Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 11 januari 2010

Globovision laat de gevangenis trillen

Ik wist niet dat er in de gevangenissen sinds kort gedragsregels waren met betrekking tot de kleding in Venezuela. Als ik de foto´s zie van de gevangenen zie ik altijd een allegaartje aankleding van redelijk netjes tot gewoon kortweg lompen.

Maar de vrouw van de politieke gevangene Simonovis heeft aan de lijve gevoeld wat het betekend om verkeerde kleding voor haar man mee te nemen. Ze had een shirt meegenomen voor haar man waarop Globovision stond. De bewaking zag met de controle het shirt en direct werd de vrouw van Simonovis afgevoerd ondervraagd en gefouilleerd, net of zij een crimineel was.

Zulke voorvallen kwamen vroeger alleen voor in regimes die gekenmerkt waren als fascisten regimes.

Nu is Simonovis een politieke gevangenen en zodanig behoort deze man dus niet in de gevangenis. Of waren de bewaarders bang dat er een zender in zat van Globovision zodat de zender mee kon kijken en mee kon luisteren.
Nu zijn er shirtjes waarop je kan laten drukken dat je niet alleen bent!! Voor meer shirtjes klik op shirtje en ga met de muis over de shirtjes.
Een zeer opmerkelijk iets en zeker als er door het regime beweert wordt dat er geen politieke gevangenen zijn. Wat zou dan een T shirt er toe doen met Globovision erop.


groet
Alpha

2 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Ik had begrepen dat Mevr. Simonovis een shirtje van Globo aanhad, het effen blauwe met het gele G logo en daarmee niet naar haar man toe mocht. Het is wel grappig dat ze zo bang zijn voor publiciteit van een tegenstander van het regime
Groetjes
Claco

renevers zei

Beste Alpha, we hebben het er al eens over gehad:

"Zulke voorvallen kwamen vroeger alleen voor in regimes die gekenmerkt waren als fascisten regimes."

Dit soort intimidatie is ook heel gewoon onder communistische regimes, lees er het zwartboek van het communisme er maar eens op na. Chavez in Chavisme speelt dezelfde rol als Stalin onder het stalinisme en dat staat toch bekend als communistisch. Van mij mag je het theocratische regime in Iran wel fascistisch noemen al bestaan er nog wel grote verschillen met Nazi Duitsland, Mussolini Italie en andere. De Iranezen zijn wat dat betreft  alleen vrienden van Chavez omdat ze dezelfde vijand hebben in de vorm van de grote Satan ,de VS. Je kent het nog wel de vijand van mijn vijand is mijn vriend...

Overigens staat Venezuela nu voor een periode van grote politieke chaos. De groepen die Chavez aan het bewind gebracht hebben zullen zich nu afvragen off ze hem niet beter kunnen dumpen. Chavez weet dat en voelt zich nu van twee kanten bedreigd: door de oude oppositie en door de hotemetoten in zijn eigen organisaties. De teleurstelling in hun leider zal de achterbuurten laten ontploffen, ik verwacht een golf van extreme criminaliteit door het wegvallen van alle gekoesterde  illusies bij de armen. De staat zal dit proberen te onderdrukken met politie en militair geweld en uitschakeling van oproerleiders door getrouwen in Chavistische organisaties mogelijk met heel harde middelen zoals we gezien hebben in Iran. Hoe Chavez de produktie op peil kan houden bij een verhoging van het huidige prijspeil is het voorstellen van een vierkante cirkel. Wat je zegt: de productie machinerie is er niet meer: geen boeren, geen kleine middenstanders, geen fabrieken , geen gemotiveerde manegers, geen gemotiveerd personeel. De import van onderdelen en halffabrikaten gaat met een factor 1.2 of 2 omhoog, dus alles wat rijst bonen , melk of vlees als grondstoffen gebruikt zal moeten kiezen om zijn prijs te verhogen of te failliet gaan. kunnen ze straks nog cola en bier kopen in Venezuela , zijn er straks nog blikjes, kunnen ze hop en mout importen betalen? Chavez boft dat de prijs van zijn aardolie nog redelijk hoog is, maar analisten melden dat veel olie speculatief wordt aangekocht op dit moment. Vele olie landen MOETEN binnenkort boven hun Opec productie plafond verkopen om hun bevolking tevreden te houden en stabiel te blijven en op termijn moet de olie prijs gewoon DALEN tot onder de 60 dollar( kjk naar de problemen van Dubai, zonder olie maar afhankelijk van geld uit de omringende olie landen). Ik vermoed dat er binnen twee maanden al vervelende dingen gaan gebeuren in Venezuela. Er kan van alles gebeuren: Het regime kan een terreur regime worden met massieve arrestaties. Er kan een aanslag gepleegd worden door zijn eigen Chavisten op Chavez met het beschuldigen van de rechtse oppositie met een linkse regime change als gevolg en continuatie van dit bewind. Ik verwacht niet dat er een rechtse coup komt tegen Chavez voordat de totale chaos een feit is en zijn populariteit onder een bepaalde drempel is gekomen. Ook rechts zal wachten op een binnengevecht onder de chavisten en kan misschien met gewone democratische middelen autoriteit en macht verwerven en verkiezingen afdwingen. Vergeet niet dat Chavez of een andere linkse opvolger van hem van  levens belang is voor Cuba en ze een dikke vinger in de pap hebben in de veiligheids struktuur van dit regime in Venezuela, ze zullen er alles aan doen om het Chavez systeem aan de praat te houden ook als dat tegen het belang van de Venezuelanen is. Als dit Chavez regime valt valt Cuba en Nicaragua en ook , dat is het enige opmerkelijke van dit zwartgallige scenario dat zich binnen twee jaar zal gaan afspelen.

groeten Rene

Blogarchief