Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 5 januari 2010

Financiele investeringen regime Chavez laagste in 50 jaar

Nog niet zo lang geleden, om precies te zijn 7 april 2009, verklaarde Chavez dat het moeilijk was om een kind te vinden in Venezuela welke honger zou hebben. En hij zei toen dat als je de cijfers vergelijkt met 20 jaar geleden is het een verschil tussen hemel en aarde!!

De clip is van maart 2008. Deze moet gemist zijn door Chavez in 2009 en ik kan garanderen dat er niets veranderd is.


In 1999 beloofde Chavez veranderingen. De armoede zou bestreden worden en er zouden goede kwalitatieve banen gecreëerd worden en de economie zou gaan bloeien.
Nu blijkt uit cijfers dat de investeringen gedaan door het regime de laagste zijn in 50 jaar, dit volgens een artikel uit El Universal!

Alle mooie sprookjesachtige verhaaltjes dat Chavez veel banen heeft gecreëerd en de armoede bedwongen heeft komen met de nieuwe en let wel officiële bevindingen in een ander daglicht te staan.

Volgens het rapport van het Nationale Instituut van Statistics (INE) over eerste half jaar in 2009 leefde 8,7% van Venezolaanse bevolking in extreme armoede. Dit betreft zo´n 2.500.000 Venezolanen. Deze mensen gaan naar bed zonder eten. Zo´n 6 miljoen mensen, 21% van de bevolking leeft in armoede. Ze hebben dan wel te eten, maar kunnen geen gebruik maken van bijvoorbeeld scholing, gezondheidsdiensten, transport en kleding.

Het rapport toont ook dat 55% van de Venezolaanse arbeidsgeschikte, werkzaam zijn in de informele economie, welke geen adequate dekking heeft en niet over de voordelen beschikt welke wel aanwezig zijn bij de formele sector.
Ook is er voor die groep geen job training of zijn er opleidingen mogelijk.

Het zijn harde constateringen voor de chavista´s welke Chavez aanbidden en deze cijfers zien.
Neem ook nog het feit dat Chavez met de olie een record aan inkomsten opstreek. Een gemiddelde van 75 dollar per vat over tien jaar i.p.v. zo´n 8 dollar voor de periode Chavez.
En dan de laagste investeringen in 50 jaar achter je naam zetten, is niet iets om trots op te zijn.

Ook is de armoede van de bevolking in 11 jaar niet veranderd. En de middenklasse is er bijna tussen uitgehaald en gedegradeerd tot de klasse der armoede. Er is wel een nieuw soort rijke opgestaan, degene die van corruptie leven en dicht bij het vuur zitten. We zien dat ook terug in Cuba, welke het voorbeeld is voor Chavez om Venezuela te transformeren tot dat helse paradijs.


Groet
Alpha

1 reacties:

Caracas zei

DAT hoop ik,  en God hoort  u
want. <span style="color: #1f497d;">Rijk is slecht </span>
<span style="color: #1f497d;"></span>

Blogarchief