zij hun bijbaantje wel kwijt zijn, werken in dienst van de overheid betekent niet dat je jouw salaris op tijd krijgt. Zij zullen hun baantje snel kwijt zijn.

De GN bij het stadion voor een spandoek komt er al zo'n agressie los, het maakt niet uit of je door links of rechts geslagen wordt, ze hebben gewoon zin om te meppen.

Alpha zei

hoi Claco,

Ik had het gelezen en ook over ene Cabeza die aleen maar kon vertellen iedereen opgelucht is en dat de onteigening ook mede is gedaan omdat de managers aan het lachen waren met de prijsverhoging.
Wat ik vernomen heb is dat het buitenlandse personeel tranen van geluk huilden dat ze hun koffers konden pakken. Dat komt uiteraard niet in de krant. Exito maakte al weinig winst en ik geloof ook niet dat de Colombianen en Fransen er echt diep rouwig om zijn. Wel blijft het natuurlijk pijnlijk dat het onroerend goed als verloren beschouwd kan worden. Een onteigening kost altijd veel geld en is iets wat eigenlijk gewoon niet kan als je de regels volgt.
Chavez had een zaak als Exito gewoon nodig voor zijn revolutie, de Mercal ligt bijna onderuit en om de burgers weer een ¨symbolisch¨socialistisch cadeautje te geven.

De GN word meer en meer een eenheid die graag laat zien, hoe ze hun wapens kunnen en moeten gebruiken tegen de bevolking. Vroeger kon je nog gewoon een babbeltje maken met ze, als je nu de koppen ziet dan laat je het achterwege. Ze roepen nu agressie op i.p.v. dat ze er zijn om de rust te behouden.
Wat er nu gebeurd is met die studenten, is een verder teken hoe de toekomst zal zijn in Venezuela. Elke keer gaat het een stapje verder.

groet
Alpha

Jan zei

<p><span><span>Hallo Alpha,  </span></span><span>
<span> </span>
<span>Wie durft er zo langzamerhand nog te investeren in Venezuela? Voor je het weet mag je je bedrijf van de hand doen zonder tegemoetkoming. Wel apart dat de eigenaars van Exito geen beroep aan tekenen? Laat het bedrijf dan niet veel omzet gemaakt hebben, kosten zijn er daartegen wel gemaakt. Die wil je als bedrijf toch terug hebben! Wat te denken van de aandeelhouders, die zullen er wel niet blij mee zijn.</span><span> </span><span> </span>
<span> </span>
<span>Eigenlijk is het van de zotte dat dit allemaal kan in Venezuela. Het land gooit hiermee zijn eigen glazen in.  </span>
<span> </span>
<span>Gr Jan</span></span>
</p>

Alpha zei

hoi Jan,

Neem maar aan dat ze een flink protest laten horen en dat ze ook geld willen zien. Maar..... Chavez speelt oppergod in Venezuela en het verleden laat zien dat ze geen of weinig kans hebben op een vergoeding. Het investeren in Venezuela staat gelijk als met een Russische roulette, je kan mazzel hebben of een financiele zelfmoord uitroepen over jezelf. maar vroeg of laat overkomt het iedereen.
Ik denk ook dat wat er nu gebeurd is met Exito, dat dit een heel sterk signaal geeft van blijf weg uit Venezuela.

Nu roepen de kleine rode opperhoofdjes dat alle werknemers blij zijn met de overname, Er zijn al demonstraties van werknemers die protesteren. Gelijk hebben ze, want nu moet de overheid hun salaris gaan betalen!!! En dat deze overheid niet altijd op tijd is met het storten van het salaris, daar zijn voorbeelden genoeg van. En ze zijn bang dat het door mismanagement binnenkort ook vergane glorie is, al wordt dat laatste niet vrijuit en hard opgezegd, maar de Venezolaan heeft voorbeelden genoeg om op terug te vallen.

groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Is er ook bekend hoeveel bedrijven inmiddels Venezuela hebben verlaten? Zou er een lijst zijn bij gehouden door de Venezolaanse Kamer van Koophandel, mocht ie bestaan.

Dat wordt een lastige klus om de overgenomen bedrijven weer tot omzet te laten komen. Als je nagaat hoeveel kennis er verloren gaat door de buitenlanders die het land uit zijn gegaan, zeer jammer.

Chaves gokt op het verkeerde paard. Waarom heeft hij zo´n hekel aan het kapitalisme?

Gr Jan

Patrick zei

<span>Het duurd niet lang meer. Maximaal 2 maanden en alles stort in. </span>
<span>Een korte burgeroorlog komt eraan.</span>
Berichten uit Caracas ontvangen dat de hogere chavisten blikvoer aan het inslaan zijn om zich voor lange tijd schuil te houden.

groetjes Patrick

Jan zei

Dag Alpha,

Wat een ziek regime!

Gr Jan

Venezuela: VS veroorzaakten aardbeving Haïti
undefined

CARACAS - De aardbeving op Haïti is veroorzaakt door een experiment van de Verenigde Staten. Dat schrijft het Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie.
Het ministerie baseert zich op onderzoek van de Noordelijke Russische Vloot, die vlootbewegingen van de VS in de Caribische Zee, waar Haïti ligt, zou volgen. Het Russische onderzoek heeft volgens het Venozolaanse ministerie uitgewezen dat de Amerikaanse marine met een van zijn 'aardbevingswapens' de beving teweeg heeft gebracht.

Het ministerie stelt dat de Amerikanen sinds het eind van de jaren 70 hun 'aardbevingswapens' enorm hebben verbeterd. Een van de volgende doelwitten is Iran, aldus het Venozolaanse miniserie van Communicatie en Informatie. (ANP/DHE)
19/01/10 18u15

Alpha zei

Hoi jan , je moet echt zonder google account de comments geven. anders komt deze niet door, er wordt aan gewerkt. Ik word trouwens gek van this fucking Echo comments.
Even een comment van Jan

Dag Alpha,

Wat een ziek regime!Venezuela: VS veroorzaakten aardbeving Haïti
undefined

CARACAS - De aardbeving op Haïti is veroorzaakt door een experiment van de Verenigde Staten. Dat schrijft het Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie.
Het ministerie baseert zich op onderzoek van de Noordelijke Russische Vloot, die vlootbewegingen van de VS in de Caribische Zee, waar Haïti ligt, zou volgen. Het Russische onderzoek heeft volgens het Venozolaanse ministerie uitgewezen dat de Amerikaanse marine met een van zijn 'aardbevingswapens' de beving teweeg heeft gebracht.

Het ministerie stelt dat de Amerikanen sinds het eind van de jaren 70 hun 'aardbevingswapens' enorm hebben verbeterd. Een van de volgende doelwitten is Iran, aldus het Venozolaanse miniserie van Communicatie en Informatie. (ANP/DHE)
19/01/10 18u15

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Dat moet doorgebeld zijn door Jules Verne toen hij met zijn onderzeeboot aanmeerde onder Miraflores en de gehele situatie doorsprak met Chavez in het bijzijn van Simon Bolivar.

Het is uiterst triest dat een land bestuurd wordt door een stelletje idioten. Stel nu eens voor dat Amerika zo´n wapen heeft, dan test je het toch uit in de buurt van Miraflores, dan ben je gelijk van zo´n onruststoker af. Nee dan gaan ze het uittesten op Haiti!! als je het dan toch zo dicht bij huis uitprobeert neem dan Cuba.

Volgens mij zitten ze allemaal zwaar aan de coke.

groet
Alpha

annette zei

Geloof dat Chavez niet eens wist dat Exito van Casino was... Excuses aan Sarko en ik bestel wel wat Mirages bij je.. heeft ie gezegd.

Alpha zei

Hahahahaha Annette,

Met wat ik nu vernomen heb is dat Exito maar 1% van de balans uitmaakte van de gehele Casino groep. Chavez zal nog wel achter zijn oren krabben.
Ik denk dat operatie Exito hem veel geld gaat kosten. Over één jaartje dan is Exito niet meer dan een overdekte markt voor lompen.

groet
Alpha

Blogarchief